|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niemcy awans 1.8 izi  Argentyny nie grałem, bo kurs za słaby. Ale ogólnie ten dzień to skandal, takie ogromne błędy na tej fazie mistrzostw. Gorąco dziś było jak z kumplami gadałem, a jeszcze swoje rozgoryczenie wyrażałem w smsach do Craaxa  Holandia izi, a Chile w sumie straty w defensywie, tam da się to jakaś zastąpić, reszta dalej może robić grę. 1,6 na win malo?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zurawski w wisle  pływa? o tej porze? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zurawski w wisle  pływa? o tej porze?  nachlal sie pewnie 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Panowie jaki wynik plażówki Hiszpania-Polska????
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji.Swego czasu(nie pamiętam co to był za mecz,w każdym razie wysokiej rangi) sędziowie po takiej powtórce zmienili decyzje i właśnie po tym meczu rozpoczęła sie burza którą organizacja(FIFA/UEFA,nie pamiętam)ukróciła,kategorycznie zabraniając operatorom telebimów puszczania powtórek.I to było słuszne rozwiązanie no bo albo idziemy w strone nowej technologii albo nie,połowiczne rozwiązania w gre nie wchodzą. No bo wyobraźmy sobie że taki operator siedzi przed ekranem i teoretycznie sprawuje rolę kolejnego sędziego wybierając sobie powtórki które będzie puszczał a które ominie. ale te na lini bramkowej powinni sprawdzać, kura, XXI wiek, entrprise walczy z klingonami w hockeyu moga sprawdzić albo w ragby a tu nie bo to taki folklorrr,  śmiech ma sali, na prawo jazdy jak zdajesz to cie nagrywaja i mozesz sie odwołać 
|
|
|
|
|
Io sono Interista
|
|
Io sono Interista
Panowie jaki wynik plażówki Hiszpania-Polska???? wygrana Hiszpanów 7-3
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Mój post sie odnosił do tych krytyków Rosettiego którzy uważali że skoro razem z asystentem obejrzeli powtórke to musiał cofnąć decyzję.A ja chcę powiedzieć że właśnie że nie tylko nie musiał ale wręcz po jej obejrzeniu nie miał takiego prawa.I myslę że każdy obiektywny widz musi się z tym zgodzić. I chcę podkreślić że to nie ma związku z dyskusją o wprowadzeniu powtórek video.To się odnosi tylko do tej sytuacji jaka miała miejsce w dzisiejszym meczu przy obowiązujących przepisach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie od Fidela dostal,pajac jeden 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pewnie od Fidela dostal,pajac jeden  odwdzieczy sie WIEŃCEM na pogrzebie pradziadka Fidela 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
FIFA nie chce pomóc bo łatwiej jest wtedy ustawiać mecze, nie oszukujmy sie ale piłka nożna i obstawianie wyników to już hazard taki sam jak granie w ruletke
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pięknie żeś to Bzyku napisał  . Oficjalnie nie chcą wprowadzać żadnych nowinek technicznych do regulaminu żeby nie spowalniać tempa gry , a Może oni mają jednak interes w tym żeby tak było - zawsze to jakaś możliwość większego manewru jest - taki piłkarski poker . Dla wygody można ją nazywać np. błędem sedziego .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wspomnieliśmy kilkadziesiąt minut temu o szykowanej niespodziance transferowej na pozycję napastnika. Możemy już potwierdzić - nowym graczem Wisły ma zostać Maciej Żurawski. 
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna. Powiem tak,w sprawie zmian przepisów dotyczących powtórek video nie mam jasnego zdania. Jest ta jedna strona o której piszesz która można w skrócie nazwać sprawiedliwośc na boisku,ale też jest i druga strona. W sytuacjach spalonego czy też ew przekroczenia piłki linii bramkowej sprawa jest prosta,da sie to szybko sprawdzić i sprawiedliwie osądzić. Ale ileż jest takich fauli w których nawet eksperci siedzący w studio,oglądający powtórki po 3,4x nie do końca się ze sobą zgadzają,czy też on nastąpił czy nie? Z zagraniem ręką też nie jest taka prosta kwestia czy ona sie kwalifikuje do gwizdka czy też nie. Nie jestem fanem hokeja,wiem że tam powtórki wyjaśniają głownie kwestię zdobycia bramki tudzieć jej nie zdobycia.Nie wiem czy coś jeszcze.Ale np w tej dyskusji często są porównywane challeng'e ze Szlema.Tam jest sprawa prosta,komputer pokaże czy piłka jest na linii czy nie.W piłce nożnej to jednak to nie będzie takie proste bo jest to sport kontaktowy i jest wiele innych kwestii.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A propo tej bramki ze spalonego i tego telebimu.Po obejrzeniu powtórki Rosetti NIE miał prawa zmieniać decyzji. Tutaj rozumiem Rosettiego. On mógł nie widzieć spalonego (od tego ma liniowego) i uznał decyzję liniowego. Po tym całym zamieszaniu musiał być już pewien, że popełnił(li) wielki błąd, ale zapewne właśnie z tego powodu podtrzymał swoją decyzję, że nie wolno mu sugerować się powtórkami video. To jest właśnie chore. Co to ma mieć wspólnego ze sportem? Żeby nie można było naprawić błędu. Błędu, który powoduje, że drużyna X zostaje w sekundę okradziona z dwóch lat przygotowań, eliminacji. Kibice zostają okradzeni z nadziei, pieniędzy które wydali by przyjechać i zobaczyć jak są oszukiwani. Sędziowie popełniają błędy. Mniejsze i duże (jak dzisiaj). Ale nawet gdyby chcieli zabrania się im naprawy tychże. Niektórzy sędziowie musieli kończyć kariery, inni obawiali się o swoje życie. Niemal wszyscy pewnie żyją w wielkim stresie. Wszystkiego można uniknąć, wystarczy tylko chcieć. Feudalny beton FIFA nie robi nic by pomóc tej pięknej grze jaką jest piłka nożna. Powiem tak,w sprawie zmian przepisów dotyczących powtórek video nie mam jasnego zdania. Jest ta jedna strona o której piszesz która można w skrócie nazwać sprawiedliwośc na boisku,ale też jest i druga strona. W sytuacjach spalonego czy też ew przekroczenia piłki linii bramkowej sprawa jest prosta,da sie to szybko sprawdzić i sprawiedliwie osądzić. Ale ileż jest takich fauli w których nawet eksperci siedzący w studio,oglądający powtórki po 3,4x nie do końca się ze sobą zgadzają,czy też on nastąpił czy nie? Z zagraniem ręką też nie jest taka prosta kwestia czy ona sie kwalifikuje do gwizdka czy też nie. Nie jestem fanem hokeja,wiem że tam powtórki wyjaśniają głownie kwestię zdobycia bramki tudzieć jej nie zdobycia.Nie wiem czy coś jeszcze.Ale np w tej dyskusji często są porównywane challeng'e ze Szlema.Tam jest sprawa prosta,komputer pokaże czy piłka jest na linii czy nie.W piłce nożnej to jednak to nie będzie takie proste bo jest to sport kontaktowy i jest wiele innych kwestii. Hokej, jest 6x szybszy i są powtórki video, i nie ma najmniejszego problemu tecznicznego żeby wyeliminowac błędy sędziowskie na lini końcowej, i nie zabije to piekna tego sportu!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hokej, jest 6x szybszy i są powtórki video, i nie ma najmniejszego problemu tecznicznego żeby wyeliminowac błędy sędziowskie na lini końcowej, i nie zabije to piekna tego sportu!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
ktos jest mi odpowiedziec w stanie na pytanie dlaczego unibet rozliczyl mi jako zwrot zaklad
USA - Ghana Ponad/Poniżej Suma Celnych Strzałów na BramkÄ™ – Drużyna Gospodarzy Twój zakÅ‚ad: Single, Over 5.0
przyznali zwrot ze nby 5 strzalow celnych mialy usa tylko ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wspomnieliśmy kilkadziesiąt minut temu o szykowanej niespodziance transferowej na pozycję napastnika. Możemy już potwierdzić - nowym graczem Wisły ma zostać Maciej Żurawski.  kogo masz w avatarze ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|