Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7
R
+
+
R Offline
Kalendarz na sezon 2009/2010 gwizdek

[Linked Image]

Pierwsze zawody juz w piatek w Kuusamo (Finlandia) - HS 142 m

[Linked Image]

Bonus: Unibet
O
oli Offline
sottocapo
sottocapo
O Offline
Może ktoś w skrócie o zmianach?

Dzięki

Zmiany ostatecznie tylko na Nordycki. Osobiście byłem zwolennikiem (po LGP), ale z drugiej strony nie wiem czy było dopracowane do końca.

Cieszy, że Adam bardzo pewny siebie w wywiadach smile smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dobra co taka cisza skoki czas gwizdek
Ja na dzisiejsza druzynowke proponuje 2 zaklady z fortuny mianowicie:

NORWEGIA - NIEMCY 1 1,6
SŁOWENIA - POLSKA 2 2,06

co do komentarzy to nie ma co zbytnio patrzec na próbne skoki na których mogłoby się wydawać że trzeba zagrać odwrotnie.

Jak dla mnie norwegowie(Romoren,Gangnes,Jacobsen,Evensen) dobrze przygotowani i pokonaja niemcy(Uhrmann,Neumayer,Bodmer,Schmitt) no i nasz Orzeł z nad Wisły poprowadzi naszą 4 w składzie(Stoch,Miętus,Żyła,Małysz) do dobrej lokaty jak dla mnie wyższej niż reprezentacja Słoweni(Damjan,Meznar,Pikl,Kranjec)

Zobaczymy jak to wypadnie na wieczór
Konkurs nocny start 17.05 boks POLSKA

W
addict
addict
W Offline
polska z słowenia juz 1.8 wiec grac szybko

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Betgun ma 1,78 chociażby.

M
veteran
veteran
M Offline
Popieram zdecydowanie typ na Polske.
W 1 treningu jesli chodzi o sume odleglosci Polacy lepsi od Slowencow o 2.5 metra w drugim byli gorsi o 0.5 metra. Zarowno w 1 jak i w 2 jeden z naszych skakal z rozbiego nizej co tez napewno mialo wplyw na te odleglosci. Treningi wskazuja ze powinien to byc wyrownany pojedynek ale nie zapominajmy ze swietnie sie w nich spisal Kranjec znany wlasnie jako "mistrz treningow". Nie wierze ze powtorzy te wyniki w zawodach a pozostali Slowency na czele z Damjanem nie sa w stanie raczej pokryc ewentualne straty.

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
malysz nie awansowal do jutrzejszego konkursu skoczyl jedynie 101 m

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Witam,
od czasu do czasu cos rzuce na ten sezon zobaczymy z jakim skutkiem.

#1 Pt 27/11/09
Finlandia - Austria
Typ: Austria
Kurs: 1.4

Pozdr...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Ahonen
Witam,
od czasu do czasu cos rzuce na ten sezon zobaczymy z jakim skutkiem.

#1 Pt 27/11/09
Finlandia - Austria
Typ: Austria
Kurs: 1.4

Pozdr...

Expekt..

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Pierwsze koty za ploty, kurs maly to i gladka wygrana austri nad finami, cieszy dobre rozpoczecie sezonu, i oby tak dalej czego sobie i wszystkim milosnikom skokow zycze .....

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No nie śpimy Panowie

na dzis narazie z naziemnych oferte wystawil toto a wiec:

bodmer - kasai 1 1,6 mlody niemiec niesamowicie skoczny mocne wybicie z progu dalekie skoki we wszystkich probach lepiej od weterana japonskiego

loitzl - ahonen 1 1,6 tutaj austriak najpewniejszy w swoich skokach rowno pieknine i daleko, wczoraj lepszy od ahonena o 20 pkt.

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Betgun ma bardzo ciekawą ofertę na dzisiejsze skoki i z całości wybralem takie male ako dla zabawy:

L.Rutkowski - zdobędzie punkty/nie zdobędzie punktów
Nie 1.60
Rutkowski wielokrotnie spalał się w występach ważnych i tych mniej ważnych, kwalifikacje pokazują, że nie jest równy - a i nasi nigdy na początku nie szaleli, mysle ze dzis bedzie podobnie

S.Ammann - miejsce : 1-3
Tak 1.70
Przed rokiem wygrał, a i wczoraj widac było, że jest mocny, mysle ze razem z Loitzlem i Gregorem rozegrają między sobą dzisiejsze zawody

J.Ahonen - miejsce-wyższe/niższe : 7,5
wyższe 1,58
Ahonen to niby nie wiadoma, ale nie po to wracał, żeby grzać tyły, liczę, że na pierwszą 7demkę się załapie, niektórzy wietrzą w nim nawet czarnego konia

B.E.Romoeren-K.Stoch - kto lepszy
Romoeren 1.40
Typ na oczywiście lepszego skoczka tongue

pozdro smile

T
member
member
T Offline
H Oli 1.8 Szmit 1.9 buk Expekt

Poszło dosyc grubo na H Oli ryzyko jest ale wychodzi mi ze Oli jest w lepszej dyspozycji od Szmita

wczoraj oli skakał miedzy jacobsenem a schilenzauerem i skoczył 125 a wymienieni po 112 natomiast w swojej kolejce Szmit tylko 123 a wszyscy koło niego powyzej 130 nie wytrzymal presji

mozna jeszcze sugerowac sie wynikami letniej grand pri gdzie oli byl zawsze lepszy od szmita

U
u Offline
old hand
u
old hand
U Offline
Adam dzisiaj znakomicie komentował zawody w TVP.

M
old hand
old hand
M Offline
tak na dziś na kwalifikacje bo widzę kilka ciekawych typów.

Małysz - Oli 1 kurs 1,6..
...bardziej typ przeciwko finowi, w kusamo kompromitacja , wyszły na jaw kolejne problemu młodego skoczka , wiem , że jest nieobliczalny ale chyba dziś nie jest w stanie powalczyć nawet o pierwszą 10 a w niej Adama widzę napewno..

Jacobsen w pierwszej 6 - Tak .kurs 1,45 ...specjalnie śledziłęm skoki norwega w Kusamo i widziałem , że jest u niego ta moc którą w tamtym sezonie zawodziła , wydaje mi się , że spośród całej czołówki był tydzień temu najlepszy i miejsce 5 nie było przypadkowe. teraz skacze u siebie zatem powinnien przynajumnije tą smao lokatę obronić a kto wie może nawet będzie podium.

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Originally Posted by mirekinter
tak na dziś na kwalifikacje bo widzę kilka ciekawych typów.

Jacobsen w pierwszej 6 - Tak .kurs 1,45

a gdzie mozna grac kwalki na poyzcje koncowe?

To z Ollim bylo tydzien przed kuusamo,on tu wygral rok temu wiec bym nie ryzykowal,zdecydowanie lepiej go zagrac z kuettelem o 1.55,a malysza z ahonenem,ktory skacze bardzo silowo i narazie moze tylko statystowac naszemu adamowi,jako trzecie jako ze stabilne warunki dzis maja bycc kranjce z happonenem,ktory poszalec sobie mogl,ale na swojej skoczni w kuusamo,tak wiec

ADAM-janne 1.6
HARRI-andreas 1.55
ROBERT-janne haponnen 1.55
3.84 milenium

M
old hand
old hand
M Offline
na dzis tak

Olii w 3 - chyba się pomyliłem co do tego zawodnika , pierwszy konkurs tragiczny ale widać , ze tu jest mocny,. pytanie czy sprosta wyzwaniu ale według mnie da rade. Skacze tu świetnie , w kwalach najdalej i dziś napewno będzię się liczył

Kuttel - Romororen 1 ...szwajcar równy jak mało kto , skoki nie dość , że równe to dalekie. Myślę ze lider już dziś odda koszulkę bo nie widzę go w dzisiejszym turnieju wysoko..

Morgenstern - Jacobsen 1 ..lubię Morgiego i dziś na niego liczę..pierwsza 6 być powinna a co do Jacobsena to może być wysoko albo klapa..

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Ja dzisiaj celuję w Chedala, który wczoraj trochę zepsuł pierwszy skok i finalnie był 13. W kwalach wczoraj 7 odległość, serii próbnej - 3.

Chedal miejsce 1-11 2,2
Kranjec-Chedal 2 2,5 (dla mnie 50-50)

oraz

Kuettel-Romoeren (Szwajcar wydaje się bardziej równy, Romoeren wczoraj nie zawiódł, tj. był poza 11tką i dał zarobić. Oby dzisiaj też.)

Miętus-Meznar 1 1,65

*kursy Betgun

M
old hand
old hand
M Offline
..na dziś poszło bardzo grubo.

Kuttel - Krancjec 1.. Szwajcar bardzo pewnie , każdym skokiem łapał się do czołówki a o tym , ze ma tu motywacje do skakania to wiemy wszyscy. Rywal miał być mocny ale tylko miał , tutja na treningach kilka metrów zawsze za Kutttelem i nie wierze ze w konkursie może być inaczej..kurs na Szwajcara 1,7 w toto

Romoroen - Evensen 1....starszy z roadków w formie , treningi to był jego popis a rywal bardzo daleko w tabeli ..kurs 1,45

Olli w 6 - jezeli nie zjebie to bank , kto moze byc lepszy ? Simon , Gregor , Loitzl a dalej Adam , Morgi i Olli plus jakaś niespodzianka ale Fin polwaczy napewno...kurs 1,55

Jacobsen w 10 - kiedy treningi się przełożą na konkurs to bedzie grożny...moze dziś bo skakałą równo..kurs 1,5

Ammann - Adam 1.....dla mnie dzisiejszy zwycięsca...

Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7

Moderatorzy  Ojro 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (burbon, $-man, rafal08, forty), 2,051 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,281
Posty5,832,133
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025