|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zapraszam do dyskusji. Lista faworytów wzięta z bwin.
Lionel Messi (ARG) (16%, 18 Votes)
|
Wayne Rooney (ENG) (23%, 25 Votes)
|
David Villa (ESP) (19%, 21 Votes)
|
Fernando Torres (ESP) (5%, 6 Votes)
|
Luis Fabiano (BRA) (8%, 9 Votes)
|
Gonzalo Higuain (ARG) (1%, 1 Votes)
|
Cristiano Ronaldo (POR) (3%, 3 Votes)
|
Robin van Persie (NED) (5%, 6 Votes)
|
Alberto Gilardino (ITA) (0%, 0 Votes)
|
Miros³aw Klose (GER) (1%, 1 Votes)
|
Arjen Robben (NED) (2%, 2 Votes)
|
Sergio Aguero (ARG) (0%, 0 Votes)
|
Carlos Tevez (ARG) (1%, 1 Votes)
|
Kaka (BRA) (0%, 0 Votes)
|
Didier Drogba (CIV) (0%, 0 Votes)
|
Diego Milito (ARG) (4%, 4 Votes)
|
Liedson (POR) (1%, 1 Votes)
|
Klaas-Jan Huntelaar (NED) (1%, 1 Votes)
|
Lukas Podolski (GER) (2%, 2 Votes)
|
Robinho (BRA) (3%, 3 Votes)
|
Inny (5%, 6 Votes)
|
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Cisza w temacie więc zaczne pierwszy, chociaż ciężki wybór z wytypowaniem króla strzelców, może nie tyle co cięzki ale fajnie byłoby trafić króla z dobrym kursem, krótkie sugestie:
Messi - raczej nie gdyż siła ataku Argentyny jest olbrzymia, jest Higuain Tevez Aguero Milito, mogą się podzielić golami równomiernie
Rooney - po kontuzji niewiadomo w jakiej formie będzie, poza tym kurs w okolicach 10 lub mniej
Villa - dla mnie największy faworyt, tym bardziej że Hiszpania może daleko dojść będzie miał trochę szans na gole, ale kurs też 10 lub mniej
Torres - to samo co Rooney ale kurs już lepszy ~15, jeśli będzie w pełni sił już na 1 mecz postawie na niego
C.Ronaldo - w klubach (MU i Real) wiadomo strzela sporo bramek ale w reprezentacji na poprzednich MS oraz na ME już jakoś skuteczności brakowało, być może na tych MS będzie inaczej....
Klose - poprzedni król strzelców, Niemcy mają ciężką grupę, 4 lata temu w grupowych rozgrywkach strzelil juz 4 gole, teraz może być trudniej, niewiadomo też czy będzie wychodził w 1 składzie
takie moje pierwsze przemyślenia, czekam na opinie innych
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Mistrzem świata zostanie Anglia natomiast jej najlepszy strzelec Wayne Rooney załozy korone krola strzelcow tej imprezy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja będę kombinował kogoś z Brazylii (mają w grupie Koreę Płn. i WKS, które wg mnie stracą sporo bramek) - na pierwsza myśl L.Fabiano.
Ogólnie z typem na strzelców się jeszcze wstrzymam, nie przewiduje nagłych spadków kursowych, a jeszcze kilka nazwisk może odpaść...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Uważam, że nikt z wymienionej listy nie będzie królem strzelców. Mistrzostwa wypromują nowe nazwiska i któryś z nich założy koronę króla strzelców.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Uważam, że nikt z wymienionej listy nie będzie królem strzelców. Mistrzostwa wypromują nowe nazwiska i któryś z nich założy koronę króla strzelców. być może ale kto to taki  może ktoś z listy podanej przez buki? o L. Fabiano też myślę, raczej Robinho nie będzie, nie jest to typowy snajper Eto, Drogba?? tylko jeśli strzelą kilka bramek w grupie ,ew 1/8 finału, nie sądzę by daleko doszli w MŚ.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na każdej imprezie dużej rangi, objawiają się nowe talenty. Gwiazdorzy są już zmanierowani, i myślą bardziej o wakacjach niż o przykładaniu się w każdym meczu z maksymalną koncentracją. Półfinał, finał to tak, ale żeby tak robić we wszystkich meczach, to wątpię. Oni już mają swoją pozycję w futbolu i nie muszą nic udowadniać. Dlatego sądzę, że kilku "młodych wilczków" zabłyśnie na tych mistrzostwach. Może ktoś z Afryki, czy Ameryki Pd., trudno powiedzieć w tej chwili.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dwa pytania:
1. Co jeśli będzie dwóch piłkarzy będzie miało taką samą ilość goli? Kurs dzielony na pół?
2. Czy rzuty karne po dogrywce też są wliczane do punktacji?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przeciez moze byc wiecej niz 1 krol strzelcow...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dwa pytania:
1. Co jeśli będzie dwóch piłkarzy będzie miało taką samą ilość goli? Kurs dzielony na pół?
2. Czy rzuty karne po dogrywce też są wliczane do punktacji? Na drugie mogę odpowiedzieć, rzuty karne po dogrywce na pewno nie są wliczane do punktacji chyba, że coś się nagle zmieniło na te MŚ, ale byłby w lekkim szoku, gdyby coś takiego miało miejsce. Odnośnie 1. pytania wydaje mi się, że kurs jest wtedy odpowiednio mniejszy, ale ręki sobie uciąć nie dam.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Rooney bedzie krolem strzelcow moim zdaniem. Mial cudowny sezon w MU i mysle ze potwierdzi to na MS a do tego Anglia jest uznawana za faworytow i bedzie mial sporo meczow do strzelenia bramki Messi nie bedzie napewno. on ma za zadanie szuaknei kolegow na prostopadle pilki. milito tez nie sadzea po 2 nie wiadomo czy bedzie w pierwszej 11 gral.Villa sie moze jeszcze wlaczyc ale i tak swoje szanse opieram na Rooneyu
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Uważam, że jeżeli tylko Diego Milito dostanie szansę gry to napewno będzie strzelał. Ale jak mówię, zalęży czy będzie grać, bo jeśli tak to ma szanśe na króla, facet strzela z każdej pozycji niemalże. 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
ja za drobne zdecydowałem się postawić na Van Persiego po kursie 20, Holandia gra ofensywnie, dobry zespół, mogą daleko dojść, drugi mecz graja z Japonia a wiec beda jeszcze walczyc i moga im kilka bramek walnac a tym abrdzij lcize ze to bedzie VP
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam Robinho po kursie 33.00 za drobne, dzieki Korver - rozkminilem ze ten typ ma duze prawdopodobienstwo wejscia. Robinho strzela w Brazyli a ze w grupie maja kelnera + WKS ktore ma obrona wg.mnie dziurawa,Brazylia powinna dojsc daleko,kurs dobry,Korver ma chyba ok. 50.00 z tego co pamietam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zaglosowalem na Rooney'a ze bedzie krolem strzelcow...
aczykolwiek , moze nim zostac D.Villa, poniewaz David genialnych partnerow w zespole ,ktorzy moga mu wypracowac od groma sytuacji ,wiec bedzie mial wiecej szans na gole niz Rooney.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam Robinho po kursie 33.00 za drobne, dzieki Korver - rozkminilem ze ten typ ma duze prawdopodobienstwo wejscia. Robinho strzela w Brazyli a ze w grupie maja kelnera + WKS ktore ma obrona wg.mnie dziurawa,Brazylia powinna dojsc daleko,kurs dobry,Korver ma chyba ok. 50.00 z tego co pamietam. Tak zgadza się, mam Robinho po @50 i uważam to za niezłego świrka. Ciekawe opcje z bah: Torres - Milito, Kto więcej goli @1,75 BAH 2,5/10 Villa - Rooney, Kto więcej goli @1,95 BAH 4/10 W obu przypadku typowani przeze mnie zawodnicy mają o 1 mecz więcej do rozegrania, więc już samo to jest sporym argumentem. Mam wrażenie, że bah zapomniał po prostu skorygować lub zablokować danych zakładów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Torres - Milito, Kto więcej goli @1,75 BAH 2,5/10 Nice1, bardzo ciekawa opcja, dzieki za wylapanie  Panowie, jakby ktos wylapal na h2h strzelcow, ale tylko w grupie, to podrzuccie koniecznie.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|