|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Strategia wejścia/działania Google na Polskim rynku"
Co Wy na to?! :>
Wreszcie jakiś temat który wiem że będzie mnie jarał bo od półtora roku optymalizacja i pozycjonowanie strasznie mnie wciągnęły i to z efektami.
Mam jeszcze pytanie czy przyszli pracodawcy patrzą na to jaki miałeś temat pracy licencjackiej czy to nie ma żadnego znaczenia? :>
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zalozmy ze mam takie zdanie Niezbędnym warunkiem dopuszczalności takiego badania jest jednak, aby dany akt miał charakter normatywny, tzn. formułował normy generalne i abstrakcyjne. a w pracy zrobie cos takiego : Jednak to co ma znaczenie i co może wykluczyć badanie konstytucyjności to fakt aby dany akt miał charakter normatywny, tzn. formułował normy generalne i abstrakcyjne. czyli wykorzystam tylko pewna czesc zdania ksiazkowego i zrobie do niego normalny przypis, to bedzie to orajt ? czy wymogiem jest aby przypisy byly w formie pelnego zdania od poczatku do kropki tak jak jest w ksiazce ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
masz 2 możliwości: - możesz w przypisie napisać: Opracowanie własne na podstawie.... - lub w tekscie: w zgodzie z (KIMŚ)...., lub według (KOGOŚ)...., a potem w przypisie normalnie  (wtedy nie trzeba w cudzysłowiu) ja tak teraz przy pracy mgr robiłem... promotor ma mi w czwartek oddać sprawdzone..., do Bożego Ciała oddać do dziekanatu, a 18 czerwca obrona... pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki sebastijan ;p lepiej pozno niz wcale;d
jeszcze mam takie pytanie, tez chodzi o przypisy.
Jezeli wykorzystuje jakis fragment ksiazki, ale ubieram go calkowicie w nowe slowwa, tzn sens jest ten sam, ale nie w zab nie brzmi tak jak w ksiazce (zalozmy, ze nie wystepuja dwa slowa po sobie tak jak w zrodle).
Daje sie wtedy przypis ? Czy nie ?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
wg. mnie dajesz przypis ale wtedy tekst jest bez cudzysłowia... bo praca licencjacka/magisterska nie jest "naukowa". Jest to tzw przegląd literatury, ty nie możesz w niej dawać żadnych swoich "wymysłów" bo nie masz jeszcze dorobku naukowego. Czyli nie możesz się pochwalić jakimiś swoimi twierdzeniami. Od siebie możesz napisać wnioski. Jak dojdziesz do jakiegoś wniosku, to powinieneś sprawdzić czy ktoś inny nie doszedł do takiego samego i powieneś podeprzeć się tym, że jakiś uczony do tego samego doszedł.
Swoimi słowami swobodnie możesz pisać wnioski swoich badań i podsumowanie i wnioski końcowe. Reszta teorii to cytaty lub pisane na podstawie czegoś.
Ważne są przypisy bo wtedy ci nikt plagiatu nie zarzuci. Możesz mieć całą teorię same cytaty, bez słowa od siebie i to nie będzie plagiat, jeśli tylko podasz źródło ;D
To co wyżej napisałem dowiedziałem się od promotora i recenzenta z którym miałem seminarium.
Mam nadzieję że jakoś pomogłem, pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobra to i ja zapoytam bo co 2 glowy to nie jedna.
planuje prace o systemach gps i programach wspomagajacych logistyke jaki to mialo wplyw na zmiany i rozwoj w polsce jakosci dystrybucji towarow...no tylko ze tyle z pomyslu mam . ktos madry moze zna jakas literature badz pomysly badz odradzi ;b
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
w temacie nie siedze, ale pewnie literatury nie brakuje, tylko że w języku szekspira
ale temat brzmi całkiem przyjemnie, i zawsze jakiejś wiedzy łykniesz
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
wg mnie możesz napisać m.in. o:
- wpływie gpsu na kierowców tirów, pomoc w znalezieniu optymalnej trasy (mógłbyś nawet ankietę zrobić: ilu kierowców korzysta z gps i w jakim stopniu jest to dla nich przydatne)
- kontrola logistyczna (śledzenie paczki, gdzie akurat jest przesyłka) - można napisać o tych systemach pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
o dzieki Seba ... o wplywie gps myslalem wlasnie , nie myslalem o ankiecie - ale swietny pomysl , kontrola logistyczna tez 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
możesz napisać o logistyce w spedycji, chyba łatwiej o dane będzie i więcej materiałów znajdziesz, dużo też kierowców, którzy często poruszają się po mieście, czyli gpsu też chyba więcej używają niż tirowcy, masz dhl, stolica, fedex jest trochę tego  oni też używają namierzania paczki  jeśli wybierasz tiry to masz firmę prologis (m.in. mają bazę na bielanach wrocławskich) pozdrawiam
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja właśnie ukończyłem pracę na temat : Rozwój oraz zastosowanie podpisu elektronicznego w handlu i usługach. Niestety strasznie mało polskiej literatury ale na szczęście wszystko ukończone. Czas na obrone 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jak wstawic nmeracje stron w starym wordzie ale chodzi mi o to zeby numer 1 zaczynal sie od 3 strony - sprawa tyczy sie pracy licencjackiej 
|
|
|
|
|
Viva Las Vegas!
|
|
Viva Las Vegas!
podziel dokument na sekcje... ta druga niech zaczyna sie od trzeciej strony i wtedy: wstaw numer strony ->> format ->> zacznij od nowej sekcji
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
jak podzielic na te sekcje ?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
nie mam opcji .... zacznij od nowej sekcji ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jesli korzystalem z przegladu sejmowego to powinienem o tym wspomniec w bibliografii, orzecznictwie czy w 'innych' ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ze wspominec to wiem, chodzi mi o to w ktorej grupie mam to wpisac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja w magisterce umieściłem przegląd sejmowy w bibliografii jako artykuły
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy po obronie licencjatu oddaje sie legitke ? albo inaczej - czy musze oddac im legitke ? zawsze to znizki do pazdziernika ;] a,ze wakacje ida to moze okazac sie b. przydatna
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|