|
|
old hand
|
|
old hand
Też k#rwa od kilku dni zaczął przychodzić do mnie ten spam.
Tylko ja nie jestem pewien w 100% że dane wyciekły od moneybookers. Mam u nich oddzielny mail podstawowy do logowania, którego nigdzie indziej nie używam, tam żadnego spamu od kilku miesięcy nie dostałem. Spam przychodzi na mail używany u buków, przelewy24, dotpay, ukash ...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,7535175,Grozny_wyciek_danych_adresowych_polskich_internautow.html
to teraz tez nie mam 100% pewnosci ze to Moneybookers, w komentarzach czesc osob nie miala tam konta a tez dostali, zobaczymy jak sie sprawa rozwinie
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
W tym linku co wcześniej podałeś też kilka komentarzy świadczących o tym, że to nie koniecznie z moneybookers.
Warto byłoby sprawdzić na zagranicznych serwisach, jak ktoś takie zna ... bo jak wyciek z moneybookers to by dotyczyło wszystkich a nie tylko polaków.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ile idzie przelew z MB na konto w pkobp?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
napisalem CI na quasi to robisz balagan
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ok dzięki p.s.czy to jest bałagan?w wielu miejscach tego forum jest gorsze wysypisko śmieci a to tylko zapytanie - dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zeskanowany dowód adresu zamieszkania – dokument (np. rachunek za wodę, telefon stacjonarny lub gaz, wyciąg z banku) wydany w ciągu ostatnich 3 miesięcy na którym widnieje Państwa nazwisko i adres.
mam pytanko - zona zalozyla sobie konto i chce zwweryfikowac, ale wszystkie rachunki sa na mnie... czy wystarczy ze bedzie to samo nazwisko czy tez potrzebne jest jej imie na rachunku...
|
|
|
|
|
Ice Hockey Champion
|
|
Ice Hockey Champion
Niestety imię będzie także potrzebne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no to problem... a moze byc rachunek za cyfrowy polsat? 
|
|
|
|
|
Ice Hockey Champion
|
|
Ice Hockey Champion
Jeśli widnieje adres zamieszkania i aktualna data to jak najbardziej:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
podziekował Ci ślicznie 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W odpowiedzi na moje zgłoszenie dotyczące spamu od Wasinskiego i podejrzeń na necie, że to wina Moneybookers otrzymałem odpowiedź:
"W zwiazku z wyrazona obawa dotyczaca spamu rozsylanego do niektórych z naszych polskich klientów, chcielibysmy zapewnic, ze zadne dane osobowe lub finansowe nie zostaly przez nas ani ujawnione, ani narazone na ujawnienie.
Moneybookers jest firma regulowana przez Urzad do Spraw Uslug Finansowych Wielkiej Brytanii (FSA) i na biezaco dostosowuje sie do wymogów bezpieczenstwa definiowanych zarówno przez instytucje brytyjskie, jak i organa Unii Europejskiej (Europejska Dyrektywa o Ochronie Danych)."
chociaż w sumie i tak byłoby dziwne, gdyby się przyznali ...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
chciałbym się zapytać, jak zlikwidować konto u nich nie mając już dostępu do maila, na który zarejestrowałem konto ? Czy tylko przez telefon - jest obsługa po polsku ? Czy można jakoś wysłać maila ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chciałbym się zapytać, jak zlikwidować konto u nich nie mając już dostępu do maila, na który zarejestrowałem konto ? Czy tylko przez telefon - jest obsługa po polsku ? Czy można jakoś wysłać maila ? Jest obsługa po Polsku,
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
chociaż w sumie i tak byłoby dziwne, gdyby się przyznali ... Na tym forum jest dowód - oświadczenie przedstawiciela buka, w którym przyznaje się on, że Moneyb ookers udostępnia im dane.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Wczoraj wypłacałem kartą ok 1000zł o 19.30 , czy dziisja po 19.30 będę mógł wypłacić po raz drugi czy muszę poczekać aż rozliczą wypłatę z wczoraj żebym mógł wypłacić kolejny raz ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hello Panowie , Czy mieliście moze coś takiego:
wpłacacie na konto booków kase poprzez moneybookers ,dokonujecie przelewu ,wszystko jest ok a zaraz na koncie moneybookers ani na koncie bukmachera ani sladu po wpłacie?
na koncie bankowym przez który realizowałem przelew tez kasy nie ma :/
help...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Miałem taką sytuację z PartyPoker  . Wysłałem screena z MB, jako potwierdzenie transakcji i udało się rozwiązać kłopot.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzienx SJS , ale własnie na MB nie ma zadnego śladu po przelewie a na koncie prywatnym ING przelew poszedł ,
moze zwróca kase jak nie dojdzie do realizacji przelewu?!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Też miałem sytuację taką, że wysłałem przelew z BZWBK na swoje konto w MB po przez P24. Środki nie trafiły od razu na MB. Też się dziwiłem o co chodzi - zawsze od razu przez P24 kasa była na MB. Czekałem jakieś 24h nigdzie nie pisałem i w końcu na drugi dzień były już na MB.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|