|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Widzę, że temat, który założyłem cieszy się popularnością  Dyskusja widzę na dobre: od siebie powiem, że ja przez kilkanaście ostatnich dni staram się osiągać zyski na BF poprzez handel w trakcie meczu (chociaż nie do końca). Wyrownane mecze: podczas gry np grane są ważne mecze staram się zagrać wyższy kurs i taki sam wystawić na drużynę przeciwną. Wczoraj np udało się zrobić surebeta w meczu Partizanu Belgrad. Bardzo ciekawa to sprawa, jednak nie ma co ukrywać występuje tutaj czynnik losowy. Szczęście mi sprzyja i jestem na plus. Jak będzie w dłuższym okresie czasu? zobaczymy...
|
|
|
|
|
member
|
|
member
czy jeśli wystawiam lay to płacę prowizję w razie wygranej?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy jeśli wystawiam lay to płacę prowizję w razie wygranej? 5% prowizji mają gracze, którzy nie uzbierają 2000 punktów Betfair. Szewa już pewnie tyle uzbierał więc może on się wypowie w tej sprawie, jak to dalej jak z prowizją od wygranych 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Prowizje płacisz od kazdej wygranej na Bf, nie ważne w jaki sposób uzyskana.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Po prostu, ci którzy nie bawią się w live nie mają strat O! Jeśli tak faktycznie jest to grzecznie wszystko odszczekuje P.S. Czemu taka gówniana ta zielenina skoro nie ma strat? Bo wolę zarobić tick'a od 100 Euro przed meczem, niż liczyć na kilka ticków od 10 Euro w trakcie meczu. Dla Ciebie to jest śmieszne. Ok.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Brak strat mnie rozśmieszył. Awersję do ryzyka rozumiem. Natomiast "naturalny" jej poziom chyba bardziej odzwierciedlałoby zdanie: Bo wolę zarobić tick'a od 100 Euro przed meczem, niż liczyć na kilka ticków od 100 Euro w trakcie meczu. ewentualnie: Bo wolę zarobić tick'a od 100 Euro przed meczem, niż liczyć na kilkanaście ticków od 100 Euro w trakcie meczu. To oryginalne wydaje mi się zbyt tendencyjne.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Fajnie. Umiesz coś jakoś argumenta zapodać, czy tylko rysowanie emotków Ci wychodzi ładnie? Sama ilość zmiennych, średnio zależnych od Ciebie w trakcie, jest sporą ilością faktów przemawiających za graniem przed meczem. GKS Bajki vs. FC Doświadczenia zawsze na tablicy wyników wyglądają tendencyjnie. Nic nie poradzisz. Ja wiem, że granie przed jest nudne, ale chyba nie o tym gadka co ciekawsze i bardziej efektowne? Ja wolę szachy, Ty ruletkę, ewentualnie 5 Card Draw. Summa summarum w Texasa pyknąć możem  Szczęśliwego Nowego 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chętnie bym tych ikonek w ogóle nie używał ale czasami się nie da. Najpierw piszesz, że nie grasz live (lub prawie nie grasz - o szczegóły nie będę się spierał), a tu nagle okazuje się, zgrywasz Pana Doświadczonego  O reszcie już pisałem. Wszystkiego dobrego w 2010 Panie Traderze. nałogowy hazardzista
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Pozwolę sobie zamieścić link do swojego bloga w tym wątku, gdyż jego tematyka będzie dotyczyć właśnie handlu kursami przed imprezą sportową (choć pewnie nie tylko przed). http://betfairtrading2010.blogspot.com/ pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fajnie, że powstaje kolejny polskojęzyczny blog dotyczący tradingu, będę stałym gościem. Powodzenia 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Kolejny polski blog o tradingu? A możecie dać namiary na inne? Bo ja znam tylko anglojęzyczne...
Zysków życzę...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja z kolei zastanawiam się czy nie byłoby uzasadnione stworzenie nowego działu poświęconego stricte tradingowi na giełdach sportowych. W tej chwili wszystko o tradingu jest porozrzucane po różnych miejscach na forum - stworzenie odrębnego działu pozwoliłoby skupić wszystkich zainteresowanych (i ich wiedzę oraz doświadczenie) w jednym miejscu.
Jeśli kilkanaście osób wyraziłoby zaintersowanie tym pomysłem to można by zagaić z Conradem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Zgoda, będzie. Dajcie tylko kilka dni na zmienę koncepcji pierwszych kilka działów na forum (być może ŚB będzie u góry, Sports Insider zmieni nazwę na coś innego związanego z systemami i strategią gry). Dodamy też dział o tradingu. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Również popieram pomysł:)
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
A znajde gdzies stronke co moge poczytac od podstaw o co chodzi w tym?:)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Last edited by Conrad; 03/01/2010 07:20.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
o wkońcu cos sie dzieje w "Polskim" tradingu.Pozdrawiam
|
|