|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
serenity cos nie blyszcza ?!
przyjrzalem sie z ciekawosci lsi soft ...
narazie do obserwacji , martia mnie dwie spadkowe sesje z 10 i 11 marca na bardzo duzych obrotach jak na ta spolke oczywiscie
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ciekawie dzisiaj bedzie wczoraj reguła carry trade nie istniala wzrosty na giełdach i spadek na eurodolarze , ale dzis zapowiada się jazda w dół na tej parze , a czy beda dalsze wzrosty na parkiecie? przy takiej jezdzie jak teraz eurodolar w kierunku 1,33 uwazam ze to jednak maloprawdopodobne Z mego portfela ciesze sie z Astry i z Ganta i nie panikuje na Starku , na razie nic nie dokupoje ,bo ten euorodolar....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1,32 aktualne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1,32 aktualne  a co pozniej znow podjazd do 1,50 - 1,60  trend eur/dol na ta chwile o dziwo ale jednak nie powoduje zjazdow indeksow hmmm...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
może podjazd a może nowy korytarz (jak obecnie) ale na niższych poziomach podjazd w wypadku zastrzyka dla greków - prawdopodobny, korelacje się zmieniają. obie waluty mają podobny schemat zasilający, więc obie czeka prawdopodobnie podobna przyszłość. dolar na pewno nie osiągnął jeszcze swoich maksimów w tym cyklu. ale później dostanie karę za print-ekonomię, nie mam wątpliwości. dolc zdewaluuje się jednak szybciej od euro. bezpieczna przystań poki co u helwetów, o tym też już pisałem i się sprawdza. a szwajcarski rząd musi interweniować. ale bez spiny, na fx miecz przeznaczenia ma 2 ostrza, jednym z nich jest wyzerowanie Twojego konta, ale jeszcze o tym nie wiesz  póki kajmany i inne enklawy tuszują na potęgę cyrkowe triki, to będą cuda na obligacjach i intrumentach pochodnych. do czasu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
calą układankę global elity psują chinole. bo konsekwentnie przy swym reżimie trzymają się swoich konfucjońskich zasad. usrael poczuł, że jintao wgryza mu się w aortę  wije się, syczy, próbuje wymusić uwolnienie yuana, ale chińczyk wciąz robi swoje. a zrobi to gdy będzie chciał. prześcigną niedługo japonię, wyzbywają się zielonej makulatury skrupulatnie. paradoksalnie reżim w skośnych nam pomaga, bo jak szarańcza zalałaby zachód, to trzeba by było uczyć się mandaryńskiego by siedzieć w biurze za 500zł/msc. nie wiem dlaczego tak mało mówi się o demografii. przeca to wszystko łatwo policzyć. za 10 lat chinole będą mieć ponad 100 miast 20mln. to olbrzymi popyt wewnętrzny. wczesniej arabski wyż demograficzny (lata 2017-2020 osiągną pełnoletnosc) zaleje europe. obniży to jeszcze bardziej poziom nauczania, bo przy ujemnym przyroscie naturalnym nie bedzie kto miał wypełnić szkół. takie luźne myśli:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
*czeski błąd, chyba wiadomo gdzie :]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za 100 lat chinole będą mieć 10 miast powyżej 20mln?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rzeczywiście pomerdałem nie po czesku, ponad 100 miast milionowych
ostatnio w pb albo parkiecie (nie pamiętam) był ciekawy artykuł o falach migracyjnych na najbliższą dekadę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sorry, źle , dokopałem sie. bede miał chwile to wprowadze korektę chińskiego epizodu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dane bardziej szczegółowe: do 2040r. z obecnych 45% ludnosci mieszkającej w miastach, współczynnik ten wzrośnie do 70% (ponad miliard w miastach) do 2025 będzie 15 supermiast z liczbą przekraczającą 25mln (!) to fenomen. i świetny rynek do konsumpcji wewnętrzej, przy zmianie jej struktury. p.s. alma ciśnie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale serenity cieniutko od jakiegos czasu ... dzis kazde niemal dane to tragedia ale mimo tego indeksy nie chca spadac, az strach pomyslec co by bylo gdyby dane byly dobre 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
mura jak znajdziesz chwilke, to napisz co myslisz o sile zlotego i czy te poziomy twoim zdaniem utrzymamy do konca tego roku czy balon strzeli?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
rating Portugalii dzisiaj obnizony , coraz wieksze klopoty euro bitwa na euorolarze zeszla na poziom 1,3360 dzisiaj w dodatku slabiutkie dane z naszej samotnej zielonej wyspy co bedzie dalej , 1,32 realne , potem hm zalezy od Niemców , posprzatają po grecji i nie dopuszczą do pozaru w portugalii , albo stwierdza ze ta zabawa w euro jest nie dla kazdego , ja stawiam nadal na to pierwsze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aniela pewnie jest za zamiataniem pod dywan,pytanie tylko jak dlugo niemieckie malpy beda to tolerowac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, mam zamiar w najbliższych tygodniach starać się o leasing na samochód we fraku. To dobry pomysł czy jednak odradzacie? Liczę na wskazówki.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Panowie, mam zamiar w najbliższych tygodniach starać się o leasing na samochód we fraku. To dobry pomysł czy jednak odradzacie? Liczę na wskazówki. we fraku ? a nie lepiej w dresie 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Aniela pewnie jest za zamiataniem pod dywan,pytanie tylko jak dlugo niemieckie malpy beda to tolerowac  ale niemiaszki kochają swoją Anielcię , już ona o to zadba  powaznie zaś , utrzymanie wspolnej waluty leży w strategicznym interesie Niemiec , bo mozna rabowac rezerwy walutowe panstw aspirujących do euro, bez użycia wermahtu oraz pozbyc się konkurencji , majac jedną wspólną walutę Europa kupuje towary i usługi głownie z Niemiec
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Grecki burdel pokazal kto rzadzi w tym cyrku. Brukselskie pedalstwo tylko muryczalo pod nosem a dali glos prawdziwi wlasciciele IV Rzeszy vel UE.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 Ale wyszło  We franku rzecz jasna 
|
|