|
|
veteran
|
|
veteran
Panowie,znalazłem ciekawe ogłoszenie pracy: praca [ pracuj.pl] Nie wiem,jak sie zabrać za list motywacyjny,nie mam doświadczenia jako przedstawiciel handlowy,jedynie mam doświadczenie w handlu,jako doradca klienta w banku.Mój handicap to ogromna wiedza nt. piłki nożnej,notabene jak każdy na tym forum. Co w tym liście powinno się znaleźć?? pomożecie>?Ewentualnie jakieś precyzyjne sformułowania,mile widziane. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
po co Ci list motywacyjny? Chcesz pisać ze chciałbyś pracować w tej firmie ponieważ daje możliwości rozwoju itp jak to zazwyczaj w listach motywacyjnych. Dla mnie list motywacyjny to bezsens bo skąd mam pisać co mnie motywuje do pracy na tym stanowisku i w tej firmie skoro wszystkiego dowiem sie dopiero na rozmowie kwalifikacyjnej i podczas 1wszych dni pracy. Ja nawet jak proszą o lict to nigdy go nie wysyłam bo to dla mnie bez sensu. Bo nawet nie wiadomo o czym tą wode tam lać. Będziesz ich ściemniał na rozmowie jaki to jesteś zajebisty  GL 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
najpierw musza go na ta rozmowe zaprosic, a jesli prosza o wyslanie listu, a ten go nie wysle to bardzo szczerze watpie czy go zaprosza 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Exp a widziałeś tam notke o liście motywayjnym?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Aplikacja" zazwyczaj oznacza CV i list motywacyjny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aplikacja piszą wszyscy a jak chcą list motywacyjny to dodają CV i list  zazwyczaj. ale każdy ma swoje zazwyczaj. Jaki jest sens w ogóle pisania listu motywacyjnego?
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
List motywacyjny to jeden wielki bullshit. Każdy pisze tam oklepane banały i formułki, które pracodawca chce usłyszeć. A pracodawcy pewnie rzygają po przeczytaniu 100 identycznych listów motywacyjnych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z tego co wiem, to list motywacyjny służy do przesiewania kandydatów przed rozmowami. Oczywiście mało osób to czyta dlatego dobrze jest ważniejsze rzeczy pogrubiać. Takie miałem info od osób, które się zajmują HR zawodowo.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Wybolduję tą informacje ze czesto czytam specjalistyczne artykuły na forach,czyhajac na ustawke,po to aby dorobić sie fortuny...
Tak na poważnie,to uważam ze samo CV nic mi nie da,ponieważ mam wykształcenie ekonomiczne,nigdy nie pracowałem jako przedstawiciel,moja szansa to napisanie dobrego listu,o ile beda czytać i tam przedstawienie argumentów dlaczego to ja...:))
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra, jest temat o pracy to go lekko rozmyję. Liczę na Waszą pomysłowość, bo w tym przypadku trzeba się nią wykazać. Nie licząc agencji, gdzie 20 letnia dziewczyna, nie jakaś oszałamiająco ładna (więc i z agencją mógłby być problem), która nie skończyła nawet szkoły średniej mogłaby znaleźć pracę. Chodzi o Polskę. Od razu zaznaczam, że nikomu nie szukam, ale jestem bardzo ciekawy czy w dzisiejszych czasach to jeszcze możliwe 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moze sprzatac ludziom mieszkania.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra, jest temat o pracy to go lekko rozmyję. Liczę na Waszą pomysłowość, bo w tym przypadku trzeba się nią wykazać. Nie licząc agencji, gdzie 20 letnia dziewczyna, nie jakaś oszałamiająco ładna (więc i z agencją mógłby być problem), która nie skończyła nawet szkoły średniej mogłaby znaleźć pracę. Chodzi o Polskę. Od razu zaznaczam, że nikomu nie szukam, ale jestem bardzo ciekawy czy w dzisiejszych czasach to jeszcze możliwe  fabryki? dyskonty spożywcze?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moja szansa to napisanie dobrego listu,o ile beda czytać i tam przedstawienie argumentów dlaczego to ja...:)) skoro są na tyle ograniczeni żeby nie dać Ci szansy na rozmowe kwalifikacyjna i przedstawienie siebie to potem możesz tylko załować ze tam pracujesz  poza tym pisałeś ze pracowałeś w handlu czy coś i wykształcenie ekonomiczne jest ok  Ale żeby dać sobie większą szanse i poczucie ze zrobiłeś wszystko co w Twojej mocy możesz napisać list.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja rowniez mam pytanie:
wspolpracuje obecnie z 3 firmami, w jednej mam podpisana umowe o dzielo, w dwoch pozostalych umowa-zlecenie.
do pracy potrzebuje komputera i internetu.
czy istnieje mozliwosci, i czy jest sens pytac o finansowanie bezprzewodowego internetu i dofinansowania do kupna komputera?
pytanie laika, wybaczcie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale przez jedną z tych firm czy np PUP? Jeśli przez Pup to na 99% musisz założyć złożyć wniosek i bedziesz musiał założyć firme.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie rozumiem  pytanie laika, pewnie dlatego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
skąd chcesz to dofinansowanie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no mowie o tym czy firma ktora mnie zatudnia nie moze mi czegos takiego odpalic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a możesz coś wiecej zdradzić? czym sie tam zajmujesz?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
odpowioedzialny jestem za word pressa na kilkudziesieciu serwisach, tworze teksty zapleczowe, marketing szeptany, seo.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|