|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
większe ruchy, większe emocje. pełno szumu wokół, ale i co widać? ogromny strach. na tym etapie to niegodne do zmiany kierunku. najbliższe sesje sporo powiedzą, obstawiam wciaż za słodkim dla mnie scenariuszem - debiut pzu pokryje się mniej wiecej z implusem wzrostowym (nie mylić z vincentem wzrostowskim. apropo coś słaba ta nasza zielona wyspa. przeca to greki bankrutują a nie my  no i złocisz. już kiedyś pisałem, oczywiscie grubo pomyliłem sie z terminem, ale to jakaś masakra jest z tą naszą "silną" walutą. na sp500 licze że 1140 wytrzyma. podejrzewam, że miesiące świetnosci złotówki już minęły. a eur/usd? cóż, nie wiem co będzie, można jedynie napisać parę realnych scenariuszy. zorrowski nie jest zły. zapewne wiązałby się z głębszą korektą/zmianą trendu, której ja jeszcze nie przyjmuje. długofalowo - czeka nas jeszcze potężny rajd prodolarowy, który zniesie dołki ad 2009. jeszcze bardziej długofalowo - lollar do piachu. w sumie dziwne to wszystko, bo agencje ratingowe "obiektywne" z usraela mogą rozpierniczyć eurosojuz w tri miga. możliwe zamieszki, jakieś ataki terrorystyczne spec służb w dużych europejskich miastach, ale to wciąż jeszcze nie teraz, chyba
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
oczywiscie grecja to tylko pretekst, kto umie liczyć spodziewał się tego już dużo wcześniej, tak jak za kilka lat oczywiste będzie totalne bankructwo państwa, po którym zostanie olimp, tanie wczasy i wylęgarnia patologii
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ulica jeszcze nie sprzedaje złotego ,ba zamienia walute na złotówki , myslac ze robi dobry interes wywalajac walute na dwudniowym podbiciu , pisze o tym bo sam obracam żywym cascham , ale ręce mi sie nie pocą i czekam cierpliwie na swoje 1,10 -1,15 na Edku wtedy ulica będzie juz błagała o zielonego 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
usraki nieco wyhamowały w zjezdzie , odbicie jakies jutro sie nalezy jak psu buda 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
szykuje sie odbicie , ale zdechłego kota  Jesli dzisiaj zamkniemy sie na minusach ,a to o by oznaczało 3 dzien spadkow , to wtedy noznaby juz pisac o zmiane trendu
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
czy ja o czymś nie wiem!?
W moim mieście dolar na poczcie jest po 2,99, a 200 metrów dalej po 3,27 ;o
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy ja o czymś nie wiem!?
W moim mieście dolar na poczcie jest po 2,99, a 200 metrów dalej po 3,27 ;o to albo sa falszywki a jak nie to bierz za wszystko sorry ale to troche niemozliwe...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
u mnie powyzej 1000 $ oczywiscie mozesz kupic 3,20- 3,24 ale nie 2,99 !!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Może pracownikom się pomyliło i to pewnie skup jest po 2,99zł, innego wytłumaczenia nie ma.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale na skup tez jest za nisko chyba ze ktos szuka frajera i to sporego frajera  ale nie sadze bo ustawilby psychologiczne 3,00 zeby skusic a nie jeszcze z 2 z przodu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Serenity co prawda obroty mizerne ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ... na tle tej calej paniki wyglada co najmniej przyzwoicie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakiś buk mukby dać zakłady na powrót szwabów do marki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[ Linked Image] Władimir, yyyy. .. tzn Angela! prowadź 
|
|
|
|
|
|
|
jakiś buk mukby dać zakłady na powrót szwabów do marki To była najlepsza waluta świata.  Euro ma sens dopóki Niemcy są jego częścią, ale Marka sama w sobie (choć była wtedy i byłaby ponownie najlepszą walutą) nie ma szans na zajęcie takiej pozycji na świecie jak Euro dziś ma. Można powiedzieć, że EUR i USD to dwie główne waluty świata. A skoro spekulanci walą w Euro to trzeba sobie zadać pytanie kiedy mocno zająć w tej walucie pozycję? Bo przecież o to im chodzi.  Zbić kurs na ile się da i ładować w Euro ile wejdzie. A później "pompa" do 1.40+... No i trzeba liczyć na Niemców, że tak jak przy sprawie Porsche'a ponownie przeprowadzą takie akcje, w których skroją lichwiarzy z setek milionów dolarów czy nawet powyżej miliarda za każdym razem.  Amerykanie czy Anglia zawsze niestety będą po stronie lichwy (choć w tych czasach trafiło się, że zarówno Obama i Brown nie są zwolennikami destrukcyjnej siły spekulantów), natomiast Niemcy z Francją stoją po drugiej stronie i najchętniej zmieniliby system na bardziej przejrzysty, gdzie nie dochodzi do ekscesów i wiadomo kto za czym stoi. P.S. Przy ostatnich wydarzeniach u naszych unijnych nierobów (tych od oliwy z oliwek) zapominamy o jednej ważnej rzeczy - o wizerunku Polski jako pracowity (heh), rzetelny kraj, który dba o finanse i nie wciela się w rolę żebraka z politykami występującymi w telewizji, że jeśli Unia nie pomoże to bankrutujemy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Może pracownikom się pomyliło i to pewnie skup jest po 2,99zł, innego wytłumaczenia nie ma. jeszcze się specjalnie pytałem facetki. Jade kupie trochę a co mi tam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tych po 2,99 już pewnie nie ma. Będziesz musiał poczekać aż dowiozą nowe. Po 3,30 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tych po 2,99 już pewnie nie ma. Będziesz musiał poczekać aż dowiozą nowe. Po 3,30  Godzinę temu jeszcze było bo pytałem, teraz pani mówi, że ktoś przyszedł i wziął wszystkie  . Nie dowożą tylko mają te co ktoś wpłaci, a jak ona ma skup po 2.75 to już widze jak ktoś tam cokolwiek odda.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|