|
|
Comfortably Numb
|
|
Comfortably Numb
Pracował ktoś z Was lub pracuje w Multikinie lub Cinema City? Kurde chcialbym zaczac cos w koncu robic bo w domu oszaleje, ale nie wiem czy tam isc. Wiadomo na poczatek zajebistej fuchy bym tam nie mial, ale to wiadomo z czasem minie. I sek w tym czy z czasem idzie tam w jakis sposob awansowac? Czy całkowicie odradzacie. Od poniedzialku akcja szukanie roboty  Pracowałem 1,5 roku w Cinema City, było to jeszcze za czasów "studenckich"  Cała "załoga" to studenciaki, młodzi ludzie. Jeśli trafisz na ciekawą ekipę to będziesz chodził do roboty z prawdziwą przyjemnością (mówię z autopsji  ). Ja miałem to szczęście że trafiłem na przezajebistych ludzi, z którymi utrzymuję kontakt do dziś. Przełożeni niewiele starsi, po 25-28 lat, relacje "pracownik-szef" niemalże kumpelskie, bez zbędnych "pan/pani". Niejedno piwo sie wypiło z nimi na "zakładowych" imprezach; o innych sprawach przez grzeczność nie wspomnę Co prawda kasa z tego niewielka była, ale dla studenta dziennego, który chce zarobić "na waciki" nie przemęczając się, to fucha idealna. Nie wieje, nie pada na łeb  , mozna filmy za friko oglądać, popcorn/nachosy/cola do woli (o ile masz wtyki  ). Ale raz jeszcze podkreślam: kasa - po tych paru tygodniach potrzebnych do "zintegrowania" - to była kwestia drugorzędna dla mnie i wielu innych osób, z którymi dane mi było pracować  Chodziło się na dniówki dla ludzi, dla atmosfery i dobrej zabawy. Dodam jeszcze tylko że Cinema City to firma żydowska  Może dla Ciebie nie ma to znaczenia (dla mnie nie miało), ale znam takich, którzy za ch*j nie pracowaliby u Żyda  A więc niniejszym informuję o tym fakcie 
|
|
|
|
|
Comfortably Numb
|
|
Comfortably Numb
Jeszcze jedno (edycji postów to się chyba już nigdy nie doczekamy...)
A propos awansów: Z moich 1,5-rocznych obserwacji wynikało, że głównym kryterium był staż pracy. A więc im dłużej pracujesz, tym większe masz szanse na to by dostać się do grona 3-5 spośród których wybierali supervisor'a/manager'a. Osobiście znam 3 osoby, które awansowały, a które jednocześnie pracowały w CC nie krócej niż 3 lata.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No to nieźle. Ja podobnie mialem u siebie jak pracowalem w Quiksilverze, atmosfera przezajebista, az zal bylo odchodzic, ale wiadomo ze od czegos trzeba zaczac. Studiuje zaocznie i w ciagu tygodnia jak na razie nic nie robie, ale dostaje powoli w głowe.
A mozna wiedziec jakie to zarobki? Moze byc PW.
Kurna, trzeba od czegos zaczac, nie od razu Rzym zbudowano.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Tekken4 i Tekken5 jaka roznica i ktora gra lepsza?
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Niedlugo mam lot samolotem. Lece Ryanairem, mam przesiadke w Dusseldorfie i mam ze soba tylko bagaz podreczny. Jest jakis sposob zeby przewiezc np wino? Jezeli kupilbym je na lotnisku w Porto (skad lece) to potem w Dusseldorfie juz z nim nie wsiade? Mozna to wszystko jakos ominac?
Last edited by Da Bartek; 04/12/2009 02:18.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Możesz to wszystko ominąć wypij wino przed lotem 
|
|
|
|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
Byloby najlatwiej  Z tym ze to nie jest dla mnie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niedlugo mam lot samolotem. Lece Ryanairem, mam przesiadke w Dusseldorfie i mam ze soba tylko bagaz podreczny. Jest jakis sposob zeby przewiezc np wino? Jezeli kupilbym je na lotnisku w Porto (skad lece) to potem w Dusseldorfie juz z nim nie wsiade? Mozna to wszystko jakos ominac? Zapakuj winko do bagażu podręcznego i przekwalifikuj bagaż na tradycyjny. Ewentualnie kup wino w Dusseldorfie, domyślam się że może być problem z właściwym wyborem  . Kolejna opcja, tylko nie wiem na ile opłacalna to wysyłka winka np DHL-em 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie mozna przewiezc wina ? Kurde a ja dwie butelki wodki do angli wiozlem jakis czas temu  swiat sie zmienia... ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie mozna przewiezc wina ? Kurde a ja dwie butelki wodki do angli wiozlem jakis czas temu  swiat sie zmienia... ;] można, ale nie w bagażu podręcznym 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja przewozilem.. balem sie, ze sie zbije a tego bym nie scierpial  . Co prawda to bylo jakies 2 lata temu.. ale jak wracalem rok temu to juz nawet pianki do golenia nie mozna bylo miec bo wieksza niz 100ml czy jakos tak 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Posiada ktoś jakiś fajny zbiór obiektów do AutoCada...coś tam pościągałem ale mało tego znalazłem...
jaka ciekawą bibliotekę chętnie przyjmę...
dzięki pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam! mam swoja strone www, jakis tam mam z niej dochod, banery, reklamy. czy moge zalozyc firme, a firmą bedzie wlasnie ta strona. np. strona doradztwa 'czegos' ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gra ktos z was w fishville na facebooku? Potrzebuje kilku znajomych zeby moc kupic drugie akwarium, mam nadzieje ze wiecie o co chodzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A zapomnialem jak cos to walcie na priv. Dzieki!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
posiadam okolo 300 zl w monetach 1 groszowych, gdzie moge zamienic taka kwote na banknoty?? w kazdym banku czy tylko w NBP?? wymienial ktos juz?? biora za to jakies prowizje??
|
|
|
|
|
solus contra omnes
|
|
solus contra omnes
posiadam okolo 300 zl w monetach 1 groszowych, gdzie moge zamienic taka kwote na banknoty?? w kazdym banku czy tylko w NBP?? wymienial ktos juz?? biora za to jakies prowizje?? w kazdym wiekszym, prowizja 1% powyżej jakiejś kwoty ale nie mniej niż 3zł, najlepiej idź do PKO BP...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|