|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
|
|
cos takiego:Schlierenzauer zdobedzie złoto indywidualnie:TAK 1.9 Bjoerndalen zdobedzie złoto indyw.TAK 1,6 Kanada złoto w hokeju kobit 1,55 Kanada złoto w hokeju men 2,25 Jakies sugestie uwagi? jak dla mnie to gregor nie zdobedzie zlota 1.7@ dla mnie tez,bo gdzie? na małej Małysz,na duzej Simon 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chyba nie ciekawy, bo sadzoc po komentarzaqch z boku cos sie mu pomulilo 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
orientuje się ktoś czy jest gdzieś zaklad Polska bez medalu
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
totomix nr zdarzenia 54
Polska ilość medali (0/1-2/3-4/5+) 9.00 2.70 1.75 6.00
ale nie polecam bo justyna na 30 km i 10km oraz moze w biegu laczonym dla mnie pewny medal
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kolego nic pewnego nie ma..do tego jeszcze te trasy tam ehh...żeby nie było że Adaś tylko medal przywiezie jak się uda
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
Widział ktos kurs na Jewgienija Pluszczenke wyższy niż 1.50 który daje Unibet? I jakies obiekcje co do tego typu? Odkąd Jewgienij wrócił w ubiegłym roku wygrywa wszystko jak leci, a na olimpijskie złoto jest szczególnie zmotywowany, tylko ten kurs taki mizerny.. jedynie do ako
|
|
|
|
|
+
|
|
+
Skandaliczne warunki dla Kowalczyk
Rafał Węgrzyn, drugi trener Justyny Kowalczyk, dotarł już do Whistler. I dobrze, że przyjechał wcześniej. Polacy dostali za małą kabinę i nie będzie gdzie przygotować nart przed biegiem. Trener i nasza misja protestują - donosi wtorkowy "Przegląd Sportowy Justyna Kowalczyk została w Canmore na dalsze treningi po udanych dla niej zawodach o Puchar Świata (była druga na 10 km stylem dowolnym i wygrała rywalizację w sprincie stylem klasycznym). Dobrze, że nie wybrała się jeszcze do Whistler, bo błąd organizatorów mógłby ją wyprowadzić z równowagi. Jak na razie polska ekipa nie ma gdzie przygotować nart przed startem, a zawodnicy nie będą mieli gdzie się przebrać. - Jest ciasno, strasznie ciasno. Próbujemy interweniować, bo w tych warunkach nie da się pracować - powiedział nam trener Węgrzyn.. Teoretycznie, zgodnie z przepisami Międzynarodowej Federacji Narciarskiej, na każdego zawodnika powinny przypadać dwa metry kwadratowe na przygotowanie nart i jeden na przebranie. Polaków będzie startować w igrzyskach sześcioro.
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
Po tym co zobaczyłem w ostatnich startach Kowalczyk, nawet biorąc pod uwagę, że nie startowało wiele faworytek...jestem pewien, że gdyby nie te płaskie trasy Justyna zdobyłaby 3, a może nawet i 4 medale, a tak to nic nie wiadomo...
|
|
|
|
|
|
|
Po tym co zobaczyłem w ostatnich startach Kowalczyk, nawet biorąc pod uwagę, że nie startowało wiele faworytek...jestem pewien, że gdyby nie te płaskie trasy Justyna zdobyłaby 3, a może nawet i 4 medale, a tak to nic nie wiadomo... ja tam bym nie demonizował tych tras,mocny(a) wygra,a Ona jest mocna
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tobet Para Małysz-Jacobsen na Małysza teraz 1,9. Z tydzień temu kurs 1,4-1,35 na Polaka. Wie ktoś dlaczego taka nagła zmiana kursów ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odpowiedź jest bardzo prosta, Anders w świetnej formie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po tym co zobaczyłem w ostatnich startach Kowalczyk, nawet biorąc pod uwagę, że nie startowało wiele faworytek...jestem pewien, że gdyby nie te płaskie trasy Justyna zdobyłaby 3, a może nawet i 4 medale, a tak to nic nie wiadomo... ja tam bym nie demonizował tych tras,mocny(a) wygra,a Ona jest mocna zgadza się...trudno rozdawać medale przed startem - szczególnie sprinty zawsze loteria...ale 2 krążki 95%...3 krążki 45-50%
|
|
|
|
|
|
|
tak wygląda Vancouver(wczoraj) 7-10stopni na plusie ,zapowiadane opady deszczu [Linked Image] [ img153.imageshack.us]
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jakieś 2-3 tygodnie na PS Extra w magazynie "gillette worlds sport special" bądź jakims do niego podobnym był bardzo ciekawy reportaż o pewnej skeletonistce (bojajże jakaś Kanadyjka). Może ktoś pamieta o kim był konkretnie ów reportaż???
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Taka ciekawostka: Z symulacji magazynu "Sporting News" wynika, że podczas XXI Zimowych Igrzysk Olimpijskich polscy sportowcy wywalcza pięć medali!
Trzykrotnie, w tym dwa razy na najwyższym stopniu, ma stanąć Justyna Kowalczyk. Według amerykańskiego pisma, Polka wygra rywalizację na dystansie 10 km techniką dowolną oraz bieg łączony (7,5 km "klasykiem" + 7,5 km "łyżwą"), a w sprincie przegra tylko ze Słowenką Petrą Majdic.
"Sporting News" nie widzi natomiast Kowalczyk w gronie medalistek biegu na 30 km techniką klasyczną, który zgodnie z jego przewidywaniami ma wygrać Finka Virpi Kuitunen. Jeden z medali w skokach narciarskich został "zarezerwowany" dla Adama Małysza. "Orzeł z Wisły" miałby zająć trzecie miejsce w konkursie na obiekcie K-90, za Austriakami Thomasem Morgensternem i Wolfgangiem Loitzlem. Kolejność czołowej trójki na dużej skoczni miałaby wyglądać następująco: Gregor Schlierenzauer (Austria), Janne Ahonen (Finlandia) i Loitzl.
Trzecim polskim medalistą, według amerykańskiego czasopisma, będzie biathlonista Tomasz Sikora. Podobnie jak cztery lata temu miałby on poczekać na miejsce na podium do ostatniej konkurencji, czyli biegu na 15 km ze startu wspólnego. I jak w Turynie zdobyłby srebrny medal, przegrywając jednak tym razem z Norwegiem Ole Einarem Bjorndalenem.
Last edited by Ghost; 10/02/2010 23:10.
|
|
|
|
|
Kania gostyń
|
|
Kania gostyń
retoox... też to oglądałem, ale niestety nie pamiętam
|
|
|
|
|
Didżej
|
|
Didżej
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Czy ktoś może tu wrzucić link z trasą na 30km bieg pań żebym mógł obejrzeć na co ta nasza Justyna Kowalczyk narzeka:)?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Brzydko się cieszyć z czyjegoś nieszczęścia, ale wygląda na to, że w dyszce łyżwą Justynie ubyła całkiem groźna rywalka ze wschodu;)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|