|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
byc moze ktos ma wieksze rozeznanie ode mnie 32'' tv do domu, nic wiekszego, takie prezent chce im sprawic, kwota jaka moge wydac 1250zl co byscie polecali? jak widza wam sie marki funai? http://allegro.pl/item1102431076_nowy_telewizor_funai_lcd_32_5lat_gwaranc_w_a.htmltelewizja raczej zwykla bez zadnych full hd bardzo prosze o pomoc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nikt nic nie podpowie ? 
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
u mnie w mieszkaniu stoi Sony Bravia '32... kiedsy kosztowal miedzy 2,5-3 tys. Dzisiaj na pewno taniej. Polecam, oglada sie swietnie gwarancja na 5 lat (zalatwiana przez net).
Ale watpie aby moglbys znalezc cos w okolicy 1250 PLN z Sony
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Za 1300 mozesz zlapac samsunga c450. Co prawda sam 4** to prawie ze najstarsza seria (ale moge sie mylic) wiem, ze teraz jest juz bodajze 8. Mimo wszystko mysle, ze bedziesz zadowolony bardziej niz z tego funaja. 'c' natomiast to najnowsza z trzech dostepnych generracji tego modelu. I jesli opcja 'c' w kazdej serii daje takie same mozliwosc to bedziesz mogl obejrzec filmy z usb  ale to juz proponuje skoczyc do jakeigos salonu i zapytac, a przy okazji bedziesz mogl zobaczyc jak gra kiedy podlaczaca Ci go pod telewizje cyfrowa (nie patrz na demo ktoro leci :P)
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
u mnie w mieszkaniu stoi Sony Bravia '32... kiedsy kosztowal miedzy 2,5-3 tys. Dzisiaj na pewno taniej. Polecam, oglada sie swietnie gwarancja na 5 lat (zalatwiana przez net).
Ale watpie aby moglbys znalezc cos w okolicy 1250 PLN z Sony samsung le32c450 to tragedia a nie telewizor czas reakcji matrycy ma 8 ms i podczas oglądania zawodów sportowych występuje coś jak kometa po kopnięciu piłki leci za nią cień, żaden kibic nie powinien zawracać sobie nim głowy A co do odtwarzania przez USB to kłamią pisząc że odtwarza pliki MKV działają ale ..oczywiscie nie wszystkie pliki.. seriale w 720p HDTV ukazujące się na bieżąco w sieci działają wyśmienicie (przynajmniej te które sprawdziłem). Napisy w formatach TMPlayer i MicroDVD działają , nie działają w formacie MPL2. Nie udało się mi uruchomić natomiast żadnego z 3 filmów ripowanych z Blu-Ray'a do h264/x264 . To lepiej sobie darować to nędzne USB i kupić kino domowe.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
nie poszedł ten cytat co trzeba 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no zawsze mozna jeszcze kabel HDMI i bezposrednio z lapka na tv rzucac po co z usb lazic 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a te telewizory funai?
w ogole na co patrzec przy wyborze telewizora?
czas reakcji przydaje sie przy czym? nigdy mnie to nie interesowalo bo nie przywiazywalem uwagi do telewizji, rzadko ja ogladam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja powiem szczerze ze podziwiam osoby ktore patrza na czas odswierzania ekranu  jakby to cos znaczyo dla ludzkiego oka ..chyba tylko satsfakacja ze sie chwalimy tv z 600 MHz ale jaki to ma skutek? zero  wiec ja bym zwrocil uwage na: 1. marka & serwis -> lepiej oriona nie kupowac 2. cena 3. wyglad wizualny jak lookasz na podobne tv to i tak samo dzialja, wiec ogolnie wybierz sobie ksztalt i kolory
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobra dobra  no np toshiba, funai i samsung wchodza w gre.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
daj sobie spokój z funaiem lepiej dołożyc 200-300pln i kupić coś "normalnego" typu LG czy Samsung
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja bym bral Samsunga ..ale mam skrzywienie na tym punkcie ..co sie da to kupuje szjsunga...moj pierwszy monitor dzialal z 10 lat i sprzedlame go bez najmniejszeg wypalonego piksela (no pralek nie kupuje i bo to amica)
teraz mam 32 cale smsunga tv tez i bez problemu od roku (wisniowy). fajnie mozna do niego dopasowac potem kino domowe szajsunga w tym samym desuignie ..no i jeden pilot do wsyztskiego
toshiba tez raczej spoko, funai byl odpuscil i LG nie lubie ale to z doswiadczenia z mintorami CRT oraz innym sprzetem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
LG 32LH2000
Problemów z nim nie mam, a za 1300-1400 powinien być już dostępny.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja bym bral Samsunga ..ale mam skrzywienie na tym punkcie ..co sie da to kupuje szjsunga...moj pierwszy monitor dzialal z 10 lat i sprzedlame go bez najmniejszeg wypalonego piksela (no pralek nie kupuje i bo to amica)
teraz mam 32 cale smsunga tv tez i bez problemu od roku (wisniowy). fajnie mozna do niego dopasowac potem kino domowe szajsunga w tym samym desuignie ..no i jeden pilot do wsyztskiego
toshiba tez raczej spoko, funai byl odpuscil i LG nie lubie ale to z doswiadczenia z mintorami CRT oraz innym sprzetem moja plazma szajsunga od 1-ca jest w serwisie, wymieniaja caly panel, na szczescie zdazylem na koniec gwarancji 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja mam LG 5lat działa bez zarzutu, u rodziców stoi Funai LCD 20, jakośc wykonania: cos jak produkty dla Biedronki, nie porównujcie gów..(Funai) do czekolady(Toshiba) 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Sony zawsze dobry wybór i ogólnie gdybym miał dziś kupić nowy telewizor to patrzyłbym głównie na Sony i Sharpa, choć ostatnio stało się tak że odstawiłem swojego Soniego w inne miejsce w zamian za 40" Samsunga wartego prawie 6.000zł. Fajny telewizor, choć moje uprzedzenie do Samsunga mija bardzo powoli.  P.S. Przydałoby się jednoprzyciskowe wyłączanie trybu 200Hz (lub innych "dopalaczy") gdyż oglądanie filmów/seriali wygląda tak jak by były kręcone na kamerze wideo. Ta płynność obrazu nie jest wtedy fajna, jest wręcz tragiczna. Zupełnie traci się ten efekt kinowy. To się tylko przydaje do oglądania sportu, stąd taki guzik na pilocie by się przydał...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
P.S. Przydałoby się jednoprzyciskowe wyłączanie trybu 200Hz (lub innych "dopalaczy") gdyż oglądanie filmów/seriali wygląda tak jak by były kręcone na kamerze wideo. Ta płynność obrazu nie jest wtedy fajna, jest wręcz tragiczna. Zupełnie traci się ten efekt kinowy. To się tylko przydaje do oglądania sportu, stąd taki guzik na pilocie by się przydał... Pełna zgoda, co do wyboru producentów. Sharp kusił czwartym kolorem, ale ostatecznie zdecydowałem sie na Sony Bravia. Dopalacz to nie jest rzecz do ogladania filmu, a ten przycisk przydałby sie, bo jak zaczyna sie mecz, to trzeba grzebac w opcjach, by go uruchomić. Za to opcja "theatre" ma swój przycisk 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
podobno 4ky kolor to jedna wielka sciema 
|
|