|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam !
Jaka firme, wypozyczajaca samochody, moglibyscie polecic ?
Pytanie kieruje do osob, ktore korzystaly z uslug wypozyczalni, badz (na forum wszystko mozliwe) sa jej pracownikami.
Interesuje mnie wynajem na okres 7-8 dni, oczywiscie wczesniejsza rezerwacja. Podstawienie samochodu Pyrzowice lub Krakow, zwrot w tych samych miejscach.
Przegladalem oferty, najbardziej przypadla mi do gustu propozycje StayPoland i Budget.
Wazne jest dla mnie, by firma proponowala dodatkowe doubezpieczenie, bowiem wtedy nie ma problemow z depozytem oraz nie robila problemow ze zmiana terminu rezerwacji, badz jej anulowaniem.
Bede wdzieczny za wszelkie informacje
Pozdrawiam
amk
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wiem czy wiesz o tym ale salony samochodowe tez wypozyczaja swoje auta, wiec mozesz sie tez tam rozejrzec. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie wiem czy wiesz o tym ale salony samochodowe tez wypozyczaja swoje auta, wiec mozesz sie tez tam rozejrzec.  Patrzylem, ale zaden salon nie podstawi mi auta na lotnisko, a jakby nawet to licza sobie slono za taka usluge. Wydaje mi sie, ze zdecyduje sie na wynajem w StayPoland.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
amk polecam Express, ostatnio 2 razy jezdzilem ich samochodami... Cenowo rewelacja, nie wiem jaka klasa Cie interesuje ale maja super promocje na klase C - ja dostalem 2 razy Focusa rocznik '09. Swietnie sie jezdzilo, ale jak wolisz cos wiekszego tez sa poza konkurencja. Zaleta jest rowniez ze to wypozyczalnia sieciowa, oczywiscie podstawia samochod. Jeden raz mialem nieprzyjemny incydent, gdyz na parkingu hotelowym porysowali mi zderzak, ale wystarczyl telefon zeby to zglosic i po sprawie  Wzialem wtedy doubezpieczenie - 20zl/doba, fajnie bo nawet gdy nie ma sprawcy nie interesuje Cie ze beda Ci sciagac cos z kaucji  Fajnie tez ze wszystkie koszty sa podane juz przy rezerwacji, wszystkie ceny brutto, nic Cie nie zaskoczy przy odbiorze ze trzeba placic za cos o czyms nie wiedziales  express.pl moge polecic z czystym sumieniem - sprawdzone 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
a jak to jest z paliwem ? płaci sie? nie placi sie ? 99 zl bez limitu kilometrow a jak sie rozlicza z paliwa ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dostajesz pelny bak i pelny zwracasz, nie ma limitu kilometrow 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
amk polecam Express, ostatnio 2 razy jezdzilem ich samochodami... Dzięki, wyglada nieźle, aczkolwiek StayPoland bije ich cenami przy tych samych zasadach doubezpieczenia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przeczytaj regulamin i opinie w necie. Wypozyczalnie lubią często przywalic. Czasem drozsza opcja de facto jest tansza.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przeczytaj regulamin i opinie w necie. Wypozyczalnie lubią często przywalic. Czasem drozsza opcja de facto jest tansza. Dokładnie przeczytałem  Jedyna wypozyczalnia, która w przypadku wykupienia dodatkowego obezpieczenia odstepuje od zablokowania srodków na karcie kredytowej klienta. Swoja droga to po kiego grzyba inni, gdy klient wykupi ubezpieczenie na maksa, blokuja środki ?  Dla mnie nielogiczne i brzydko pachnie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
doubezpieczenie to inaczej zniesienie wkladu wlasnego, ale np. Express bo tylko o nich moge sie wypowaidac w tym momencie ma osobny cennik (kilka elementów ) na kilka elementow np. panel od radia czy kolpaki  i w razie braku tej czesci przy oddaniu samochodu pobiera kwote za to z kaucji. Niektore te zapisy sa martwe, gdyz np w Focusie byl panel od radia zintegrowany w desce rozdzielczej, nie dalo rady go samego zgubic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
doubezpieczenie to inaczej zniesienie wkladu wlasnego, ale np. Express bo tylko o nich moge sie wypowaidac w tym momencie ma osobny cennik (kilka elementów ) na kilka elementow np. panel od radia czy kolpaki  i w razie braku tej czesci przy oddaniu samochodu pobiera kwote za to z kaucji. Niektore te zapisy sa martwe, gdyz np w Focusie byl panel od radia zintegrowany w desce rozdzielczej, nie dalo rady go samego zgubic  Heh, pewnie znalezli sie spece, co odrywali  Biorac powyzsze, opcja niepobierania kaucji przez wypozyczalnie, w przypadku gdy klient oplacil zniesienie udzialu wlasnego wydaje mi sie idealnym rozwiazaniem.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tez bylem sceptyczy, ale okazalo sie okej, kasa jest tylko blokowana na karcie - nie pobierana, 2 dni po oddaniu samochodu kasa byla odblokowana 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|