|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ten program nie czyta mojego pliku, w związku z tym nie mogę go przekonwertowac.. format mu się nie zgadza
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moze ktoś sprawdzić mi loga z combofix? jestem zupełnie zielony http://www.wklejto.pl/63263
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie potrzebuję jakiś darmowy program jak najprostszy w obłsudze... tak aby szybko wyciąć z filmu krótki fragment który mnie interesuje... dosłownie 15 sekund. Filmik w formacie AVI.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Panowie potrzebuję jakiś darmowy program jak najprostszy w obłsudze... tak aby szybko wyciąć z filmu krótki fragment który mnie interesuje... dosłownie 15 sekund. Filmik w formacie AVI. Czesc Ja polecam VirtualDub, Na tej stronie masz krótki poradnik ja wycinać fragmenty filmu: http://komputery.katalogi.pl/Informacje_dotyczące_obróbki_obrazu_i_dźwięku-t453.html
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Problem z uprawnieniami administratora na systemie windows 7.Mam problem ze ściagnieciem pliku z internetu. Ściagam plik do 99% i poojawia się komunikat: Potrzebujusz uprawnień do wykonania tej akcji. Uzyskaj uprawnienia od administratorem komputera w celu wprowadzenia zmian w tym pliku.
Wyczytałem, że należy w wierszu poleceń wprowdzić polecenie: Net Net user administrator /active:yes
Tak też zrobiłem, niestety nic to nie dało. Proszę o pomoc, Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
Chce kupic dobrego laptopa 17" oraz urzadzenie wielofunkcyjne HP. Co mozecie mi doradzic? Jesli chodzi o lapa to jestem na ta chwile przekonany do Della Studui 1747. Mam Dell'a Studio 15 jest OK (raz padla mi matryca -> co w sumie nie najlepiej swiadczy o firmie, ale wymieniona bez problemu) Takze z serwisu jestem zadowolony.
|
|
|
|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
Witam Mam pytanie : Mam Win XP SP3 nagrany na płycie jako obraz. Kompletnie nie mam pojęcia jak się zabrać do przeinstalowania systemu mając ten obraz na płytce..... może ktoś doradzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wkładasz tę płytę do czytnika, odpalasz kompa na nowo z płyty i podczas instalacji (z płyty) formatujesz pierwszą partycję (oczywiście o ile zachowałeś sobie dane wcześniej) i już.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Źle napisałem. Jeśli masz to jako obraz, to nagraj to na płytę normalnie. Czyli zgraj z płyty obraz, dodaj go do programu nagrywającego, włóż czystą płytę i nagraj.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
Chce kupic dobrego laptopa 17" oraz urzadzenie wielofunkcyjne HP. Co mozecie mi doradzic? Jesli chodzi o lapa to jestem na ta chwile przekonany do Della Studui 1747. Mam Dell'a Studio 15 jest OK (raz padla mi matryca -> co w sumie nie najlepiej swiadczy o firmie, ale wymieniona bez problemu) Takze z serwisu jestem zadowolony. A musi byc 17? Moj notebook sie troche popsul, tymczasowo uzywam 17 kolegi - i tragedia - moze kwestia przyzwyczajenia, ale jest zbyt duzy i niewygodny. Najlepiej jako notebooki sprawdzaja sie 14-15 (ew 12 dla kobiet - zona ma  ) - 9-10 sa za male,12 czasem tez, a 17-19 zaprzeczaja mobilnosci.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Problem dotyczy instalacji SP2 na Windows Vista Home Premium zainstalowanym "od nowości" na laptopie Toshiba Satellite L40.
Po wybraniu opcji aktualizacji systemu przez Windows Update po wyświetleniu monitu o akceptacji licencji jest monit "trwa przygotowanie do instalacji" a po ok 30 sekundach pojawia się informacja o niepowodzeniu instalacji i przekierowuje na stronę Microsoftu w celu pobrania "narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu dla systemu Windows Vista (KB947821)".
Pobieram... Akceptuje potwierdzenie... Trwa przygotowanie do instalacji... Trwa instalowanie Poprawka dla systemu Windows (KB947821) (aktualizacja 1 z 1)...... Następujące aktualizacje nie zostały zainstalowane:
I tak od kilku dni. Innych aktualizacji też nie ładuje.
Przeskanowałem kompa Spybot search&destroy, kaspersky chodzi na okrągło, wykonałem defragmentacje dysków, a komputer wciąż muli i muli. Radą na to miał być właśnie SP2.
Co jeszcze zrobić żeby odmulić kompa?
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
Mam pytanie. Chcialbym dodac troche RAMu do laptopa. Czy laptopa tak samo latwo mozna otworzyc jak kompa i czy umiejac wymienic kostke RAMu w normalnym kompie, bede wiedzial jak wymienic w laptopie?.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Mam pytanie. Chcialbym dodac troche RAMu do laptopa. Czy laptopa tak samo latwo mozna otworzyc jak kompa i czy umiejac wymienic kostke RAMu w normalnym kompie, bede wiedzial jak wymienic w laptopie?. Z tego co wiem wszystko zależy od modelu. Z doświadczenia pamiętam, że nie w każdym notebooku da się "zajrzeć do środka", nie do każdego da się też dołożyć pamięć. Jeśli jednak da się, dołożenie (lub wymiana pamięci na większą) nie powinno sprawić kłopotu. Ale głowy nie dam ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam pytanie. Chcialbym dodac troche RAMu do laptopa. Czy laptopa tak samo latwo mozna otworzyc jak kompa i czy umiejac wymienic kostke RAMu w normalnym kompie, bede wiedzial jak wymienic w laptopie?. Z tego co wiem wszystko zależy od modelu. Z doświadczenia pamiętam, że nie w każdym notebooku da się "zajrzeć do środka", nie do każdego da się też dołożyć pamięć. Jeśli jednak da się, dołożenie (lub wymiana pamięci na większą) nie powinno sprawić kłopotu. Ale głowy nie dam ... W kazdym modelu masz swobodne dojscie do pamięci ram jak i do HDD ! Wymiana pamięci nie sprawi ci żadnego kłopotu pd warunkiem że : - włożysz pamięci o tej samej częstotliwości taktowania jak obecne ( najlepiej sprawdz w specyfikacji płyty głownej jaki zakres obsługuję jesli masz nowszego lapka to zapewne DDR2 533,667 i 800mhz te dwie ostatnie to standard ostatnimi latami ) Jeśli masz DDR1 to przemyśl to czy warto wymieniać . Ważne też jest ile max ramu obsłuży twoje mobo od 2-4giga ? To chyba wszystko na co musisz zwrócić uwagę przed zakupem i pózniej to z górki .Jak umiesz wymienić wPCcie ram to iw lapku to zrobisz przeciez to to samo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Swobodne o ile ma się (czasami) odpowiednie wkrętaki/śrubokręty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zniknęło mi menu kontekstowe wywoływane prawym przyciskiem myszy... jak je przywrócić?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Swobodne o ile ma się (czasami) odpowiednie wkrętaki/śrubokręty  Tak zwykły śrubokręt krzyżakowy odpowiednich rozmiarów 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wpadłem na to chwile po napisaniu tego posta 
|
|
|
|
|
$
|
|
$
co to za nowy spam? dostaje na poczcie w wp.pl a w nazwie nadawcy jest mój email na który dostaje te g ;]
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|