Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 15 1 2 11 12 13 14 15
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie mogę znaleźć filmu, bo nie znam tytułu. Znam tylko fabułę w skrócie. Jest to czeska produkcja osadzona w realiach 2 wojny światowej. Opowiada historię Żydówki, która ukrywa się u jakiegoś mężczyzny, u którego zamieszkuje. Jest nie skonsumowane małżeństwo, jednak w dalszej części filmu między bohaterami zaczyna iskrzyć i zakochują się w sobie. W międzyczasie pojawia się motyw gwałtu. Na końcu główny bohater zawału serca jak przenosi ludzi przez rzekę (bagna). Proszę o pomoc i podanie tytułu jeśli ten lakoniczny opis komuś coś mówi.

Bonus: Unibet
Olimpijczyk
Olimpijczyk
Originally Posted by damianki
Nie mogę znaleźć filmu, bo nie znam tytułu. Znam tylko fabułę w skrócie. Jest to czeska produkcja osadzona w realiach 2 wojny światowej. Opowiada historię Żydówki, która ukrywa się u jakiegoś mężczyzny, u którego zamieszkuje. Jest nie skonsumowane małżeństwo, jednak w dalszej części filmu między bohaterami zaczyna iskrzyć i zakochują się w sobie. W międzyczasie pojawia się motyw gwałtu. Na końcu główny bohater zawału serca jak przenosi ludzi przez rzekę (bagna). Proszę o pomoc i podanie tytułu jeśli ten lakoniczny opis komuś coś mówi.

moze to
http://www.filmweb.pl/film/Romeo,+Julia+i+ciemno%C5%9B%C4%87-1960-117251 ?

podobna recenzja

C
Viva Las Vegas!
Viva Las Vegas!
C Offline
jeśli ktoś nie oglądał, to warto, robi wrażenie:

Precious Based on the Novel Push by Sapphire (2009)

[Linked Image]

Życie szesnastoletniej Clareece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe) z Harlemu jest odzwierciedleniem najgorszej patologii istniejącej w enklawach biedy amerykańskiej społeczności. Dziewczyna jest chorobliwie otyłą analfabetką, żyje z zasiłku, a na domiar złego, już po raz drugi zachodzi w ciąże z własnym ojcem. W tej trudnej sytuacji nie znajduje oparcia nawet w matce (Mo'Nique), która terroryzuje ją na każdym kroku, ograniczając w ten sposób możliwości rozwoju. Dopiero, kiedy pójdzie do
specjalnej szkoły dla kobiet w trudnej sytuacji przekona się, że są ludzie, którzy wyciągną do niej pomocna dłoń, nauczycielka, psychoterapeutka, lekarz czy koleżanki z zajęć. Precious, pomimo tragicznej sytuacji, zacznie zmieniać swoje życie.

Blade Runner
Blade Runner

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
poszukuję jakichs odmóżdzeniowych produkcji tak, zeby sie zresetowac troche. pokroju how high, borat czy clerks.
bede wdzieczny za jakies propozycje tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Anfalast
poszukuję jakichs odmóżdzeniowych produkcji tak, zeby sie zresetowac troche. pokroju how high, borat czy clerks.
bede wdzieczny za jakies propozycje tongue

sprobuj Hot tube time machine

Blade Runner
Blade Runner
Lepiej nie - to gówno totalne. Na tej kupie wytrzymałem jakieś 30 minut zanim skapitulowałem.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Entourage wrócił grin

C
Viva Las Vegas!
Viva Las Vegas!
C Offline
"Brygada" (2002)

[Linked Image]

Brygada, to opowieść o czterech młodych przyjaciołach, których jedynym pragnieniem jest ucieczka od nędzy, która zmarnowała życie pokoleniu ich rodziców. Młodzi, silni i odważni gotowi są na każde ryzyko, byle tylko uciec od biedy. Sasza, Kosmos, Pszczoła i Fil, za sprawą losu stają się członkami jednego z najpotężniejszych gangów rządzących stolicą.

oglądał ktoś?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by cassapian
oglądał ktoś?
oglądałem z 7 lat temu kilka odcinkow, nawet znosnie sie oglądalo, ale wtedy raczje gusta nie miałem zbyt wyśrubowanego, co by nie mowic nie czuło sie jednak jakiegos mafia-klimatu w tym serialu , troche plastikowo bylo, w kazdym badz razie do rodziny soprano nawet tego nie probuj porownywac

lukniesz 2 odcinki i ogarniesz czy sie nada do ogladania

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by termii
Originally Posted by lucart
pewnie było ale Polecam tym którzy nie widzieli...

http://www.filmweb.pl/film/Ch%C5%82opiec+w+pasiastej+pi%C5%BCamie-2008-420136

Super film, ale malo realny. wink

Dlaczego ? Ja uważam, że takie coś mogło się zdarzyć... chociaż dziwne, że na krańcowym terenie obozu nie było żadnego strażnika.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Polecam film Klopka ,dla mnie super 8,5/10.
Brakuje mi ostatnio takich pozycji jak w/w ,za duzo tego amerykańskiego kiczu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

moze to

podobna recenzja
raczej to, tylko chodzi o TV adaptacje z 1997 r. i chyba jest ona nie do ściągnięcia frown

Ana <3
Ana <3
http://www.ulozto.cz/4156543/romeo-julia-a-tma.avi
nie wiem, która wersja
moze to

podobna recenzja
raczej to, tylko chodzi o TV adaptacje z 1997 r. i chyba jest ona nie do ściągnięcia frown

Ana <3
Ana <3

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Originally Posted by cassapian
"Brygada" (2002)

[Linked Image]

Brygada, to opowieść o czterech młodych przyjaciołach, których jedynym pragnieniem jest ucieczka od nędzy, która zmarnowała życie pokoleniu ich rodziców. Młodzi, silni i odważni gotowi są na każde ryzyko, byle tylko uciec od biedy. Sasza, Kosmos, Pszczoła i Fil, za sprawą losu stają się członkami jednego z najpotężniejszych gangów rządzących stolicą.

oglądał ktoś?

dobry serial oglądałem go z rok temu trochę był problem z napisami ale ogólnie da się oglądać i bez nich ... jak masz okazję obejrzeć to oglądaj bo warto zobaczyć jak to wygląda po rosyjsku przy okazji później polecam Bumer jak nie oglądałeś ....

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Oglądałem serial i film Bumer(BMW) ogólnie rzecz biorąć to rosyjskie produkcje mają swój charakteer i warto rzucic okiem choć na początek.
Polecam rónież serie filmów: Osobliwości narodowego polowania, Osobliwości rosyjskiego polowania w zimie, Osobliwości rosyjskiego wędkarstwa, Osobliwości rosyjskiej polityki. Kuzmicz i jego brygada ehhh kto oglądał ten wie, że warto obejrzeć tą serie!
laugh laugh laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bumer - polecam, bardzo dobry film, oglądałem jeszcze parę lat temu, na Canal+

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
To obejrzyj i część II jak nie oglądałeś wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Llama
dzięki smile tylko mimo wszystko chodziło mi o adaptacje z 1997 r.

Strona 13 z 15 1 2 11 12 13 14 15

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (ANZELMO, rafal08, Sensei, Lukasz111, bukma, alfa, cigar), 1,658 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,817
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025