Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#3836097 30/04/2010 03:09
oki
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Jestem w Anglii prawie 4 lata...ale nadal nie ogarniam jednego tematu.
Dlaczego pracodawcy preferuja pracownikow z roznych agencji zajmunacych sie rekrutacja? Teoretycznie placa im wiecej niz ludziom zatrudnionym w danej firmie na kontrakcie...wiec maja z tytulu zatrudniania "agencyjnych" jakies podatkowe znizki albo cos w tym stylu??

jesli ktos sie w miare orientuje to prosilbym o odpowiedz wink

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
mi sie wydaje ze łatwiej ich zwolnic, z dnia na dzien.
firmy maja ustalona min. ilosc osob na kontrakcie a reszte uzupełniaja agencyjnymi, a w kryzysie to tym bardziej, no i odchodza jeszcze koszty zwiazane z rozliczaniem takiego pracownika z urzedem

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja byłem w Anglii 2,5 roku i też na początku przez 2 miesiące robiłem pod agencje a później dostałem już kontrakt bezpośrednio od firmy. Pracując pod agencję mogą Cię zwolnić z dnia na dzień bez większego tłumaczenia i nie muszą wypłacać żadnej odprawy. Przy zwolnieniach grupowych jakie miały miejsce w 2008-2009 ma to znaczenie dla firm.

AVE LAZIO
AVE LAZIO
Originally Posted by Kretol
Ja byłem w Anglii 2,5 roku i też na początku przez 2 miesiące robiłem pod agencje a później dostałem już kontrakt bezpośrednio od firmy. Pracując pod agencję mogą Cię zwolnić z dnia na dzień bez większego tłumaczenia i nie muszą wypłacać żadnej odprawy. Przy zwolnieniach grupowych jakie miały miejsce w 2008-2009 ma to znaczenie dla firm.

to jest naprawdę porażka.sam coś takiego przeżyłem.

Tam gdzie jak pracuję tak to wygląda :

przeprowadzony musisz mieć trening z tym,że ty masz go niepłatny a agencja pieniążki od zakładu dostaje

druga sprawa teraz akurat kryzys jest :
jeśli jesteś dobrym pracownikiem to bez większych problemów pracujesz 4-5 dni i nawet niekiedy soboty.
dla gorszych pracowników praca 1-2 dni,niekiedy 3 dni.

trzecie sprawa : ważną rolę odgrywa znajomość języka angielskiego.

Gdzieniegdzie jest jeszcze tak,że agencja transport załatwia do pracy a ty za niego płacisz.I to dodatkowo za takie kwoty,że głowa boli.

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, alfa), 11,563 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,313
Posty5,842,082
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026