Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MaSha Lover
MaSha Lover
To i Owo dać w ogóle na samą górę smile

A inne działy w piździeć smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam takie pytanie i zarazem propozycje .Nie wiem czy bylo juz to zglaszane z pewnoscia tak ale chcialem o tym napisac.
Dlaczego liga NHL jest w dziale Lodowiska do Hokeja ??? zamiast w US SPORTS?
NBA juz znajduje sie w US SPorts why??
chcial bym zeby bylo to zmienione ,aby sporty USA takie jakNBA,NFL,NHL,MLS itp itd znajdowaly sie w dziale US Sports w koncu to sa ligi amerykanskie .

A no i EDYCJA postow smile caigle nie dziala i chyba juz nigdy dzialac nie bedzie tongue

Pozdrawiam .

shaken not stirred
shaken not stirred

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
czy da się wprowadzić polskie znaki do podglądu postów ? confused , powiem szczerze strasznie mnie to irytuje od dłuższego czasu, że w podglądzie widzę tylko jakieś szlaczki, zamiast tego do czego funkcja podglądu jest stworzona, tylko proszę niech żaden "inteligent" :)mi nie odpisuje, że jak mam problem to mam pisać bez polskich znaków ( nie po polsku ), wiec czy da się taką pozytywną zmianę wykonać ?

pokakulka
pokakulka
To zalezy raczej od oprogramowania forum a te nie jest niestety polskojezyczne. Mala szansa, ale moze Conrad sie wypowie, on wie o tym troche wiecej smile

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
a Konjo w ogóle tu zagląda ?

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Ponawiam: czy da sie zrobic taka sama czcionke na wszystkich skorkach (a konkretnie na czarnej)?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie powinno być możliwości zmiany nicka! :BOKS:

Przecież to jest dramat.

aka Schranzer
aka Schranzer
3 powody dla których to miałby być dramat.

aka Schranzer
aka Schranzer
Nie wiem czy w tamtym roku odbyły się meczowe Oskary, bo mnie w tymym okresie nie było na forum, ale jeżeli w tym roku planujecie Oskary, to jestem za wprowadzeniem nowej kategorii: Płaczki mecz.pl laugh albo najlepiej stworzyć Płaczki 2009, wiele osób się nada laugh

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
edit... czasem bardzo ptorzebne a tu tylko modowie moga cos edytowac...

i nie mowcie ze bedzie to znaczyc ze ktos probuje cos przekrecic w podwaniu typow... przeciez widac ze cos bylo edytowane. mozna podac powod edytowania...

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Nie, nie i po stokroć nie. Żadnej edycji, zawsze jest opiekun działu (czyt. moderator) do którego można się zwrócić i który wczesniej czy poźniej poprawi.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
nie, nie, nie ale czemu nie ?

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
A do czego jest potrzebna Ci edycja?

Piszesz analizę - moderator działu poprawi pomyłkę.
Piszesz w PP lub EPP - podobna historia.

Może potrzebna na Quasi i TiO? Też nie bardzo.

W działach konkursowych - zapomnij, prowadziłem tyle konkursów w swoim życiu tutaj czy na innych forach i wiem jak się zakończy taka historia. Takie cudne wytłumaczenia słyszałem że szok. (Ba nawet kiedyś moderator na jakimś forum wygrał w ten sposób nagrodę za pomocą edycji laugh co ciekawsze sam ją ufundował laugh ).

Zawsze można swobodnie zacytować i poprawić post.
Osobiście nie widzę potrzeby takiego uruchomienia opcji dla wszystkich.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Po co Wam ta edycja? Tacy z Was perfekcjoniści? Robisz błąd - trudno, zdarza się. Cytujesz, poprawiasz i nikt nie robi z tego problemów. Ba, jeszcze nie widziałem, żeby ktoś za to dostał ostrzeżenie. Pomysł zbędny. W napisaniu dobrej analizy i podaniu ciekawego typu edycja nie jest nikomu potrzebna.

G
addict
addict
G Offline
Originally Posted by Da Bartek
To zalezy raczej od oprogramowania forum a te nie jest niestety polskojezyczne. Mala szansa, ale moze Conrad sie wypowie, on wie o tym troche wiecej smile
To nie zależy od oprogramowania, ale od kodowania znaków bazy danych. Jest do poprawienia, ale wymaga trochę roboty.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Tu by trzeba zmienić coś z softem, chyba musi być możliwe wyświetlenie tego poprawnie bez zmian w samym kodowaniu bazy?

Baza jest w ISO, myśleliśmy o UTF dopóki nie okazało się, że taka zmiana spowodowałaby olbrzymi przyrost wielkości bazy (tylko przez inne kodowanie znaków).

G
addict
addict
G Offline
Conrad, to żaden problem, wystarczy jedna instrukcja SQL w skrypcie generującym podgląd na potrzeby AJAX-a: SET NAMES utf8

A ten olbrzymi przyrost wielkości bazy to jakieś nieporozumienie, nie sądzę, żeby przybyło więcej, niż o 10%. No chyba, że próbowaliście UTF16, ale to mija się z celem.

C
C Offline
Muszę sprawdzić czy autor już to naprawił, bo jeśli chodziło tylko o komendę to już dawno powinien to załatać.

Jeśli przyrost bazy byłby ok 10% to nie jest to tak źle. Czy są jakieś plusy używania UTF-8 zamiast standardu ISO?

Moglibyśmy to spróbować na lokalnej kopii bazy i zobaczyć jak to pójdzie, ciekawe ile czasu maszyna "mieliłaby" zrzut sql o wielkości ok. 2 GB.

G
addict
addict
G Offline
Robiłem bardziej skomplikowane konwersje na bazach większych niż 2GB i naprawdę nie było to problematyczne, ani czasowo, ani objętościowo. Plusy używania UTF8 są ogromne w przypadku, gdy ma się forum międzynarodowe. Jeśli strona używana jest przez jedną nację, to plusy nie są aż tak wyraźnie. Chyba jedyne, co mi do głowy przychodzi, to zastosowanie technologi AJAX, która wymaga UTF8, ale i to się da łatwo obejść.

Druga rzecz - dałem teraz podgląd odpowiedzi i wszystko jest okay, więc problem chyba nie istnieje w tym momencie.

Strona 7 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, rafal08, burbon, Lukasz111, rymoholik, alfa, ANZELMO, Akhu, Emilio), 1,709 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,828,250
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025