U Andy Whitfielda (aktora grającego rolę Spartacusa) zdiagnozowano chłoniaka nieziarnicznego (nowotwor). Jak na razie produkcje serialu zakonczono na 1 sezonie (13 odcinkow).
[Linked Image] THE WIRE właśnie skończyłem oglądać 5 sezon tego świetnego serialu. Z jednej strony szkoda że to już koniec tego show, z drugiej strony zakończony on został z klasą Wszystkie sezony trzymają wysoki poziom, pełne ciekawych postaci(mi zapadnie w pamięć m.in. para zabójców Chris i Snoop ), pokazuje Baltimore takim jakim jest bez upiększeń, walkę o władzę zarówno na ulicy jak i w polityce. To trzeba zobaczyć jedna z kultowych scen z serialu Bunk i McNulty badają miejsce zbrodni
THE WIRE mi zapadnie w pamięć m.in. para zabójców Chris i Snoop )
taka mała ciekawostka o Snoop - Felicia Pearson zaczynała od dilerki na ulicach ,w wieku 14 lat w obronie własnej zabiła kobietę (morderstwo drugiego stopnia). W więzieniu spędziła 6,5 roku, po wyjściu z więzenia popracowała 2 tygodnie i została wylana no i została aktorką w Wire
w sieci pojawił się dokument The Avon Barksdale Story opowiadający o życiu prawdziwego Avona Barksdale w Baltimore na YT mozna zobaczyć zapowiedzi
za kilka dni na HBO rusza nowy serial twórców Wire - Treme (pilot reżyserowała Agnieszka Holland )
Jestem po 5-tym odcinku, bardzo dobry serial. Ciekawi mnie natomiast co rozumiesz pod pojęciem "mocne" (tylko nie odpisuj ! ) serial jest odwzorowaniem historii, więc wszystko lub większość już zostało kiedyś napisane i nie może byc zaskoczeniem, przynajmniej ja sie tak na to zapatruję
GLAAD Media Awards - nominacja odcinka "The Real Ghostbusters" w kategorii "Najlepszy odcinek serialu, w którym homoseksualiści nie są głównymi postaciami"
GLAAD Media Awards – nagroda filmowa i telewizyjna wręczana corocznie od 1990 r. przez Gay & Lesbian Alliance Against Defamation w 40 różnych kategoriach. Przyznawana jest dla dzieł filmowych, które w pozytywny i ciekawy sposób zajmują się tematyką LGBT – oddzielnie dla produkcji w języku angielskim i w języku hiszpańskim[1]. Dodatkowo przyznawane są również nagrody w dziedzinie literatury i mediów[2].
no to moze ja od jakiegos czasu nie moge sie doczekac zakonczenia, no napiecie masakryczne nabral tempa ten sezon pod koniec, ale ze tak bedzie mozna bylo juz sie domyslec pa poprzednich sezonach sn
Llama jak myslisz, wskoczy czy nie wskoczy?
ps. piosenka od ostatniego odcinka jest na liscie moich ulubionych