|
|
veteran
|
|
veteran
witam dokonalem wyplaty z bwina na kontom monebookers i zostala cala kwota zwrocona dosc znaczna kwota wiecie dlaczego?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Złożyłem 2 dni temu wniosek o kartę i jedynie dostałem takiego meila:
Szanowny/a X,
Dziękujemy za rozpoczęcie procesu weryfikacji konta. Nasi pracownicy wkrótce przejrzą Pana/Pani dokumenty i poinformują, czy weryfikacja dała pozytywne rezultaty. Zwykle trwa to od 24 do 48 godzin.
Gdy tylko proces weryfikacji się zakończy, prosimy powrócić do aplikacji o kartę Moneybookers MasterCard, po czym cieszyć się następującymi korzyściami, jakie ona zapewnia:
- Błyskawiczny dostęp do pieniędzy otrzymanych na konto Moneybookers
- Wypłacanie pieniędzy z ponad miliona bankomatów na całym świecie
- Płacenie w sklepach i restauracjach
- Możliwość dokonywania zakupów online
- Korzystanie z karty wszędzie tam, gdzie przyjmowane są płatności kartą MasterCard
Z poważaniem,
Zespół Moneybookers
Jak długo czekaliście na to aż pobiorą opłatę za kartę?
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
8 grudnia wysłałem im scan dowodu 11 grudnia potwierdzili weryfikację, a ja złożyłem wniosek o wydanie karty 15 grudnia zatwierdzili wniosek i zakosili kasę 16 grudnia napisali, że wysłali kartę, która ma się u mnie pojawić do 10 dni roboczych. PIN ma przyjść później
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Po jakim czasie Moneybookers odpisuje na emaile? Wczoraj do 17 odpisywali po godzinie a teraz cisza. Wysłałem do nich na 2 adresy i cisza. Jeden to [email protected] a drugi to [email protected]. Może znacie jeszcze inny kontakt? Czy na telefonie tym angielskim pracuje ktoś to posługuje się jezykiem polskim?
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
podobno można powiedzieć "can I speak polish person" i wtedy poproszą kogos mówiącego po polsku
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Moneybookers nadal ze mną walczy ale ja się nie poddam tak łatwo:D Proszą mnie o przesłanie skanu potwierdzającego mój adres oraz skan dowodu. Z tym drugim nie ma problemów. Gorzej jest z tym co potwierdza mój adres. Mieszkam z rodzinką i to oni mają wszystko na siebie. Mam telefon na siebie ale zrezygnowałem z faktur (teraz tylko efaktury na email). Oni piszą że musi być: -dokument papierowy (nie zas otrzymany droga elektroniczna) -dokument wydany w przeciagu ostatnich trzech miesiecy - widoczna data -widoczne Pana imie i nazwisko oraz adres zamieszkania -dokument otrzymany droga pocztowa na Pana adres
No dobra dostaje kody z PKO do przelewów internetowych pocztą polską. Tam jest imię, nazwisko, adres, data nadania. Czy to wystarczy? Czy szukać czegoś dalej? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
czy spotkał się ktoś z podobną sytuacją że po przelewie środków od bukmachera konto moneybookers kompletnie zweryfikowane zostaje zablokowane : " Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction. You need to change your Moneybookers account password and e-mail address via the Profile section in order to start the procedure for unlocking your account. " ? ...po zmianie hasła oraz emaila treść komunikatu nie znika.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja też mam ten komunikat od rana, mimo że wszystko zrobiłem jak pisali. A zaczęło się od tego, że ktoś próbował sie włamać na konto.
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
u mnie dokładnie to samo, też ktoś próbował się włamać jakiś tydzień temu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
konto zablokowane a na mejle nie odpisują
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
trzeba będzie doładować skype'a i do nich zadzwonic, słabo mają support rozwinięty ...
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
jest szansa, że list z kodem przyjdzie pocztą? bo przy próbie weryfikacji przelewem kodu w tytule nie było jeśli tak to ile do was szedł taki list?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
NRB-numer rozliczeniowy banku
Ci sie tam wpisuje?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Czy komuś zamkneli konto z takimi skutkami: "po konsultracji z naszym Dzialem Bezpieczenstwa przekazujemy co nastepuje:
informujemy, ze zgodnie z naszymi Warunkami Umowy, na ktore przystal Pan zakladajac konto, firma Moneybookers ma prawo pokrycia jakichkolwiek kosztow lub strat poniesionych w wyniku posrednich lub bezposrednich skutkow zlamania przez Pana tychze Warunkow Umowy, do kwoty 150 EUR. Tak tez stalo sie w przypadku Pana konta. Reszta srodkow zostala zwrocona do ich nadawcow. Pana konto zostalo zamkniete."
Czy to oznacza ze pozostale środki zostaly wyslane na konto bankowe? Brak slow co sie z mb stalo :/
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
wygląda na to ,że zwrócili albo na konto z którego była wpłata albo inny adres MB. Pierwszy raz słysze o czymś takim, napiszesz co zrobiłes ze zablokowali Ci i ukradli kase?? Jak nie chcesz tutaj to na priva.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Wysłałem wczoraj o 13 skany dowodu i rachunku. Ile czasu będzie trwała ich weryfikacja? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Czy z konta zarejestrowanego na osobe w mb moge wyplacic na konto firmy tej osoby w banku ?
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
Wysłałem wczoraj o 13 skany dowodu i rachunku. Ile czasu będzie trwała ich weryfikacja? Pozdrawiam to podobnie jak ja, dzis juz dostałem odpowiedź, że przekazali do odpowiedniego działu i jak dobrze pójdzie do końca dnia będzie zweryfikowane... Ale jest już 23:00 i na razie nic się nie stało. Ale może to dla tego, że to niedziela
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
i właśnie dostałem maila o zweryfikowaniu mojego adresu... trwało to więc niecałe 48 godzin. Tym razem moneybookers stanęło na wysokości zadania.
|
|
|
Link skopiowany do schowka