|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sprawa wyglada tak iz szukam map powiatu kieleckiego, ale musza to byc mapy z zaznaczonymi granicami powiatu, najlepiej na podkladzie topograficznym (z zaznaczonymi drogami, wazniejszymi miejscowosciami, reszta juz mniej wazna) dobrze by bylo gdyby nie byly zbyt duze, jednak z racji tego iz powiat kielecki jest najwiekszym powaitem w Polsce, trudno w dobrej rozdzielczosci znalezc cos takigo w necie, moga byc tez mapy papierowe, wtedy z checia bym takowe odkupil od kogos jesli bylaby taka mozliwosc.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Tu poszukaj http://bosfor.pl/Nie wiem do czego potrzebujesz, ale jak na kartografie do generalizacji uzywałem mapy 1: 100 000 Wojskowe Zakłady Kartograficzne
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
patrzylem tam, potrzebuje mapy powaitu do zbadania go pod wieloma wzgledami: drog, bazy noclegowej, bazy żywieniowej, zalesienia, zasiedlenia itd itp do tego potrzebne mi jest by byly zaznaczone granice powiatu, mam taka mape papierowa jednak jest ona bardzo duza i nie da sie jej pomniejszyc tak aby nie stracic ostrosci :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jest ktos w stanie mi pomoc, nazlozyc, lub wytlumaczyc jak to zrobic i w jakim programie te 2 mapki na siebie [Linked Image] [ img714.imageshack.us] [Linked Image] [ img153.imageshack.us] chodzi o to zeby granice powiatu z mapy konturowej nalozyc na druga mapke bez zbednego zakrywania tej mapy, ja nie mam pojecia w jakim programie ani jak to zrobic
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
coraz bardziej zastanawiam sie czy nie wydrukowac sobie arkusz mapy na kartce A4 z GoogleMaps i recznie nanosic granice... ale to bedzie niezbyt profesjonalne
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziabor - wejdź sobie na http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ i tam z lewej strony powybieraj co chcesz na mapce i zrób sobie printscreena. Chyba będzie najłatwiej...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mistrzostwo micha$!!!!!! o cos takiego mi wlasnie chodzilo, a ja szukalem na googlach, zumi na geoportalu kieleckim ale nigdzie nie znalazlem wlasnie takich opcji jak tu zeby nalozyly sie granice administeracyjne!!
DZIEKUJE!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do usług 
|