|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nikt nie pisze o tym? widzieliscie jak ladnie wpakowal pilke reka do bramki?
zastanawiajace ze sedzia nie zaegowal na nic, nie zapytal nawet Henriego
i z youtube szybko znikaja materialy na ten temat
czy ktos jeszcze ma watpliwosci co do mafii FIFA? wiec jak ona ma reagowac na korupcje skoro to samo robia u siebie?
pameitacie mecz Polska Austria i karny? to tylko wszystko potwierdza
francja miala wejsc i weszla
od dzisiajz eros zacubnku dla tego oszusta, dla druzyny francji oraz szefow Henriego w klubie
wstyd
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
Po meczu Francuz stwierdził, że głównym winowajcą całego zamieszania jest sędzia Martin Hasson który uznał gola. - Będę z wami szczery, zagrałem ręką - powiedział napastnik. - Ale to nie ja jestem sędzią. Grałem, bo sędzia na to pozwolił. Wszelkie pytania należy kierować do niego - zakończył napastnik Barcelony.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
kur.wa to że ten oszust tak się tłumaczy to jest szczyt szczytów. Jak ukradnę kiełbasę w markecie to okazuje się że wcale nie jestem złodziejem. Za wszystko zaś odpowiada ochrona, bo mnie nie złapała za rękę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie ten Henry to jest kawał hója. Zawodnik tej klasy powinien... pokazac klase i przyznac sie do zagrania ręki. Na powtórkach dokładnie widać ze Henry zrobił to celowo. W przyszłym roku mało kto będzie już o tym pamiętał niestety. Niezły burak z niego. Wiadome, emocje,wielka chęć by awansować ale nie w taki sposób. Niestety Henry jest nie pierwszym i nie ostatni zawodnikiem ktory zachował sie w taki sposób. Powinny być za takie rzeczy surowe kary.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Francuski napastnik Thierry Henry przyznał się, że celowo zagrał piłkę ręką, czym pomógł Williamowi Gallasowi w zdobyciu wyrównującej bramki w dogrywce meczu z Irlandią.
Będę z wami szczery, zagrałem ręką - powiedział napastnik. - Ale to nie ja jestem sędzią. Grałem, bo sędzia na to pozwolił. Wszelkie pytania należy kierować do niego - zakończył napastnik Barcelony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A dlaczego dopiero teraz widzicie że ktos oszukuje??Jakoś w każdym meczu zawodnicy symulują faule przez które są rzuty karne,czerwone kartki i jakoś nikt nie podnosi głosu z tego powodu.Jeżeli tak uważacie, że Henry powinien sie przyznać to po każdej ligowej kolejce powinniście takie tematy zakładać kto i w jakim meczu sie do czego nie przyznał.Oczywiscie to co zrobił to skurwy...ale nic na to nie poradzimy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No i ucieło mi tekst.Napisze jeszcze raz Dlaczego dopiero teraz podnosicie głos że Henry źle zrobił? Przecież w każdej kolejce ligowej ktoś symuluje i są rzuty karne,czerwone kartki i nikt tematu nie zakłada.Nagle oburzenie bo zagrał reka.Coś takiego było,jest i będzie. Jedyny sposób to takiemu zawodnikowi za takie zagranie dać rok zawieszenie to by sie im odechciało oszukiwać.
|
|
|
|
|
Luc Nilis
|
|
Luc Nilis
zycie to nie bajka, ..... przekrety były sa i beda.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Francja to pikuś.
Zobacz na to jak sedziowie robia w ch**a przeciwnikow Faszystow.
w losowniu dostana kogos latwego , i tak do 1/4 nikt ciekawy nie bedzie na ich drodze.
--------
co do FIFA - cos jak PZPN tylko mniej sie mowi i ta sama stara gwardia.
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Kazdy z Was, ktorzy tu pisza by sie przyznal?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Wcześniej Francja nie dostała moim zdaniem ewidentnego karnego za faul na Anelce. To też mogło mieć wpływ na to, że Henry nie poleciał do sędziego zameldować, że zagrał ręką.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
komu kupon nie wszedł, ze az trzeba bylo nowy watek zalozyc? nie zartujmy, wszyscy bysmy/byscie zachowali sie jak on. bulwersujac sie w taki sposob tylko dajecie przyklad, ze ze sportem macie malo wspolnego.
w takich momentach jak ten juz nie chodzi o ducha zdrowej rywalizacji. sedzia nie widzial to irlandia ma problem
juz za 4 lata, juz za 4 lata...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja bym się nie przyznał i jemu sie nie dziwię.Każdy błąd sędziego (nieuznany faul,piłka minimalnie za linią bramkową i nieuznana bramka,niedostrzeżony bądź niesłusznie odgwizdany spalony) jest elementem gry i może mieć równie duży wpływ na wynik meczu jak to co zrobił Henry. Nic nowego nie ma sie czym podniecać.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
I w siatkówce czasami zagramy nogą tak i w piłce nożnej ręką tylko że w siatkówce nie ma faulu za zagranie ręką.Wina sędziego, nie ma co robić sensacji bo to nie 1-wsza i nie ostatnia taka sytuacja.To nie piłkarze a sędziowie są temu winni bo zapewne każdy z nas w takim momencie jakby wiedział że piłka mu odskoczy pomógł by sobie ręką, a nóż się uda a to że sędzie może nie widział lub udał głupa że nic nie widział powinien za to odpowiedzieć bo z pewnością 99 % ludzi widziało tam rękę.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
za zagranie nogą w siatkówce nie ma faulu.
edit.
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,title,Irlandczycy-domagaja-sie-powtorzenia-meczu,wid,11700757,wiadomosc.html I chyba to byłaby najsłuszniejsza opcja. O ile można coś takiego przeprowadzić  Btw: to nie był mecz o pietruszkę, gdzie wynik nie miał na nic wpływu. Irlandczycy mają praw czuć się skrzywdzeni. A Henry ... przyznaniem się do zagrania ręką strzela sam sobie samobója. No i kiedy w końcu będą ci dodatkowi sędziowie ?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Powinni zrobić takie czelendże jak w tenisie, np 1drużyna ma 1 na mecz i cały stadion by robił buuuu i np gol,lub faul itp 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
o czym wy tu pier...
Henry miał naciskać na sędziego (Panie nie uznaj Pan gola bo zagrałem ręką - mógł mu zaje.. z bańki może by nie uznał heh )
całkowita wina leży po stronie sędziów to jest sport i tyle różne sytuacje były i trzeba się z tym pogodzić
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja bym się nie przyznał i jemu sie nie dziwię.Każdy błąd sędziego (nieuznany faul,piłka minimalnie za linią bramkową i nieuznana bramka,niedostrzeżony bądź niesłusznie odgwizdany spalony) jest elementem gry i może mieć równie duży wpływ na wynik meczu jak to co zrobił Henry. Nic nowego nie ma sie czym podniecać. a ja bym tak nie zagrał najwyżej nie opanował bym piłki 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Mam nadzieję, że to będzie wydarzenie, które wreszcie doprowadzi do pewnych zmian w sędziowaniu. Przede wszystkim mam na myśli możliwość wykorzystania zapisu wideo.
Oczywiście nie w każdej akcji (mecz by się pewnie wydłużył o godzinę). Ale na wzór tenisowych "challenge'ów". Czyli każda drużyna ma możliwość np. 3 razy w ciągu meczu zakwestionować decyzję sędziego i zażądać sprawdzenia jej przez sędziego technicznego.
Wtedy z pewnością dało by się uniknąć wielu przekrętów takich jak ten.
I wali mnie to, że nie jest to rozwiązanie, które można zastosować powszechnie (w drugiej lidze Sri Lanki byłby z tym pewnie problem). Ale w najważniejszych rozgrywkach typu: MŚ, ME, mecze międzypaństwowe, LM, Liga Europejska, Copa Libertadores, Igrzyska Olimpijskie itp. powinno to być stosowane.
Do tego oczywiście umieszczanie chipów w piłkach (był gol czy nie).
Technika jest ogólnodostępna i pomocna. Czas z niej chociaż trochę skorzystać. W hokeju czy tenisie tak zrobili i nie jest to wielki problem.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|