|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kupiłem laptopa Asus Pro79I bez systemu operacyjnego, włożyłem baterie, uruchomilem ... wyskoczyl ekran z napisem Asus i po chwili pojawil sie czarny ekran z migajacym kursorem po lewej stronie ... nie moge nic zrobic, probowalem wkladac plyte z systemem Windows, plyta hula ale nic sie nie dzieje ... z tego co czytam na google, padł dysk lub bateria ... biosa nie moge wlaczyc ... mozna cos jeszcze zrobic czy odsylac ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Czy koło napisu Asus są podane jakieś skróty klawiaturowe? (do bootowania, wejścia do biosa itp.) 2. Jeżeli nie można nic odpalić (ani biosa, ani płyty) idź do sklepu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1. Czy koło napisu Asus są podane jakieś skróty klawiaturowe? (do bootowania, wejścia do biosa itp.) 2. Jeżeli nie można nic odpalić (ani biosa, ani płyty) idź do sklepu. 1. nic nie jest podane, ten ekran to ulamek sekundy 2. kupione na allegro, wiec w rachube wchodzi tylko zwrot.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po czym wnosisz, że nie możesz się dostać do BIOS'u?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok udało mi się uruchomic biosa - temat do kasacji 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Teraz mam nastepny problem - w trakcie instalacji Windowsa XP wyskakuje niebieskie tło z błędami 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Spróbuj jeszcze raz -> jeśli nie to spróbuj inną płytę/inny system -> jeśli dalej nie nagraj sobie Hiren's Boot CD i sprawdź dyski, pamięć itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Teraz mam nastepny problem - w trakcie instalacji Windowsa XP wyskakuje niebieskie tło z błędami  Poczytaj o Windowsach z dołączonymi sterownikami do dysków sata.. Sorry, że Cię odsyłam do poszukiwań, ale nie mam czasu teraz..
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kadus.
wejdz do biosu. poszukaj czego co mowi o dostepie do AHCI (2 albo 3 zakladka. Zapewne masz wlaczone na Enhanced. Przestaw na normal / standard i ognia.
Pzdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Teraz mam nastepny problem - w trakcie instalacji Windowsa XP wyskakuje niebieskie tło z błędami  Poczytaj o Windowsach z dołączonymi sterownikami do dysków sata.. Sorry, że Cię odsyłam do poszukiwań, ale nie mam czasu teraz.. dzięki, trafiłeś w samo sedno  chodziło o SATA, przestawiłem coś w biosie i ruszyło 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kadus.
wejdz do biosu. poszukaj czego co mowi o dostepie do AHCI (2 albo 3 zakladka. Zapewne masz wlaczone na Enhanced. Przestaw na normal / standard i ognia.
Pzdr wlasnie tak bylo  Dzieki wszystkim raz jeszcze 
|
|
|
Link skopiowany do schowka