|
|
Joker
|
|
Joker
ok , troche mam postow na privie z pytaniami o Astre odpowiem tu : znacie spolke na gpw , której zysk netto wzrósł o 1 900% w stosunku do roku poprzedniego ? tą spółką jest Astrata 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dolarek  miego lykendu trzeba pic co za nasze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ten na dole to ELDO, ten na górze to mura  byłoby Ci ciężko, ważę ponad setkę  przypomnę tylko, że w zeszły piątek odwołałem korektę. pytanie - czy byliśmy od tamtej pory niżej? lada dzień indeksy wrócą do właściwego trendu, i będzie można zaklinać o spadkach z nieco wyższych poziomów  dno na eur/usd jest śmiertelnie blisko, a być może już sie nawet ukształtowało... to taka moja kolejna prognoza na podstawie naturalnej sekwencji dnia i nocy  pozdro, udanego weekendu
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ten na dole to ELDO, ten na górze to mura  byłoby Ci ciężko, ważę ponad setkę  przypomnę tylko, że w zeszły piątek odwołałem korektę. pytanie - czy byliśmy od tamtej pory niżej? lada dzień indeksy wrócą do właściwego trendu, i będzie można zaklinać o spadkach z nieco wyższych poziomów  dno na eur/usd jest śmiertelnie blisko, a być może już sie nawet ukształtowało... to taka moja kolejna prognoza na podstawie naturalnej sekwencji dnia i nocy  pozdro, udanego weekendu  bo co, bo beda rzucać smieciowe jewro helikopterami?  , patrz na fundament , a nie na wykres , francuskie i niemieckie banki są w posiadaniu nic nie wartych obligacji Grecji,Portugalii,Hiszpanii Włoch , rynek o tym wie i reaguje tak jak reaguje , jazda na 1,10 -1,15 , potem jakas korekta i dalsza jazda w dół
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tu nie chodzi o to czy one są toksyczne, ale o to kto, kiedy i jak będzie je znów kupował. no chyba, że nikt nie będzie  ale wątpie. właśnie po to mamy te instytucje, "wolny rynek" i "kapitalizm" być może na wykresie powstanie gigantyczna czarna świeca do 1:1 i nastanie to czego spodziewa się absolutna większość. być może cui bono? na pewno nie ameryka. więc coś trza z tym zrobić. rozpaleni do czerwoności ichni fachowcy już coś wymyślą, ponoć są najlepsi na świecie 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
mój konkret na przyszly tydzien mura  eur/usd nowe dołki eurozone sie wali  bo nikt nie wierzy w pakiety  -widac to po eur/usd i gold  S&P500 silny opór 1130-50 wyglada ze przetestujemy dołki z zeszłego piatku dalej zarabiam na dolcu , na giełdzie mam astre ganta i tą Twoją wydmuszkę serenity , z bardzo silnym wsparciem na 0,35
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
kolejma pakietówka na gancie 46 k po 30 zeta  z 13.05 , jesli bedzie w poniedzialek jakies odbicie po tych spadkach na ogolnym , to gancik nam sie mocno zazieleni 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
EUR/USD zszedl ponizej 1,23 , rynek jest juz co prawda bardzo wysprzedany , ale tylko powrot powyzej 1,30 moze zmienic los euro , po niewielkich odreagowaniach , bitwa rozegra sie na wsparciu 1,20 , wtedy jakies odbicie i powrot do spadkow w kierunku 1,10-1,15 z celem na 1,05 , choc niektorzy traderzy widza to nawet na 0,84 USD/PLN do konca tygodnia mozlwiwy poziom 3,40-3-50 jesli dalej sie potoczy z moim scenariuszem zobaczymy dolara powyzej 4 zeta w stosunkowo szybkim okresie
wszystko to zas bardzo zle rokuje giełdowym indeksom
POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pomyliłeś tematy
-Conrad
Last edited by Conrad; 17/05/2010 21:10.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dzisiaj mamy odreagowanie na Edku , ale to tylko realizacja zysków , trend nadal jest silny o czym pisalem rano Amerykańscy inwestorzy już grzebią europejską walutę [ bankier.pl] Ale trendy sie zmieniaja ja wywalam dolca przy 1,10 , choc moze Edek moze zejsc jeszcze nizej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Astarta wydaje sie pracowac w innym wymiarze bo nic sobie nie robi z sytuacji na ogolnym co zreszta z Eldo pamietamy z tamtego roku pewna i solidna 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
czyzby robi roznice , czym europka moze zaskoczyc wiekszym pakietem ? Shaeuble przemawiał w Brukseli strach mają w oczach, zawieramy zakłady w temacie terminu wykopania Grecji z EUR ?  mnie latają jacys anale jak ich slucham to tracę , moj punkt zwrotny , to 1,05 mury 1,25, ile teraz mamy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ludzie sie jeszcze nia nauczyli, ze bedzie dokladnie odwrotnie niz mowia ludzie Goldmana czy tez Jp Morgana?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moj punkt zwrotny , to 1,05 mury 1,25, ile teraz mamy  No nie, mura pisał nawet kilka miesięcy temu jak się obecny trend zaczął, że 1,20. Parę dni temu pisał to samo zresztą. Ja sam należę do "ulicy" i widzę dalsze spadki. Najbliższy cel 1,15 a potem z dużym prawdopodobieństwem następne. W pewnym momencie trzeba będzie jednak zacząć uważać bo odreagowanie może równie gwałtowne.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
moj punkt zwrotny , to 1,05 mury 1,25, ile teraz mamy  No nie, mura pisał nawet kilka miesięcy temu jak się obecny trend zaczął, że 1,20. Parę dni temu pisał to samo zresztą. Ja sam należę do "ulicy" i widzę dalsze spadki. Najbliższy cel 1,15 a potem z dużym prawdopodobieństwem następne. W pewnym momencie trzeba będzie jednak zacząć uważać bo odreagowanie może równie gwałtowne. wiem , dlatego daje sobie margines na te 1,10 poki co mam mego posta , dowodzącego, ze jako jedyny z forum mecz.pl, trafilem prawie idealnie we wskazniki na 31.05.10 / odtworze go lub nie  1 czerwca
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ ELDORADO
Jaki zakładasz kurs EUR/PLN przy tym zjeździe EUR/USD do 1,05 ?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
@ ELDORADO
Jaki zakładasz kurs EUR/PLN przy tym zjeździe EUR/USD do 1,05 ? prostsze dla mnie okreslenie jest po ile wtedy bedzie chodził dolar i na tym sie koncentruje : po 4 zł  , a po ile euro wtedy? tu tej prostej korelacji nie bedzie 4 razy 1,05 = 4,05 , moim zdaniem bedzie duzo wyzej
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ ELDORADO
Jaki zakładasz kurs EUR/PLN przy tym zjeździe EUR/USD do 1,05 ? prostsze dla mnie okreslenie jest po ile wtedy bedzie chodził dolar i na tym sie koncentruje : po 4 zł  , a po ile euro wtedy? tu tej prostej korelacji nie bedzie 4 razy 1,05 = 4,05 , moim zdaniem bedzie duzo wyzej Cudów jednak nie ma. Jeśli zakładasz USD po 4 zł, a EUR/USD 1,05, to EUR musi być 4,20. Chyba, że jednak zakładasz, że jak dolar osiągnie 4 zł, to kurs EUR/PLN będzie jednak dużo wyższy od 1,05... Niektórzy wciąż jednak wierzą w aprecjację złotego ...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ciekawe na jakiej podstawie w nia wierza ?
kasa Panie - kasa
konczy sie...
na pienku do sprzedazy TAURON - jedsna ze spolek, ktora jeszcze nie tak dawno byla "nie do sprzedania"
czeka nas szybka nowelizacja budzetu - niby z powodow kleski zywiolowej, no ale w koncu kazde wytlumaczenie jest dobre ...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|