Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 51 1 2 10 11 12 13 14 50 51
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

biorąc pod uwagę otoczenie jak i fakt, że mamy ostatni sesyjny dzień tygodnia, myślę że własnie za oceanem trwa najważniejsza sesja w tym roku.

znów wszystko zależy od murzynów. wciąż uważam, ze indeksy przetrwają tą panikę i jeśli będzie niżej to już naprawdę niewiele (ewentualnie sesyjne nadszarpnięcie lutowych dołków).

jakkolwiek nie argumentować, faktem jest że eur/usd odbił powyżej 1,2. to o czym pisałem w grudniu i jeszcze 2 tygodnie temu. także wszelkie 1,1 na razie można odłożyć do szuflady. jeśli powróci ten temat, zapewne na giełdach będzie równie czerwono jak z poglądami w dziale polityka. i wtedy rozpoczęłaby się dewastacyjna fala, której siły nie potrafie określić, ale myślę że testowanie dołków ad 2009 to najniższy wymiar kary. wszystko w tle ostatniej, historycznej fali króla parkietu - dolara. już dawno pisałem, że chcę zostać beneficjentem przyszłej hossy. teraz pytanie - czy naprawdę jest tak źle, żeby ten scenariusz realizował się już teraz? moim zdaniem nie ma jeszcze ku temu podstaw. dziś zacząłem skubać kilka interesujących mnie papierów. tak na wszelkki wypadek jakby sie okazalo, że jednak mamy hossę.

Bonus: Unibet
I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
mura czyli zakladasz ze teraz pojedziemy na nowe szczyty przed ostatecznym zjazdem ????

ja mysle ze teraz to tylko kilkudniowy odpoczynek przed dalszym zjazdem. Poza tym nie wyobrazam sobie na ta chwile zjazdow ponizej dolkow ad2009

zgodnie z tym co piszesz to powinienes juz niedlugo sie ubierac ostro w zielone bo skoro mielibysmy przebic te historyczne dolki to dolar bedzie latal spokojniutko powyzej 4 zl

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja piszę - Ty nie czytasz.

szczyty, zjazdy... jeśli ktoś oczekuje, że bede pisał kiedy i na ile będzie szczyt lub dołek to pomylił adresy.

zakładam to co napisałem, nie wiem czy muszę sie powtarzać? wydaje mi się, że wyraziłem sie jasno. nie zmieniam zdania co sesję.

i na razie nie zamierzam się pakować ostro w zielone ani żaden inny kolor. nie wiem czy Wy naprawdę wiecie jaki % indywidualnych inwestorów zarabia realnie na forexie. i ile średnio przeżywają ich rachunki. wątpię. ja widziałem już "nieśmiertelnych". dlatego jak pisałem w waluty nie gram agresywnie, bo wierzę w inne instrumenty.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
od kilku dni cisza o grecji. co się stało?

M
stranger
stranger
M Offline
Originally Posted by mura
od kilku dni cisza o grecji. co się stało?

Tam przecież jest strajk generalny, cały kraj stoi i ma daleko gdzieś jakiekolwiek reformy.

E
eil Offline
stranger
stranger
E Offline
te nieroby sa zbyt leniwi zeby dalej strajkowac tongue

Joker
Joker
rzeznia sie szykuje , zakladac s/l jak ktos ma jeszcze papier
zielony wraca i jest jeszcze silniejszy przed kolejna wazna bitwą z euro chyba w tym samym miejscu na 1,2171

POZDRO
ELDO

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Spokojnie Rysiek nie bedzie zadnej rzezni , jeszcze nie teraz wink
Ładna biala swieczuszka na otwarciu na bardzo duzym obrocie , potem troche pospadalo i mysle ze kolo poludnia z tego wyjdziemy...

Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
Spokojnie Rysiek nie bedzie zadnej rzezni , jeszcze nie teraz wink
Ładna biala swieczuszka na otwarciu na bardzo duzym obrocie , potem troche pospadalo i mysle ze kolo poludnia z tego wyjdziemy...

trend sie zmienia, a Ty mi piszesz o świeczce smile
kierunek 2150 tam sie wszystko rozstrzygnie na wigu , ale oczywiscie to zaley od rozstrzygniecia zza oceanem , jesli SAP500 spadnie ponizej 1000 nam te 2150 peknie jak zapałka , a wtedy i 1900 zobaczymy
Edek zielona husaria przelamuje kolejne zasieki , bitwa coraz blizej i coraz wieksze szansa dolara
z akcji mam Astre smile i resztowke serenity

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline
[quote=ELDORADOmamy dzisiaj odreagowanie na Edku
Gant do wziecia , jego cena ponizej 24 to bardzo dobra cena [/quote]
dalej warto Ganta brac?

J
pewny piniądz
pewny piniądz
J Offline
Originally Posted by ELDORADO
mamy dzisiaj odreagowanie na Edku
Gant do wziecia , jego cena ponizej 24 to bardzo dobra cena
dalej warto Ganta brac?

Joker
Joker
Originally Posted by jackm
mamy dzisiaj odreagowanie na Edku
Gant do wziecia , jego cena ponizej 24 to bardzo dobra cena
dalej warto Ganta brac?

Duze ryzyko przy takim rynku jak teraz , spadajace noze
ale cena jego jest w tej chwili atrakcyjna
S/L wywalil mi Ganta , jego ostatnie kwartalne wyniki były dla mnie jednak zaskoczeniem in minus , na razie do niego nie wracam
Jak pisalem załadowany jestem w tej chwili w Astracie , papier ten znowu sie zachouje świetnie na tle tego czerwonego ogólnego , słodka oaza spokoju , oby jak najdluzej , traktuje go fundamentalnie z ceną docelową 100 zł smile i na razie nie zakładam tu S/L
bardziej niz na ganta zwracam Wam uwage na ing , bardzo silne wsparcie na 700 , najlepszy z banków do wziecia , królewski papier , ładuje sie w niego ponownie , jesli sytuacja choc troche sie poprawi

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
dolarek ooo kasa trzymam dalej , pozdro dla cierpliwych

Joker
Joker
euro sie postawi czy 1,20 nawet dzis padnie ? confused

Joker
Joker
EBC zahamowała na moment jazde zielonego
ale trendu nie zmienila , dolarek rulez na jakis czas , dopoki swiat nie dowie sie ze to tez smiec
z giełly Astra, zaje.biszcza piwo i jak rynek ochłonie to ing

ZoRro kiedy chcesz odszczekać ze moje prognozy sie nie sprawdzaja i ze je zmieniam w zaleznosci od sytuacji , masz na to kilka dni , a te Twoje 4,35 na EUR/PLN nie zobaczysz tongue

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
ok ok stawiam na to ,że mamy teraz gleboką korektę w trendzie wzrostowym smile kto chce ,niech ryzykuje : ing , lotos , gant sa teraz tanie grin ,o astre nie pytajcie , bo to wiadomo smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w grecji dantejskie sceny czy co sie dzieje, bo cos cisza w mediach smile

znalezli tematy zastepcze na rozpad eurozony, a niektorzy dalej to łykają smile

odpowiednia dawka informacyjna, by obywatel wiedział tyle ile musi.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kondzio,

http://pb.pl/a/2010/05/26/OF_Koniec_carry_trade_czyli_sprzedaj_Australie_kupuj

australijska oaza spokoju po tajfunie czy fatamorgana? smile

Joker
Joker
Originally Posted by mura
w grecji dantejskie sceny czy co sie dzieje, bo cos cisza w mediach smile

znalezli tematy zastepcze na rozpad eurozony, a niektorzy dalej to łykają smile

odpowiednia dawka informacyjna, by obywatel wiedział tyle ile musi.

Jasne , rozpaczliwie bronią euro niby krasnoludki grin
a korekta bynajmniej sie jeszcze nie skończyła , trwa walka na smierc i zycie na Edku , przewage ma nadal zielony , jesli euro ja przegra reguła carry trade znowu wroci do łask
POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ZoRro kiedy chcesz odszczekać ze moje prognozy sie nie sprawdzaja i ze je zmieniam w zaleznosci od sytuacji , masz na to kilka dni , a te Twoje 4,35 na EUR/PLN nie zobaczysz tongue
Nigdzie nie pisałem, że Twoje prognozy się nie sprawdzają. Wręcz przeciwnie: zawsze się sprawdzają. Sam wiesz dlaczego.

Strona 12 z 51 1 2 10 11 12 13 14 50 51

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, forty, rafal08, RKo5, Sensei, kamel, Lukasz111, alfa), 1,567 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,549
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025