Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 11 1 2 7 8 9 10 11
G
Pooh-Bah
Pooh-Bah
G Offline
ten program nie czyta mojego pliku, w związku z tym nie mogę go przekonwertowac.. format mu się nie zgadza

Bonus: Unibet
K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
moze ktoś sprawdzić mi loga z combofix? jestem zupełnie zielony smile
http://www.wklejto.pl/63263

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Panowie potrzebuję jakiś darmowy program jak najprostszy w obłsudze... tak aby szybko wyciąć z filmu krótki fragment który mnie interesuje... dosłownie 15 sekund. Filmik w formacie AVI.

member
member
Originally Posted by GaloGalo
Panowie potrzebuję jakiś darmowy program jak najprostszy w obłsudze... tak aby szybko wyciąć z filmu krótki fragment który mnie interesuje... dosłownie 15 sekund. Filmik w formacie AVI.

Czesc

Ja polecam VirtualDub,
Na tej stronie masz krótki poradnik ja wycinać fragmenty filmu:
http://komputery.katalogi.pl/Informacje_dotyczące_obróbki_obrazu_i_dźwięku-t453.html

addict
addict
Problem z uprawnieniami administratora na systemie windows 7.Mam problem ze ściagnieciem pliku z internetu. Ściagam plik do 99% i
poojawia się komunikat: Potrzebujusz uprawnień do wykonania tej akcji. Uzyskaj uprawnienia od administratorem komputera w celu wprowadzenia zmian w tym pliku.

Wyczytałem, że należy w wierszu poleceń wprowdzić polecenie: Net Net user administrator /active:yes

Tak też zrobiłem, niestety nic to nie dało. Proszę o pomoc,
Z góry dziękuje.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Witam,

Chce kupic dobrego laptopa 17" oraz urzadzenie wielofunkcyjne HP. Co mozecie mi doradzic? Jesli chodzi o lapa to jestem na ta chwile przekonany do Della Studui 1747. Mam Dell'a Studio 15 jest OK (raz padla mi matryca -> co w sumie nie najlepiej swiadczy o firmie, ale wymieniona bez problemu) Takze z serwisu jestem zadowolony.

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Witam

Mam pytanie : Mam Win XP SP3 nagrany na płycie jako obraz. Kompletnie nie mam pojęcia jak się zabrać do przeinstalowania systemu mając ten obraz na płytce..... może ktoś doradzi smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wkładasz tę płytę do czytnika, odpalasz kompa na nowo z płyty i podczas instalacji (z płyty) formatujesz pierwszą partycję (oczywiście o ile zachowałeś sobie dane wcześniej) i już.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Źle napisałem. Jeśli masz to jako obraz, to nagraj to na płytę normalnie. Czyli zgraj z płyty obraz, dodaj go do programu nagrywającego, włóż czystą płytę i nagraj.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by barciu
Witam,

Chce kupic dobrego laptopa 17" oraz urzadzenie wielofunkcyjne HP. Co mozecie mi doradzic? Jesli chodzi o lapa to jestem na ta chwile przekonany do Della Studui 1747. Mam Dell'a Studio 15 jest OK (raz padla mi matryca -> co w sumie nie najlepiej swiadczy o firmie, ale wymieniona bez problemu) Takze z serwisu jestem zadowolony.

A musi byc 17? Moj notebook sie troche popsul, tymczasowo uzywam 17 kolegi - i tragedia - moze kwestia przyzwyczajenia, ale jest zbyt duzy i niewygodny. Najlepiej jako notebooki sprawdzaja sie 14-15 (ew 12 dla kobiet - zona ma smile ) - 9-10 sa za male,12 czasem tez, a 17-19 zaprzeczaja mobilnosci.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Witam

Problem dotyczy instalacji SP2 na Windows Vista Home Premium zainstalowanym "od nowości" na laptopie Toshiba Satellite L40.

Po wybraniu opcji aktualizacji systemu przez Windows Update
po wyświetleniu monitu o akceptacji licencji jest monit "trwa przygotowanie do instalacji" a po ok 30 sekundach pojawia się informacja o niepowodzeniu instalacji i przekierowuje na stronę Microsoftu w celu pobrania
"narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu dla systemu Windows Vista (KB947821)".

Pobieram...
Akceptuje potwierdzenie...
Trwa przygotowanie do instalacji...
Trwa instalowanie Poprawka dla systemu Windows (KB947821) (aktualizacja 1 z 1)......
Następujące aktualizacje nie zostały zainstalowane:

I tak od kilku dni.
Innych aktualizacji też nie ładuje.

Przeskanowałem kompa Spybot search&destroy, kaspersky chodzi na okrągło, wykonałem defragmentacje dysków, a komputer wciąż muli i muli. Radą na to miał być właśnie SP2.

Co jeszcze zrobić żeby odmulić kompa?

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Mam pytanie. Chcialbym dodac troche RAMu do laptopa. Czy laptopa tak samo latwo mozna otworzyc jak kompa i czy umiejac wymienic kostke RAMu w normalnym kompie, bede wiedzial jak wymienic w laptopie?.

enthusiast
enthusiast
Originally Posted by termii
Mam pytanie. Chcialbym dodac troche RAMu do laptopa. Czy laptopa tak samo latwo mozna otworzyc jak kompa i czy umiejac wymienic kostke RAMu w normalnym kompie, bede wiedzial jak wymienic w laptopie?.
Z tego co wiem wszystko zależy od modelu. Z doświadczenia pamiętam, że nie w każdym notebooku da się "zajrzeć do środka", nie do każdego da się też dołożyć pamięć. Jeśli jednak da się, dołożenie (lub wymiana pamięci na większą) nie powinno sprawić kłopotu. Ale głowy nie dam ...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by shatig
Originally Posted by termii
Z tego co wiem wszystko zależy od modelu. Z doświadczenia pamiętam, że nie w każdym notebooku da się "zajrzeć do środka", nie do każdego da się też dołożyć pamięć. Jeśli jednak da się, dołożenie (lub wymiana pamięci na większą) nie powinno sprawić kłopotu. Ale głowy nie dam ...

W kazdym modelu masz swobodne dojscie do pamięci ram jak i do HDD !
Wymiana pamięci nie sprawi ci żadnego kłopotu pd warunkiem że :

- włożysz pamięci o tej samej częstotliwości taktowania jak obecne ( najlepiej sprawdz w specyfikacji płyty głownej jaki zakres obsługuję jesli masz nowszego lapka to zapewne DDR2 533,667 i 800mhz te dwie ostatnie to standard ostatnimi latami ) Jeśli masz DDR1 to przemyśl to czy warto wymieniać .
Ważne też jest ile max ramu obsłuży twoje mobo od 2-4giga ?

To chyba wszystko na co musisz zwrócić uwagę przed zakupem i pózniej to z górki .Jak umiesz wymienić wPCcie ram to iw lapku to zrobisz przeciez to to samo smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Swobodne o ile ma się (czasami) odpowiednie wkrętaki/śrubokręty wink

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Zniknęło mi menu kontekstowe wywoływane prawym przyciskiem myszy... jak je przywrócić?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
a może mysz zepsuta?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Swobodne o ile ma się (czasami) odpowiednie wkrętaki/śrubokręty wink

Tak zwykły śrubokręt krzyżakowy odpowiednich rozmiarów tongue

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by KeeP
a może mysz zepsuta?

wpadłem na to chwile po napisaniu tego posta wink

H
$
$
H Offline
co to za nowy spam? dostaje na poczcie w wp.pl a w nazwie nadawcy jest mój email na który dostaje te g ;]

Strona 9 z 11 1 2 7 8 9 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
15 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, latajaca_holenderka, forty, betowiec, Akhu, Lukasz111, alfa, Kretol, rymoholik, burbon, bukma, Sensei, JelineK, 11kera11), 1,046 gości, oraz 13 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,130
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025