|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
Jest juz informacja na stronie Fortuny: Uwaga! Przystąpienie do Fortuna Klub Plus nie jest niezbędne do przeglądania zawartości strony. Po wprowadzeniu zmian będzie możliwość założenia "konta internetowego" służącego tylko i wyłącznie w celu zalogowania się oraz przeglądania strony www.efortuna.pl [ efortuna.pl] Zmiany też w Mixie: W związku z wejściem w życie z dniem 1.01.2010 roku nowej Ustawy hazardowej regulującej m.in. rynek zakładów wzajemnych informujemy, że zgodnie z artykułem 31 wspomnianej ustawy, oferta zakładów Toto-Mix na: Zakłady Losowe, TotoKeno i TotoTrójkę będzie dostępna wyłącznie do końca bieżącego 2009 roku. Art. 31. pkt. 1. Zakazane jest zawieranie i przyjmowanie zakładów wzajemnych na wyniki gier liczbowych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Żeby było jasne (jeśli ktoś jeszcze tego nie wie). Forum mecz.pl czytają pracownicy Fortuny, STS i Totolotka. To piszę tak na przyszłość, żeby niektórzy z was pamiętali, że czasami "oszczędność w słowach" popłaca. PS: Pokerstars organizuje w styczniu w W-wie fajny turniej pokerowy na żywo http://www.psfullhouse.pl Wystawi ktoś zakłady, czy pojawi się tam Policja/Służba Celna?  Według nowej ustawy, będzie to bowiem pokerowe zgromadzenie nielegalne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bylby ktos tak laskawy i w skrocie wytlumaczyl mi, co sie stanie od 1.01.2010 w kwestii grania w necie, prosze nie odsylac mnie do czytania tego tematu od poczatku bo on troche za dlugi jest 
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
jak bylo wg polskiego prawa nielegalne tak dalej jest nielegalne a tylko od Ciebie zależy co z tym fantem zrobisz czyli NIC sie nie zmienia na razie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Czyli dalej nic nie wiadomo  bo Conrad twierdzi, że legalne wg poszczególnych pkt ustawy które cytował, zdecydujcie się w końcu 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
W nowelizacji nie widzę jakiegokolwiek zapisu, który by nie pozwalał na uczestnictwo w zakładach wzajemnych zawartych w zagranicznym buku z siedzibą w UE. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
chciałabym wiedzieć, jak będzie od 1.01.2010 roku, jeśli chodzi o granie u buków netowych. Tylko nie piszcie proszę jak wyżej, że jak było nielegalne, tak jest nadal, to wiem sama.
proszę o info, czy:
będą ścigać grających czy nie?
jeśli będą to w jaki sposób i jakie kary grożą?
i jeśli będą ścigać, to tych co będą grać po nowym roku, czy również tych, co grywali wcześniej?
SZ. Panie Conrad, wyjaśnij to proszę jak "krowie na rowie" głupiej babie "od garów", jak mnie nazwał jeden z użytkowników Pańskiego forum
Ps. Mam jeszcze parę stów u jednego buka sieciowego, a do tego doszło, że boje się już grać
|
|
|
|
|
|
|
Po pierwsze nikt tu nie jest prawnikiem, są tu tylko opinie poszczególnych osób. Tak więc jeśli ktoś powie "w pełni można grać" a ktoś inny powie "w żadnym wypadku nie można grać" to i tak należy to traktować jako osobiste interpretacje tych osoób. Ja w nowelizacji prawa widzę pozytywy, bo nie widzę tam "bana" grania w innych unijnych bukach. Martwimy się natomiast inną ustawą, która mogłaby wejść za kilka miesięcy, choć wiemy że UE jest po naszej stronie (w końcu jesteśmy jej obywatelami, heh  ), tak więc liczymy że za kilka miesięcy będzie jasne że już nikt nie będzie kwestionował naszego prawa do gry. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
1) ja jestem prawnikiem, a nawet nie chce mi się czytać tej ustawy, zdaje się na Was
2) nie udzielił mi Pan odpowiedzi na żadne z pytań, gdyby w końcu zechciał Pan to zrobić, lub ktokolwiek inny, będę szczerze zobowiązana
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odpowiedź na pierwsze pytanie: nie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Byłem dziś w totomixie i Pani mnie poprosila zebym dzieciaka (6l) zostawił na zewnatrz bo sie przepisy zaostrzyły 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jak ktoś zacznie się bawić w konfidenta ?
|
|
|
|
|
|
|
Byłem dziś w totomixie i Pani mnie poprosila zebym dzieciaka (6l) zostawił na zewnatrz bo sie przepisy zaostrzyły  sami Cie pchają do internetu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co by na konfidenta nie trafic namarzł sie gnojek 2.5h na zewnatrz i luz  spoko Agassi, ich odwiedzam od wielkiego dzwonu (dzis skoki dla zajawki) i tez tylko zasilam konto i wychodze
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
nie ma rady, wypisuje się z netowych od jutra deszcz nie deszcz, śnieg nie śnieg, będę co dzień do kolektur zaiwaniać 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
zadam głupie pytanie, proszę o wyrozumiałość
czy w Fortunie też można wpłacać kasę tak jak w TotoMixie, i grac potem przez net?
|
|
|
|
|
|
|
zadam głupie pytanie, proszę o wyrozumiałość
czy w Fortunie też można wpłacać kasę tak jak w TotoMixie, i grac potem przez net? w związku z zaostrzeniem przepisów haardowych wszelkie informacje udzielane są w punkcien przyjmowania zakładów za wszelkie nidogodności przepraszamy  ps. jesteś pierwszą "ofiarą" prewencji Kapicy
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Conrad  za cierpliwość. Agassi  za chamstwo i w ogole obecnosc na tym forum. Nie pisz tu nic wiecej a wszyscy beda zdrowsi. nie sposób się z tym nie zgodzić
|
|
|
|
|
|
|
SZ. Panie Conrad, wyjaśnij to proszę jak "krowie na rowie" głupiej babie "od garów", jak mnie nazwał jeden z użytkowników Pańskiego forum myślałem,że to jest chamskie zachowanie ale jak Cie czytam to nie wypada sie z tym użytkownikiem nie zgodzić. ps. w dodatku zerowe poczucie humoru 
|
|
|
|
|
|
|
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/382011,unijna_dyrektywa_uslugowa_wchodzi_w_zycie_polska_nie_jest_gotowa.html
bardzo szkoda,że wyłączyli z min. hazard z tej dyrektywy.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|