Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4
#3529855 24/11/2009 22:03
F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
I zaczal sie Eurocup...

Crvena-Dynamo M.:Crvena slaby poczatek sezonu ale ostatnio ich gra zaczela sie ukladac i przynosic efekty czego przykladem ostatni week i pokonanie Cibony 72:51.Forma Crveny idzie w gore ostatnio 3 wygrane z rzedu z Cibona 72:51 wyjazd z odwiecznym rywalem Partizanem 76:73 i u siebie z Siroki 97:81.Dynamo juz nie jest mocne jak co roku,kryzys sprawil ze maja sklad oparty praktycznie na ruskach smile.Szkielet zespolu tworza reprezentanci Rosji:Bykov i Monya oraz solidni Savrasenko,mlody Khvostov i stary lis Domani...lawki rezerwowych praktycznie brak.W lidze juz sie to odbija maja bilans 1-4...wiec dzis Crvena nie powinna miec klopotow.

Le Mans-Triumph:Francuzi to lider ligi francuskiej...maja solidnych i doswiadczonych graczy ogranych w Europie:Salyers,Spencer,Batista,Rupert ktorych wspieraja solidni Zach Wright,Ndoye oraz reprezentant Francji Diot.Rosjanie takze jak Dynamo Moskva dotknieci kryzysem nie maja juz takich gwiazd jak co roku.Prym w Triumphie wioda Amerykanie Rush(byly zawodnik...Le Mans) oraz znany z Anwilu Paul Miller.Wspieraja ich mlodzi Rosjanie:Nesterov,Panin,Shabalkin,Sergeev.W lidze takze nie zachwycaja maja bilans 4-3...takze dzis we Francji raczej nie dadza rady...

Jerusalem-Siauliai:Na dokladke oczywiscie Zydzi smile...w tym roku maja solidny sklad,wzmocniony ostatnio Jeterem z Unicaji Malaga(ale nie wiadomo czy zostanie zgloszony na czas,wiec jego wystep pod znakiem zapytania dzis).Trzon zespolu tworza oczywiscie Amerykanie:Pinkney,Thompson,Simmons,Lyons,Hunter.Wspieraja ich solidni Zydzi smile Shason,Naimy,Ohayon.Bilans w lidze maja tylko co prawda 3-2 ale te dwie porazki poniesli z druzynami z czolowki.Siauliai to oczywiscie mlodziez jak co roku wsparta dwoma przecietnymi Amerykanami:Low i Brown.Jedynie co budzi respekt w ich zespole toi trener Sireika.Mam nadzieje ze nie wymysli jakiejs taktyki na Hapoel smile bo to 1.15 powinno wejsc z zamknietymi oczami.

Z innych meczy polecam handicap na Turk Telekom z Petersburgiem.Zle sie dzieje w Petersburgu w tym sezonie jeszcze meczu w lidze rosyjskiej nie wygrali a Turk bardzo solidny sklad z Amerykanami i bylymi rep.Turcji.

Zadar-Aris 1
Kazan-Besiktas(+10) 2

Bonus: Unibet
M
addict
addict
M Offline
Triumph dziś bez Paqnina i Shabalkina http://bctriumph.ru/news/archive/news_998.html

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Co myślicie o meczu Telekom-Joventut. Joventut zajmuje 5 miejsce w lidze (bilans 6-3). Biorąc to pod uwagę oraz różnicę kilku klas między ligą hiszpańską a niemiecką kurs 1.65 wydaje się być bardzo dobry.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Biella - Nymburk

Włosi w rodzimej lidze bardzo udany start, tylko 2 porażki w 7 spotkaniach (w tym jedno ze Sieną). Styl ofensywny, nie są im obce zdobycze w przedziale 80-90 pkt.

Nymburk od lat nietykalny w czeskiej lidze, nie inaczej jest i w tym sezonie, bilans 15-0 mówi sam za siebie. Drużyna dowodzona przez byłego coacha reprezentacji Polski - Muli Katzurina. I właściwie ta informacja mówi nam wszystko co do stylu reprezentowanego przez druzynę z Czech. Szybkie tempo gry, nawet kosztem obrony.

Typy:

Biella /@1.30/
Biella ov.82.5 /@1.85/
Biella-Nymburk ov.157 /@1.90/

(w Fortunie widzę nawet linię 155 na ten mecz)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Alba - Teramo

Niemcy po kiepskim początku sezonu nabierają tempa, pewne zwycięstwa w ostatnich kolejkach napawają optymizmem przed europejskimi rozgrywkami.

Włosi w Lega Basket przeciętni, bilans 2-5. Również w kwalifikacjach do EuroCup nie zachwycili, ulegając APOEL-owi 63:77 w wyjazdowym meczu.

Typy:

Alba /@1,25/
Alba (-8) /@1,90/
Teramo un.71,5 /@1,85/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panellinos - Gran Canaria

Grecy nieźle sobie poczynają w lidze, z bilansem 3-1 gorszym tylko od potęg PAO i Olympiacosu.
Potrafia zagrać ofensywnie, jednak dzis rywal z nieco wyższej półki niz dotychczasowi w lidze greckiej.

GranCa bardzo solidna, tradycyjnie ich główna siła to mecze w domu, jednak i poza własną hala nie są pozbawieni argumentów.
Argumentów głównie w obronie, i nie zmieni mojego zdania ostatni, niezwykle ofensywny mecz(98:78 z Bilbao).

Typ:

Panellinios- GranCa un.154 /@1,90/

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Turow Zgorzelec (-1.5) - SLUC Nancy
1.87 (Betway)
8/10

Turów skupia się głównie właśnie na ULEB. Włodarze klubu chcą powtórzenią sukcesu sprzed dwóch lat, kiedy Turów dotartł do TOP 8. W lidze dotychczas nie zachwycają, ale właśnie dziś muszą wygrać, żeby myśleć o awansie z grupy. Nancy w poprzednim roku grało z Prokomem w Gdyni mecz zakończył się wynikiem 92:63 dla Prokomu. Nancy to głównie bracia Greer, których ograniczyć powinni Wysocki oraz Roszyk. Do tego ograniczyć trzeba Akingbalę. W Turowie szaleć powinni Deane, Gray oraz Wright. Dziś Turów zacznie z impetem i rozwali Nancy.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Spotkanie: Gran Canaria - Turow Zgorzelec
Typ: Gran Canaria -14.0 pkt
Kurs: 1.85
Buk: Expekt

Turów przystąpi do tego meczu bez swojego dotychczasowego trenera Sasy Obradovicia. Drużynę na czas ściągnięcia trenera ( spekuluje się, że ma być to Andrej Urlep ) poprowadzi jego asystent – Paweł Turkiewicz. Zespół ze Zgorzelca nie gra najlepszej koszykówki. Przed sezonem mówiono, że będzie to obok Prokomu najsilniejszy zespół w lidze, który od meczu do meczu będzie odnosił same zwycięstwa. Rzeczywistość okazała się jednak inna. Po 10 meczach w PLK Turów zajmuje czwarte miejsce z bilansem 6-4. Porażki na wyjazdach z zespołami z Sopotu, Kołobrzegu i Warszawy oraz u siebie ze Słupskiem, który „powrócił” do gry po panującej w tym zespole grypie na pewno nie stwarza dobrej atmosfery w zespole. Zgorzelczan czeka bardzo trudne starcie z zespołem Gran Canaria. Hiszpanie poprzedni sezon w swojej lidze zakończyli na wysokiej 6. pozycji, zaliczając zwycięstwa z europejskimi potentatami - Realem Madryt, Barceloną czy Unicają Malaga. Obecnie plasują się na 9. pozycji z bilansem 4-6. W poprzednim jak i obecnym sezonie Canaria jest bardzo mocna u siebie. Remis i przegrana dopiero po dogrywce z Realem Madryt wygrana nad Regalem Barceloną czy przegrana dwoma punktami z Joventutem robi ogromne wrażenie gdy porównamy te osiągnięcia z jej dzisiejszym przeciwnikiem. Zespół z Hiszpanii zanotował w pierwszej kolejce porażkę i nie widzę innej opcji jak ogromna mobilizacja sił i motywacja do zmiażdżenia dzisiejszych przeciwników – Turowa Zgorzelec.

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Z ta analiza jak najbardziej sie zgadzam, a do tego dodalbym chec pokazania sie przez Kanarki po dwoch blamazach na wyjezdzie z rzedu w lidze i w eurocupie wlasnie. A ze forma w meczach u siebie jest to pokazal ostatni mecz u siebie rozgrywany w zeszla niedziele z Bilbao wink

K
Q
Q
K Offline
Kazan - Telecom Bonn under 154.5 @1.88
patrzac na pojedynki w euro cupie mozna dojsc do wniosku ze pachnie overem ... ja mam odmienne zdanie ... w tym sezonie kazan poprawil obrone co pokazuja wyniki w lidze rosyjskiej (duzo nizsze wyniki niz w latach ubieglych) ... do rosji przyjezdzac Telecom Bonn ktory potrafi dobrze bronic .. mimo ze nie ma co porownywac lidze rosyjska do niemieckiej ale jesli zagraja 80% tego co w lidze to o under jestem spokojny ... jak dla mnie max 150pkt

Profesor
Profesor
To ja może z innej beczki mianowicie over ...

CEZ Basket Nymburk vs. Brose Baskets Bamberg OVER 151,5

Nymburk oglądałem tydzien temu przeciwko bardzo słabo grającemu Ventspils'owi i na tle łotyszy wypadli przyzwoicie ale bez fajerwerków. Druzyna składająca sie głównie z reprezentantów Czech między którymi biega kilku amerykanów. Typ opieram głównie na mozliwosciach ofensywnych obu ekip. Nymburk jak wiadomo w swojej lidze nie ma równych potrafią spokojnie rzucic ponad 100 pkt w meczu, natomiast Brose Basket ostatnio w bardzo dobrej formie, wygrywają mecz za meczem. Co wiecej obie ekipy chetnie rzucaja za "3" nawet ponad 20 takich prób na mecz. Tak jak pisałem wczesniej oba zespoly w niezłych formach równiez rzutowych tak wiec jak tylko bedzie dobry dzien to jestem spokojny o over bo linia dosc niska jak na mozliwosci bo 151,5

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by Stoin
To ja może z innej beczki mianowicie over ...

CEZ Basket Nymburk vs. Brose Baskets Bamberg OVER 151,5

Nymburk oglądałem tydzien temu przeciwko bardzo słabo grającemu Ventspils'owi i na tle łotyszy wypadli przyzwoicie ale bez fajerwerków. Druzyna składająca sie głównie z reprezentantów Czech między którymi biega kilku amerykanów. Typ opieram głównie na mozliwosciach ofensywnych obu ekip. Nymburk jak wiadomo w swojej lidze nie ma równych potrafią spokojnie rzucic ponad 100 pkt w meczu, natomiast Brose Basket ostatnio w bardzo dobrej formie, wygrywają mecz za meczem. Co wiecej obie ekipy chetnie rzucaja za "3" nawet ponad 20 takich prób na mecz. Tak jak pisałem wczesniej oba zespoly w niezłych formach równiez rzutowych tak wiec jak tylko bedzie dobry dzien to jestem spokojny o over bo linia dosc niska jak na mozliwosci bo 151,5

popieram, to mój główny tym na dziś

do tego proponuję Ventspils + 15,5

wiem, że Łotysze słabo zaczęli rozgrywki, ale Biella to nie żadna potęga, zapewne wygrają, ale wg mnie nie pokryją handi

Profesor
Profesor
Tak sobie patrze na ten mecz Nymburka i jak widze 3,20 na gości to chyba żal nie zagrac. Tak jak pisałem wczesniej Nymburk to bardzo przeciętny zespoł bez zadnych wybitnych zawodników a to że leją wszystkich w lidze to dla mnie nic nie znaczy natomiast Brose ograny na europejskich parkietach do tego w dobrej formie ... jak bedą w dobre dyspozycji rzutowej to kto wie @3,2 kusi. Czesi długi wyrównany skład ale tylko przecietni gracze z i przecietnym trenerem tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
DinamoM.-Beneton +3 1,90

Beneton w tym roku ma naprawdę ciekawy i wyrównany skład KUS , NICEVIC,NEAL . Dinamo w tym roku nie ma co liczyc na rezerwowych bo nic nie wnoszą do gry , a gracze z pierwszej piatki sązdolni do szybkiego łapania fauli. Wystarczy wyeliminowac Bykova i Monye i jest po meczu smile

Myślę że można to spróbowac

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by grajus87
DinamoM.-Beneton +3 1,90

Beneton w tym roku ma naprawdę ciekawy i wyrównany skład KUS , NICEVIC,NEAL . Dinamo w tym roku nie ma co liczyc na rezerwowych bo nic nie wnoszą do gry , a gracze z pierwszej piatki sązdolni do szybkiego łapania fauli. Wystarczy wyeliminowac Bykova i Monye i jest po meczu smile

Beneton ciekawy skład?????????????????

bardzo oryginalne stwierdzenie (delikatnie rzecz ujmując)- Benki dawno tak słabe nie były jak w tym roku

Profesor
Profesor
Benetton ma nazwiska i to chyba wszystko bo forma kiepściutka na ta chwile natomiast faktem jest że jesli wyeliminują Bykova od którego głównie zalezy gra Dynama to kto wiec moze te +3 wystarczy

K
Q
Q
K Offline
tym typem na Brose win to ja bym odpuscil ... Brose to zadna rewelacja a Nymburk to typowa druzyna wlasnego parkietu ... tam ciezko jest wygrac ... nie takie ekipy jak Brose tam przegrywaly
zastanawiam sie na overkiem w meczu Teramo obie ekipy sa wstanie sporo rzucic a w szczegolnosci wlosi u siebie na poziomie 90pkt ..ale o tym meczu napisze pozniej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by grajus87
DinamoM.-Beneton +3 1,90

74-86 smile
Dinamo tragedia w tym roku 1-5 w lidze + 0-3 w pucharze

Strona 1 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (kamel, ANZELMO, Akhu, Sensei, aker, betowiec, 11kera11, JelineK, forty, Kretol, burbon), 2,718 gości, oraz 19 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,903
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025