|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sam stawiam na Portland, o mało co nie wygrali w Bostonie w tak mocno okrojonym składzie no i wygrali w Detroit ale to akurat wielka sztuka nie jest, Hornets nie błyszczą na wyjazdach i pod znakiem zapytania stoi występ Westa, w dodatku do Byków został oddany dziś podstawowy SG Devin Brown który od czasu do czasu miewał dobre mecze. A w Blazers Roy nie zagra dziś napewno, ponoć ma nie grać jeszcze w następnych dwóch meczach, Batum dziś ma zadebiutować w tym sezonie i Bayless też ma grać, czuję się już o wiele lepiej. "I'm going to play," Bayless said. "I'm going to try."
|
|
|
|
|
BKS Sparta
|
|
BKS Sparta
Wiadomo kiedy Arenas wraca do gry;>
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Wiadomo kiedy Arenas wraca do gry;> Nie wiadomo. Jutro David Stern coś zdecyduje w tej sprawie (aby zawieszenie Arenasa nie było "bezterminowe" jak teraz, zreszenie zawodników przeciw takiemu traktowaniu protestuje), to znaczy generalnie ma dwie opcje: 1) odwiesic Arenasa 2) ogłosic iż daje mu np. 30 meczy zawieszenia Przy opcji 1) i tak nie sądzę aby Wizards pozwolili mu grac. 26 marca będzie ogłoszony wyrok dla Arenasa, jak dostanie kratki, no to cóż, na parkiet raczej nie wróci...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Antawn Jamison may sit out on Tuesday night as he deals with a foot injury..."
Jezeli to prawda, to otwiera sie spora szansa dla Lakers na druga ich wygrana w 8-meczowym maratonie wyjazdowych pojedynkow.
Tylko ujemny spread "wisi" az na 8 punktach i wciaz nie wiem, jak i czy go ugryzc :/
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Jamison to obecnie jedyny zawodnik który trzyma za fraki tą całą waszyngtońską zgraję... ...a co meczu, a właściwie Rona Artesta, to ma grac dziś, mimo iż okazało się, iż ma plantar fasciitis w obu stopach - Phil Jackson uważa że to od tych chińskich wyrobów w których gra (noszą je jeszcze Kidd, Battier i Vujacic). Kontuzja dośc popularna w NBA, walczą z nią ostatnio chocby: - Tony Parker - Charlie Villanueva - Joakim Noah Jako że nie ma polskiego tłumaczenia tej łacińskiej nazwy, wklejam rysunek aby każdy niekumaty mógł się orientowac co tymże zawodnikom dolega: [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
z dzisiejszej bogatej oferty wpadły mi w oko trzy spotkania: 1) Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 1 1,42 kurs może nie zachwyca, ale wydaje mi się że warto postawić, dlaczego? Oklahoma wypoczęta, przez trzy ostatnie dni nie grali w ogóle, dla porównania dla Byczków jest to 6 wyjazd w przeciągu 9 dni (bilans 3:2), a więc może dać o sobie zmęczenie  Dodatkowo trzeba zaznaczyć, że w tym sezonie obie ekipy już się spotkały(United Center) i górą byli dzisiejsi gospodarze, których do sukcesu poprowadził duet (Westbrook+Durant) i moim zdaniem po dzisiejszej nocy będzie bilans 2:0 dla Oklahomy  2) Portland Trail Blazers - Utah Jazz 2 1,70 Drugie spotkanie które mnie zainteresowało to Portland-Utah. W tym wypadku postawię na gości, choć nie jestem ich fanem. Jest parę przesłanek za Utah (teoretycznie najmniej istotnym jest fakt, że w ostatnich 9 dniach Portland rozegrało 5 spotkań, dla porównania Utah 3). Ważniejszym argumentem są kontuzję w ekipie gospodarzy (choć i z tym już jest co raz lepiej), no ale nie zagra największa gwiazda zespołu Roy, dodatkowo jak każdy wie dwóch najlepszych C (Oden i Przybilla) no i PF (Outlaw), dla porównania Jazz zagra w optymalnym dla siebie składzie (jedynie brak Fesenko, no ale to żadne poważne osłabienie)  Ekipy te spotkały się już raz ze sobą w tym sezonie (Salt Lake City) i wtedy bez najmniejszych problemów wygrali Jazz-mani 108:92 i co prawda Utah u siebie, a Utah na wyjeździe to dwie zupełne drużyny! to mimo wszystko wrażenie robi łatwość wygranej (a dodać należy że wtedy w Portland grali Roy,Oden i Przybilla)a więc byli na pewno silniejsi kadrowo! w tej chwili prezentuje sie to tak na moje oko: PG Miller < Williams SG Blake <Brewer C Pendergraph < Okur SF Aldridge = Boozer PF Webster =Kirilenko R Howard < Millsap R Fernandez >= Matthews R Bayless =Korver R Batum =Price Reasumując, moim skromnym zdaniem dzisiejszej nocy zabrzmi Jazz  3) San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 1 1,63 Ostatnim meczem który mnie zainteresował, jest spotkanie w (AT&T Center) pomiędzy Spurs a Atlanta. Gospodarze na razie grają poniżej moim oczekiwań (myślę że nie tylko moich). Jeśli chodzi o zmęczenie drużyn (to obie ekipy rozegrały w ostatnich dniach tyle samo spotkań, więc nie będzie to czynnik decydujący). Gospodarze na pewno będą bardzo zmotywowani, ponieważ będą chcieli przerwać passe 3 porażek (Utah,Houston,Chicago) i co gorsza wszystkie poniesione na własnym parkiecie  porównując składy moim skromnym zdaniem jednak mocniejszym zespołem są Ostrogi: Duncan,Parker,Jefferson,Ginobili do tego solidni McDyess,Mason,Hill czy debiutant Blair są lepsi od Johnson,Horford,Smith,Williams,Bibby,Crawford i mam nadzieję że udowodnią to dziś na boisku!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jamison to obecnie jedyny zawodnik który trzyma za fraki tą całą waszyngtońską zgraję... ...a co meczu, a właściwie Rona Artesta, to ma grac dziś, mimo iż okazało się, iż ma plantar fasciitis w obu stopach - Phil Jackson uważa że to od tych chińskich wyrobów w których gra (noszą je jeszcze Kidd, Battier i Vujacic). Kontuzja dośc popularna w NBA, walczą z nią ostatnio chocby: - Tony Parker - Charlie Villanueva - Joakim Noah Jako że nie ma polskiego tłumaczenia tej łacińskiej nazwy, wklejam rysunek aby każdy niekumaty mógł się orientowac co tymże zawodnikom dolega: [ Linked Image] Może to ostrogi..? 
|
|
|
|
|
BKS Sparta
|
|
BKS Sparta
Zgadzam sie Mariusz co do Sa i Oklahomy co do Utah mecz moze oscylowac w granicach remisu ,Portland to nieobliczalna druzyna jak to nam udowodnili wiele razy grajac w okrojonym skladzie.Pozdro
|
|
|
|
|
Profesor
|
|
Profesor
Jako że nie ma polskiego tłumaczenia tej łacińskiej nazwy, wklejam rysunek aby każdy niekumaty mógł się orientowac co tymże zawodnikom dolega: [ Linked Image] anatomie miałem ponad 10 lat temu ale z tego co pamiętam to jest rozcięgno podeszwowe 
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Dolegliwości zaczynają się od bólu pięty podczas długiego stania lub chodzenia. Ostroga piętowa powstaje najczęściej w wyniku przewlekłego stanu zapalnego w miejscu, gdzie kość pięty łączy się z tzw. rozcięgnem piętowym, który napina się i rozciąga przy każdym kroku. Do zapalenia dochodzi na skutek przeciążenia więzadeł. Gdy trwa ona długo, w okolicy pięty tworzy się dziobata narośl kostna, czyli ostroga. Zdarza się to u biegaczy, tenisistów, oraz coraz częściej u osób, które chodzą w niewygodnych butach, mają nadwagę, przeciążają nogi, doznały jakiegoś urazu. Kłopoty z ostrogami ma 9-20% dorosłych mieszkańców naszego kraju. Ok, wątku medycznego chyba wystarczy. Dla formalności, jak ktoś jeszcze nie wie: Arenas + Crittenton zawieszeni do końca sezonu.
|
|
|
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
no i Spurs i Jazz izi  szkoda Oklahomy, ale po prostu zagrali piach w IV kwarcie  ale nie jest źle!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@TOTOLOTEK są zawyżone linie na pkt gospodarzy, a zanizone na gości ORL under 97,5 TOR over 103,5 te dwa wyglądaja najlepiej pzdr 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ok, ale jak to zagrać gdy już punkty zamknięte?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok, ale jak to zagrać gdy już punkty zamknięte? na pewno znajdą się tacy, którzy maja założone konta w mixie, a wtedy można grać do północy
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Aha to spoko, nie wiedziałem, że to możliwe, bo tam coś piszą, że e-kupony to i tak trzeba niby do punktu naziemnego iść.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aha to spoko, nie wiedziałem, że to możliwe, bo tam coś piszą, że e-kupony to i tak trzeba niby do punktu naziemnego iść. poczytaj sobie na stronie mixa, albo poszukaj gdzieś na forum jeśli jestes tym zainteresowany, nie będe streszczał o co tam chodzi i jak to działa bo to nie temat temu przeznaczony pzdr 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam. Na dzisiejsza noc wybralem cos takiego: HOUSTON-Portland 1 . Rakiety po trzech porazkach z rzedu na wlasnym parkiecie , dzis zrobia wszystko by te passe przerwac, ostatni mecz i przegrana minimalnie z Denver,dosc dobra gra ale zabraklo szczescia. Patrzac na hiostoria spotkan ostatnie 15 meczy na parkiecie rakiety daly sie ograc tylko RAZ!! Mysle ze z lekkim handi -4.5 -5.5 tez mozna pobierac  8/10 do tego meczu dokladam SAN ANTONIO , ktore mam nadzieje ze zlapie juz swoj stary, dobry rytm i dzis zmiecie niedzwiadkow, ktore ostatnio dosc dobrze pogrywaja Zastanawia mnie jeszcze Philadelphia z handi +8.5 ale to juz za mniejsza stawke  pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pytanie do znawców tematu  w zespole Utah nie zagra dziś Deron Williams i Carlos Boozer warto pograć Sacramento ??
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Pytanie do znawców tematu  w zespole Utah nie zagra dziś Deron Williams i Carlos Boozer warto pograć Sacramento ?? obydwoje aut 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
na czysta dwojke bym nie liczyl ale handi +10.5 do gry napewno 
|
|