|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzięki  Jezeli nie za pozno, to zdecydowanie odradzam, szkoda czasu. Chala na maksa. Kapela punkowa cwiczy u tatusia-trepa w koszarach (sic !)  Potem megabzdura, koncert na szkolnej akademii. Zalosne, skad oni wzieli taki pomysl ? Taki wystep bylby dla kazdej kapeli punkowej w tamtym czasie objawem spedalenia Nie wiem dlaczego tworcy filmu traktuja potencjalnego odbiorce jak kretyna. Fabula do niczego, realia kompletnie nie zlapane, aktorstwo...bez komentarza. Zmusilem sie do obejrzenia do konca, liczac, ze moze w koncu cos mi sie w tym "dziele" spodoba, niestety, nie doczekalem sie. No coz, nie co roku trafia sie "Dom zly" 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ale to ten sam rok co Dom zły ;p. A co do filmu nie przesadzajmy ,bywaly slabsze... Mi sie tam podobal.....a Olga ;p
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
ja również uważam, że Wszystko co kocham da się oglądać, a co do spedalenia to polemizowałbym... gdzieś trzeba grać, żeby zostać zauważonym, po za tym gra się tam gdzie są fani, cóż z tego, że to szkoła?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poszukuje tytułu polskiego filmy ktory wygral ostatnio jakis festiwal, w Polsce lub Niemczech film ukazuje polska mafie, ostatnio jadac autem sluchalem jakiejs audycji chwalacy ten film, to jakis niszowy polski film, kojarzy ktos??
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
ooooooooo, ja też bym chętnie zobaczył 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ogladal ktos polski film Matka Teresa od kotow??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja również uważam, że Wszystko co kocham da się oglądać, a co do spedalenia to polemizowałbym... gdzieś trzeba grać, żeby zostać zauważonym, po za tym gra się tam gdzie są fani, cóż z tego, że to szkoła? Hehehe, z całym szacunkiem, ale kompletnie nie masz pojecia o czym piszesz. 1982/83...kto zna polski punk i te klimaty ?  A co do filmu to wyraziłem swoje zdanie, kazdy, by wyrobic sobie własne moze obejrzeć. Mnie zraziło niechlujstwo w dbałosci o realia i naciaganie na siłe jakiejs pseudoideologii. Owszem była, ale zupełnie inna niz przedstawiona w filmie. Dosyc narzekania, polećcie cos dobrego 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
A ja dziś przegapiłem remake serialu "The Prisoner" na HBO, i tak bym nie obejrzał "na żywo" tylko nagrałbym na później, ale wkurza płacenie za coś co się nie ogląda... by później przegapić jakiś program, który by się z chęcią obejrzało (nawet z playbacku). Jak nie zapodadzą tego ponownie na dniach to wycinam ten kanał z pakietu...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dosyc narzekania, polećcie cos dobrego  jeśli chodzi o ocenę "WCK" to się zgadzam, polecić mogę: Atak na 13 posterunek (1976) Johna Carpentera Taking of Pelham One Two Three (1974) z Walterem Matthau i Robertem Shawem Oba zdecydowanie lepsze niż te mdłe remaki z ostatnich lat Charley Varrick (1973) reż. Don Siegel
|
|
|
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
poszukuje tytułu polskiego filmy ktory wygral ostatnio jakis festiwal, w Polsce lub Niemczech film ukazuje polska mafie, ostatnio jadac autem sluchalem jakiejs audycji chwalacy ten film, to jakis niszowy polski film, kojarzy ktos?? może chodzi Ci o te film? http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=41199sam go jeszcze nie ogladalem..
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
poszukuje tytułu polskiego filmy ktory wygral ostatnio jakis festiwal, w Polsce lub Niemczech film ukazuje polska mafie, ostatnio jadac autem sluchalem jakiejs audycji chwalacy ten film, to jakis niszowy polski film, kojarzy ktos?? może chodzi Ci o te film? http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=41199sam go jeszcze nie ogladalem.. hmm, nie moge zczaic tytulu, ale opis i nagrody moglyby sie zgadzac, takze napewno sie mu przyjze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jakby ktoś wiedział skąd można pobrać ten Chrzest to będę wdzięczny, chętnie bym obejrzał 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie pobierzesz go tak gdzieś do października. Teraz objedzie festiwale, potem trafi do kin a na koniec wydadzą dvd. Tym bardziej, że polskie produkcje do internetu wyciekają dopiero wraz z oficjalną premierą.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Już kiedyś podawałem link http://vod.onet.pl/brando,2898,serial.html zachęcam do oglądania
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
To ja kilka opisze (krytykiem nie jestem, a z serwisow filmowych opisow nie ma sensu kopiowac, bedzie krotko  ) "Amores Perros" - 3 historie wplecione w siebie, ktore maja jeden punkt wspolny...swietna gra Gaela Garcii Bernala, ktory ostatnio stal sie jednym z moich ulubionych aktorow. Film ciekawie zrobiony, choc troche wg mnie przydlugawy... 7,5/10 "Zle wychowanie" - Film Almodovara, wiec watkow o roznej masci zboczencach sporo. Film o pedofilii wsrod duchownych, ale jednak zrobiony niecodziennie, bo ksiezulo na koncu staje sie ofiara...Znowu Garcia Bernal w roli glownej...scenariusz ciekawy...warty obejrzenie i prosze sie nie zrazac pierwszym kwadransem  7/10 "I Twoja matke tez" - niby troche film drogi, ale nie do konca...kolejny inny film od tych gownianych masonsko-dlugonosych produkcji, rodem z LA. Znowu Garcia Bernal i znowu fajny filmik 8/10. "Kwiat pustyni" - historia somalijskiej modelki. Film smutny i czasem drastyczny, ale ogolnie bardzo fajnie zrobiony i glupio by bylo go ominac. 9/10 "Zgon na pogrzebie" - angielski humor, jedna z lepszych komedii, jakie mialem przyjemnosc obejrzec w ostatnim czasie. 8/10 "Triage" - Film z Curusiowym w roli glownej, historia 2 przyjaciol-fotografow, z ktorych jeden ginie na froncie. Niezla rola Colinka, film fajnie zrobiony. Obraz czlowieka, ktorego wojna i strata najblizszego przyjaciela zmienia nie do poznania. 6,5/10
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
To i ja poklepię kapkę w klawierkę. Wpierw przywołany post wcześniej ,,Zgon na pogrzebie'' Pewnie się nie znam, ale jak dla mnie to jedna z najgorszych komedii jakie w życiu widziałem. Sięgnąłem po film zachęcony pozytywnymi opiniami na pewnym forum i cóż...kapa. Z bardziej znanych twarzy widzimy mordę niejakiego Colina z ,, Love Actually''  Uwielbiam angielski humor, ale...Jak dla mnie porażka. Chociaż podejrzewam, że gdybym był młodszy o jakieś...hmm, 10 lat to może i podobało by mi się. Wczoraj patrzyłem na ,,Szklanką po łapach'' i żenada. A za gnoja to takie prześmiewcze filmy łykałem jak pelikan młode rybki i prosiłem o więcej (Hot Shotsy :)).Ewidentnie zestarzałem się, hyhy Ostatnimi czasy najbardziej spodobał mi się mający już trochę na karku ,,Kac Vegas''. Udana komedia ,,Charlie Bronson'' Do obejrzenia zachęcił mnie wpis Myszaqa na jego blogu traktujący o charakternych ,,badass'ach'' na szklanym ekranie. Trailer zachęcił do zapoznania się z całością i... jest nieźle, ale bez farejwerków. Film raz męczący, innym razem walący solidnego kopa w mózgoczaszkę. Świetny Tom Hardy w roli tytułowego Bronsona, usiłujący rozsławić swe imię przy pomocy pięści.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wielkie dzięki micha$ - sciagnalem i działa  @Rusty - czytanie ze zrozumieniem się kłania  wyraźnie napisałem "do ściągnięcia". pozdr,
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
dla wielbicieli Mickey'a Rourke: SPUN (2002) [ Linked Image] Film jest historią trzech szalonych dni z życia Rossa - młodego chłopaka uzależnionego od amfetaminy. Nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności Ross wplątuje się w aferę narkotykową związaną bezpośrednio z jego znajomym dealerem narkotykowym - Spider-Mike, oraz jego producentem "dragów" o pseudonimie "The Cook" (Mickey Rourke)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|