|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Dlatego jest tak trudny do typowania dla ludzi z poza branzy. Mecz pilkarski masz czas analizowac ze wszystkich stron nawet przez kilka dni a nawet tydzien. Zuzel maksymalnie od 2 do 5 h z wyjatkiem GP.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Będę miał handycap, bo u nas można wyjść z domu 15 min. przed meczem, a i tak ma się większość miejsc do dyspozycji  A tak poważnie, bardzo fajny pomysł. Conrad niechaj podczepi poddział, Banik niech da znać co z tą nagrodą. Jak nie tobet, to może rzeczywiście jakieś małe wpisowe. 500 zł. które kolega wyżej proponował jednak w moim mniemaniu odstraszy większość potencjalnych chętnych
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
|
|
|
|
|
+
|
|
+
Mysle ze mozna sie powazniej zaczac zastanawiac nad zasadami.. nawet jezeli sponsor nie wypali to mozna sie pobawic.. Ja moglbym sie podjac prowadzenia konkursu, lub pomoc - to nie problem. Kwestia omowienia, dogadania
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Amir, Riva kilkanaście dni temu przedstawiłem propozycje konkursu majnerowi i teraz czekamy na odpowiedź sponsora. Wszystko już w zasadzie przygotowałem. Jedna edycja trwałaby 8 tygodni. Nie mam teraz czasu przedstawiać formuły konkursu i jego zasad. Jeśli jednak nie chcecie czekać, to ja się odsuwam i daje Wam pole do działania. Pozdrawiam Akhu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miałem co prawda nie pisać nic o konkursie póki się wszystko ze sponsorem nie wyjaśni... no ale przedstawię jak to miałoby wyglądać.
Konkurs byłby wzorowany na SGP. Liczba uczestników w SGP = 16, więc w konkursie w „Ekstralidze” też występowałoby 16 graczy, w I lidze tak samo itd. W zależności od liczby zgłoszeń (wstępnie liczę, że te min. 32 osoby się znajdą)
Konkurs składa się z 1 rundy kwalifikacyjnej (potrzebna do podziału na ligi, tak jak konkurs Polish Tobet Club) i 20 biegów rundy zasadniczej (każdy jedzie po 5 biegów), z której ośmiu najlepszych zawodników awansuje do półfinałów. Po dwóch najlepszych z półfinałów uzyska awans do finału.
Jeden bieg = Jeden tydzień. W każdym biegu podajemy po 4 typy.
Punktacja w biegach oczywiście taka jak w żużlu, czyli: 1 miejsce = 3 puntky (największy zysk z czwórki zawodników jadących w danym biegu) 2 miejsce = 2 punkty (drugi zysk w biegu) 3 miejsce = 1 punkt (trzeci zysk w biegu) 4 miejsce = 0 punktów (czwarty zysk w biegu) wykluczenie = w (nie podanie ani jednego typu w biegu) W razie remisu, gracz który typował jako pierwszy zajmie wyższe miejsce w biegu.
Zwycięzcą konkursu zostanie gracz Ekstraligi z najlepszym bilansem po zakończeniu sezonu. Do I ligi spadają 3 osoby z najgorszym bilansem w Ekstralidze, awansują 3 osoby z I ligi z najlepszym bilansem.
Jak już pisałem konkurs trwałby 8 tygodni i tak: 1. tydzień: runda kwalifikacyjna 2. tydzień: biegi 1-4 (cztery biegi ekstraligi, cztery I ligi) 3. tydzień: biegi 5-8 (j.w.) 4. tydzień: biegi 9-12 (j.w.) 5. tydzień: biegi 13-16 (j.w.) 6. tydzień: biegi 17-20 (j.w.) 7. tydzień: biegi półfinałowe 8. tydzień: biegi finałowe
Jak widzicie konkurs raczej błyskawiczny. Dla ósemki która się nie dostanie do półfinałów, skończy się po 5 biegach rundy zasadniczej.
Trochę chaotycznie, ale jak ktoś czegoś nie zrozumiał to pytajcie. Ktoś by w czymś taki zagrał?
Tak, chêtnie zagram (fanatyk ¿u¿la i wszystkiego co z nim zwi±zane) (83%, 24 Votes)
|
Tak, mimo, ¿e znam tylko Golloba (entuzjasta oryginalno¶ci konkursu ) (7%, 2 Votes)
|
Nie, bo nie podoba mi siê formu³a konkursu (przeciwnik u¿ytkownika Akhu i wszystkiego co z nim zwi±zane ) (3%, 1 Votes)
|
Nie, bo nie wiem co to ¿u¿el (pasjonat inszych sportów) (3%, 1 Votes)
|
Nie, bo nie (buntownik) (3%, 1 Votes)
|
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Dla mnie rewelacja !wlasnie o takiej formule myslalem  Wiec oby jak najszybciej udalo sie wystartowac bo moje GM-y czekaja juz na wyjazd 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
konkurs fajnie oczywiście, ale nie brałem udziału w takim galimatiasie ,napisz chociaż na czym polega ta runda kwalifikacyjna,dotychczasowe konkursy polegały na typowaniu wyników ,względnie H2H ZAWODNIKÓW,ITD,ITP. CZY W KAŻDYM BIEGU BĘDĘ MIAŁ 3 PRZECIWNIKÓW,NIE WAZNE KTO ? Co chcesz dać do typowania?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Runda kwalifikacyjna to 5 typów, i w zależności od tego jaki kto osiągnie zysk zostanie przydzielony do danej ligi. Co do typów to wszystko z żużla ML, handi, H2H zawodników itd. Tak w każdym biegu będziesz miał 3 przeciwników, no w końcu to konkurs żużlowy.
To nie jest regulamin konkursu, więc jeśli w tym co napisałem widzisz galimatias, to na pewno jak będzie konkurs, będzie też jego jasny regulamin. Mój post miał na celu przybliżenie formuły konkursu. Jeśli uważasz, że w takiej formie konkurs nie ma sensu i większa liczba użytkowników tak stwierdzi, to przecież nikogo nie zmuszam. Podziękuje za uwagę i dam szanse innym na stworzenie czegoś lepszego.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
mi sie podoba kazdy konkurs żuzlowy włącznie z prognozą pogody podczas meczu  -ja myśle tak..... 1.norbax- 2. 3. 4. 5. 32.
|
|
|
|
|
+
|
|
+
Mi w pelni ta formula odpowiada.. a na zapisy bedzie czas, zaraz sie zrobi burdel - czego chyba nie chcemy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie tak, na zapisy przyjdzie jeszcze czas, na razie sondujemy co to z tego może wyjść 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
zagłosowałem na opcje 1) ciekawie to wygląda i chyba jego dynamiczność (krótkość) wyjdzie na plus. szkoda tylko, że jedna osoba wygrywa, a nie chociazby podium 
|
|
|
|
|
+
|
|
+
szkoda tylko, że jedna osoba wygrywa, a nie chociazby podium  a to nie doczytalem : ) Tutaj bylbym takze za opcja ze top 3 "cos" wygrywa.. wowczas minimalna porazka zaboli minej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie zwycięzca zawsze jest tylko jeden, ale nagrody jeśli będą oczywiście dla TOP 3 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Akhu kiedy przypuszczalnie konkurs ruszy ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też chciałbym znać odpowiedź na to pytanie. Prosiłbym jeszcze o cierpliwość, czekamy na odpowiedź sponsora.
|
|
|
|
|
Speedway Liga
|
|
Speedway Liga
Tak, chętnie zagram (fanatyk żużla i wszystkiego co z nim związane) mam nadzieję że znajdę czas miedzy treningami , a spotkaniami zuzlowymi gdzies na trasie wejsc na forum
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
Pomysł bardzo fajny, jestem za i chętnie wziąłbym udział. Konkurs krótki, ale pierwszy w takiej formule i dla fanatyków żużla 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|