|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Jestem w pracy więc krótko się wypowiem... aker - IO główną impreza sezonu dłuższe dystanse przed nimi a Ty piszesz o zmęczeniu... bez przesady. Moim zdaniem czynnik "zmęczenia" będzie tutaj najmniej istotnym... ssaczu - Kowalczyk nie wejdzie do finału dlaczego??? Oceniasz formę Justyny na podstawie tego co pokazała w Canmore czy jakoś inaczej. Po jakim kursie byś wystawił, że Justyny nie będzie dziś w finale, może jakiś mały zakład wzajemny byśmy zawarli  Teraz coś ode mnie. Jeśli chodzi o Justynę to w tym sezonie zauważyłem, że jej słabym punktem były starty i przez to traciła szanse. Przypomnijmy sobie choćby bieg z Pragi kiedy to trasa była trudniejsza ( powiedzmy pod Justynę), ale była tak wąską że przegrywając na pierwszej prostej wyścig do pierwszego zakrętu stawiała się na przegranej pozycji. Tutaj mamy trasę olimpijska która nie będzie żadnym "komercyjnym" biegiem (odnosze się tu do startów w warunkach takich jak choćby we wczesnej wspomnianej Pradze), co za tym idzie sam start będzie miał mniejsze znaczenie. Ok nie ma tu podbiegów, ale jeśli przeanalizować wszystkie starty to w sprintach ów podbiegi to nie jest jedyny mocny punkt w wykonaniu naszej rodaczki... W Canmore też przecież podbiegów właściwie nie było (zbyt wielu klasowych rywalek co prawda też), a w jakim stylu wygrała Justyna pewnie wielu jeszcze pamięta. Reasumując moim zdaniem Justyne stać dziś na dużo.... czy na zwycięstwo hmmm ja takiego zakładu nie zaryzykuje, ale podium jest na chwile obecna bardzo blisko.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
w canmore nie bylo podbiegow? Polowa trasy to bylo caly czas pod gore z roznica wzniesien 40m! Najtrudniejsza trasa w tym sezonie,rownie trudna byla tylko w Rogli
|
|
|
|
|
|
|
Praga była łyżwą, podobnie jak bieg na 10 w Whistler. W klasyku Justyna czuje się w tym sezonie świetnie, ma doskonale smarowane narty - i to nie będzie bez znaczenia.
Wg mnie wygra Majdic, a Justyna pudło. Namieszać może Falk i na to liczę, ale jej postawa po takiej przerwie jest zupełną niewiadomą.
Justyna powinna wygrać kwale i jeżeli grać naszą to chyba tutaj (może na live będzie; para z Saarinen o tyle ryzykowna, że Finka też pompuje zawsze maxa).
Oby bez niespodzianki u panów !
|
|
|
|
|
Arka Gdynia!
|
|
Arka Gdynia!
"Wszystko wskazuje na to, że właśnie pod kątem tego biegu odbywały się przygotowania do igrzysk. Bo jak twierdzi trener i nasza zawodniczka, trasa sprintu najbardziej pasuje Kowalczyk ze wszystkich tras wytyczonych w Olympic Park. Już na początku trasy zawodniczki czeka ostra wspinaczka z różnicą wzniesień 25 metrów."
nie powinno być źle
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zenekk racja ja to pisałem w dzisiejszej kontekscie walki na ostatnich metrach, w Canmore na takich odcinkach Polka nie traciła i to mialem na mysli.. Buszmen - Prage przywołałem tu jako przykład najwęższej trasie jaka była w tym sezonie PS gdyż moim zdaniem przez ów szerokości niektórych tras i zupełny brak możliwości wyprzedzania na dystansie Justyna wiele traciła.. Ja np. ten czynnik uważam za ważniejszy niż zmęczenie organizmu o jakim pisał wcześniej kolega aker... na branie tego czynnika przy szacowaniu kursów moim zdaniem jeszcze będzie czas. To ze to był dowolny a nie klasyk to inna sprawa, ale nie o to mi tu chodziło 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jestem w pracy więc krótko się wypowiem...
aker - IO główną impreza sezonu dłuższe dystanse przed nimi a Ty piszesz o zmęczeniu... bez przesady. Moim zdaniem czynnik "zmęczenia" będzie tutaj najmniej istotnym... Retoox z całym szacunkiem ale nie wmówisz mi ze starty w pucharze swiata krótko przed olimpiadą gdy wiekszosc je odpuszczała w przypadku Justyny nie będą miec znaczenia na zmeczenie. Tak samo jak start na 10 na olimpiadzie gdzie wszyscy trabili ze jak bedzie w pierwsze 10 to bedzie super i była w 5 tylko ja sie pytam PO CO? Czytałem wywiad z fizjoterapeutką Justyny i sama przyznała ze zawodniczka odczuwa zmeczenie ale nad nia pracują. Ja uwazam ze własnie dzisiaj takie zmeczenie bedzie miec kluczowe znaczenie!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Majdic nie wystartowala upadla na rozgrzewce 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
chyba wystartuje z 75 numerem - jak sie zdecyduje - bol pleców widzialem na ES jak spadla z 1,5metra w dzrzewo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
wystartowala z numerem 3 ale uklon z strony organizatorow mogla duzo pozniej ..... 19 miejsce +9.79 s
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
byly 2 minuty zeby pograc justyne z majdic po 2.1,ale zabraklo tej minuty dluzej
|
|
|
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
co prawda nie jestem orłem w tej dyscyplinie sportu  ale wpadł mi w oko taki typ: Katerina Smutna - Sara Renner 1 2,20 z tego co widzę, to w tym sezonie i w zeszłym Smutna lepiej się spisywała w sprincie klasycznym, jedynie co przemawia za Sarą to fakt że jest Kanadyjką, a więc na pewno świetnie zna trasę! bardzo bym prosił o wypowiedź kogoś mądrzejszego ode mnie z tej dziedziny sportu  Kreczmer itp itd a więc czekam Panowie na Wasze zdanie  już po kwalifikacjach sprawa załatwiona  ładna promocja była 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
grat sara out - panowie jakis live do curlingu - plizzz
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w betfair mozna grac justyne z majdic ale po 1,1 tylko
|
|
|
|
|
Inwestor
|
|
Inwestor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
+
|
|
+
w betfair mozna grac justyne z majdic ale po 1,1 tylko kto zdazyl ten zlapal duo wyzej  po takim kursie to smiech.. to juz bym wolal zagrac na Majdic.. - medycyna dziala cuda : )
|
|
|
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
|
|
Mistrz Playoff Zima 2011 
co prawda nie jestem orłem w tej dyscyplinie sportu  ale wpadł mi w oko taki typ: Katerina Smutna - Sara Renner 1 2,20  z tego co widzę, to w tym sezonie i w zeszłym Smutna lepiej się spisywała w sprincie klasycznym, jedynie co przemawia za Sarą to fakt że jest Kanadyjką, a więc na pewno świetnie zna trasę! bardzo bym prosił o wypowiedź kogoś mądrzejszego ode mnie z tej dziedziny sportu  Kreczmer itp itd a więc czekam Panowie na Wasze zdanie i kolejna para: Johan Kjoelstad - Nikita Kriukov 2 1,66  Nikita w tym sezonie za każdym razem o ile się nie mylę był lepszy od swojego rywala w tej konkurencji! no ale tak jak wcześniej napisałem, będę wdzięczny za opinie ekspertów  elegancko 
|
|
|
|
|
+
|
|
+
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Cross Country - Women - 2x7.5 km Double Pursuit
Kristina Smigun-Vähi - Charlotte Kalla Typ 1 (2,26@) Stawka 7/10 Tobet
Wiele z nas mialo watpliwosci jak maja sie tegoroczne wyniki Estonki w PS na przestrzeni obecnego sezonu, do jej formy ktora bedzie prezentowac podczas Igrzysk. No i mysle ze teraz nie ma juz watpliwosci. Podobny zabieg byl 4 lata temu i tam Kristina byla niekwestionowana gwiazda tras biegowych. Obronczyni tytulu jest dla mnie duzo wszechstronniejsza zawodniczka niz Szwedka, ktora w klasyku radzi sobie troche gorzej. Rok temu na MS w Libercu juz na poczatku biegu laczonego (czyli klasykiem) Szwedka znacznie odstala od stawki i nie dogonila juz czolowki. Smiem jednak twierdzic iz nawet jesli beda biegly wspolnie do momentu zmiany stylu, Estonka rowniez nie jest bez szans.
Powodzenia!
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|