Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 20 1 2 6 7 8 9 10 19 20
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
nie pocieszyles mnie laugh smile a jakie to prochy ? i co mam rozumie przez niezbyt mily tydzien tongue

Bonus: Unibet
GRILL MASTER
GRILL MASTER
mnie pomogły leki (niestety na receptę) zawierające pantoprazol (podobno objawem powinna być też zgaga, ale ja nie miałem, a leki pomogły), z tego co mi moja pani doktor wyjaśniła to ten ból może być spowodowany przepukliną rozworu przełykowego, ale nie musi, mogą to być początki takiej choroby i po zjedzeniu dużej ilości jedzenia występują takie bóle, możecie sobie o tym poczytać w necie, że leczy się to właśnie pantoprazolem, a w gorszych przypadkach dopiero robi się gastroskopie i stosuje poważniejsze leczenie

różnica między wrzodami a właśnie przepukliną rozworu przełykowego jest taka, że w przypadku tych pierwszych ból ustępuje po zjedzeniu, a w przypadku drugim ból ogromnie nasila się po wrzuceniu czegokolwiek do żołądka (nawet piciu wody)

od razu do ekspertów medycznych i lekarzy (lub przyszłych lekarzy wink ): słabo znam się na medycynie, opisałem tylko sytuację na przykładzie własnych doświadczeń

GRILL MASTER
GRILL MASTER
jeśli chodzi o unikanie takich bólów to sposób jest raczej tylko jeden: po prostu się nie obżerać, choroba ta występuje najczęściej u ludzi którzy właśnie lubią "nażreć się ile wlezie"

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
mnie zoladek boli caly czas. w sumie nie wiem juz czy dlatego, ze jestem glodny, czy dlatego ze cos mu sie stalo tongue W ogole jakos niezle bekam ;]
Dostalem jakis lactiv up i nifuroksazyd od doktorka. Mowil ze wrzody to raczej nie sa bo ... mam biegunke ;] laugh

C
Viva Las Vegas!
Viva Las Vegas!
C Offline
a moze to po prostu grypa żołądkowa?

H
veteran
veteran
H Offline
Originally Posted by lelu
mnie zoladek boli caly czas. w sumie nie wiem juz czy dlatego, ze jestem glodny, czy dlatego ze cos mu sie stalo tongue W ogole jakos niezle bekam ;]
Dostalem jakis lactiv up i nifuroksazyd od doktorka. Mowil ze wrzody to raczej nie sa bo ... mam biegunke ;] laugh
rano..lub inaczej, pora o której wstajesz, a jeszcze inaczej zanim coś zjesz, po umyciu zębów wink wypij przez pierwsze trzy, cztery dni, dwie łyżki stołowe oleju lub oliwy (z pierwszego toczenia wink ) , a w następne dni już możesz tylko po jednej łyżce. Olej może byc jakikolwiek, ale najlepszy jest z dyni ... zjedz banana (powoli) najlepiej zielonego (oczywiście bez przesady zielonego, ale takiego niedojrzałego) iiiiii pamiętaj, by nie połykac jakiegokolwiek jedzenia w pośpiechu... nie "zryj" tylko jedz wink bo jedzac byle jak tzn. robiąc przy tym wiele innych rzeczy naraz, łykasz za dużo powietrza po prostu. smile Bedzie dobrze...a bananki jedz po jednym, tak długo aż ci sie znudzi smile Olej mozesz sobie pić i pic...nie zaszkodzi a na jelita itp. itd pomoże. smile ...Nie pal naczczo, nie pij kawy naczczo, unikaj mleka naczczo, boś juz duży grin
Będzie dobrze..teraz jest taka pora, dziwna pora dla wrażliwych jelit wink

H
veteran
veteran
H Offline
Originally Posted by hanele
Originally Posted by lelu
rano..lub inaczej, pora o której wstajesz, a jeszcze inaczej zanim coś zjesz, po umyciu zębów wink wypij przez pierwsze trzy, cztery dni, dwie łyżki stołowe oleju lub oliwy (z pierwszego toczenia wink ) , a w następne dni już możesz tylko po jednej łyżce. Olej może byc jakikolwiek, ale najlepszy jest z dyni ... zjedz banana (powoli) najlepiej zielonego (oczywiście bez przesady zielonego, ale takiego niedojrzałego) iiiiii pamiętaj, by nie połykac jakiegokolwiek jedzenia w pośpiechu... nie "zryj" tylko jedz wink bo jedzac byle jak tzn. robiąc przy tym wiele innych rzeczy naraz, łykasz za dużo powietrza po prostu. smile Bedzie dobrze...a bananki jedz po jednym, tak długo aż ci sie znudzi smile Olej mozesz sobie pić i pic...nie zaszkodzi a na jelita itp. itd pomoże. smile ...Nie pal naczczo, nie pij kawy naczczo, unikaj mleka naczczo, boś juz duży grin
Będzie dobrze..teraz jest taka pora, dziwna pora dla wrażliwych jelit wink
a..i jeszcze jedno, nie naczczo shocked , tylko na czczo wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Też miałem taki ból i się okazało, że przerwałem błonę żołądkową nierozpuszczoną polopiryną (aspiryną czy czymś podobnym). Lek na to był cholernie drogi ale po trzech dniach przeszło.
Od tamtej pory zawsze rozpuszczam lekarstwa w szklance albo łykam powlekane.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
oblanie ostatniego terminu kolokwium puke

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
dzieki panowie za rady. Jak juz wspomnialem kompletnie nie amm pojecia co moglo sie mi stac.
Nie pije kawy, nie zyje w stresie, nie pale tzn nie nalogowo (w sumie bierne szkodzi bardziej:P pale tylko na dobranoc i to rzadko i ew jak ide na imprezke do alkoholu) nie wpieprzam niewiadomo jakich legow - tydzien temu zjadlem ze dwie aspiriny bo choroba mnie lapala. Takze mam nadzieje, ze to zwykle zatrucie... z drugiej strony to juz 3 dzien sie konczy jak mnie boli wiec tez troche daje do myslenia.

old hand
old hand
Originally Posted by Boomber
oblanie ostatniego terminu kolokwium puke

Boomber, ty na polibudzie w gliwicach studiujesz, dobrze kojarze ?:)

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
w katowicach

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Pójść na dyskoteke i dostać wpierdol od kilku najebanych wieśniaków za nic!!!!! Jebać wieśniaków !!!!

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
-przydaloby mi sie troche ekstra kasy
-przydaloby sie wziac za prace licencjacka, a wlasciwie ogolnie za studia
-chcialbym wyprostowac pewna sytuacje miedzy dziewczyna no ale tego chyba sie zrobic nie da

ide jesc;]

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by th0mas
Pójść na dyskoteke i dostać wpierdol od kilku najebanych wieśniaków za nic!!!!! Jebać wieśniaków !!!!

znalazl sie miastowy laugh

moze troche kultury?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by th0mas

laugh widzisz nie dostales za nic

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Pettersen w dupie mam teraz kulture. Czego mam mieć rozjebane oko przez tydzień lub dwa, skoro nawet zaczepki nie szukałem, a jedynie na szluga wyszedłem.

aka Schranzer
aka Schranzer
ja myślę, że th0mas pisząc wieśniaki miał na myśli niewychowaną, trudną, łysą młodzież grin

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Pozatym wkurwia mnie to, że kolejne pare stówek na nowe okulary musze wydać ;/ Ehhh szkoda słów.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Heheh Rusty ma racej, nie miałem zamiaru urazić osób zamieszkujących polskie wsie.

Strona 8 z 20 1 2 6 7 8 9 10 19 20

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, betowiec, latajaca_holenderka, aker, burbon, alfa, rafal08, Lukasz111, $-man, ElNinho[mmdea]), 3,025 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,748
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025