|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
diesle to już inna bajka i do robienia 4K miesięcznie tylko diesel.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
99,9 % krecone liczniki najczesciej kradzione trudno dostac cos nie rzeźbionego
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To ktoś jeszcze w ogóle patrzy na to co ci handlarze tam płodzą odnośnie wskazań licznika?  W 8-9 letnim samochodzie z otomoto zawsze jest przebieg 199 tys  Najgorsze jest, że ludzie w to naiwnie wierzą, więc gdy chcesz sprzedać swój samochód z prawdziwym przebiegiem to masz zero ofert bo twoje auto ma jeden z najwyższych przebiegów na allegro. Ja najchętniej wybrałbym się do Niemiec (albo Benelux) po samochód, ale trudno to ogarnąć w pojedynkę. Ma ktoś E46 może?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Miał ktoś może do czynienia z Audi A6, seria c5, silnik benzynowy 1,8 lub diesel 1,9? Może jakieś niepochlebne opinie? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam,
Panowie potrzebuję porad przy zakupie auta do 8k PLN, może inaczej jestem w stanie przeznaczyć do 10k PLN na auto już razem z opłatami i najlepiej z gazem lub właśnie z założeniem instalacji gazowej. Oczywiście może być też mniej. Nie mam jakichś typów, potrzebuje spokojnego, bezawaryjnego auta, nie drogiego w utrzymaniu. Dodam, że to pierwszy zakup samochodu w moim życiu. Zamierzamy nim robić ok. 2k km miesięcznie.
Jak na razie dostałem propozycję kupna:
1) od kolegi znajomego Corollki 1999 r z 200k przebiegu, ogazowanej, sam jeździł nią 2,5 roku a sprzedaj bo powiększyła mu się rodzina, podobno o nią dbał, za 9 k PLN, mówi że do dołożenia jest 800 PLN bo rdza nad kołem od kierowcy wyłazi, bo tam kiedyś była uderzona.
2) Laguna Kombi 2.0 16V, 1999 r., we wtorek przyjechała z Niemiec, od "kolegi" mojego brata (handlarza), twierdzi, że mojemu bratu nie sprzedał by złego auta (ale handlarz to zawsze handlarz, no i brat zna go raczej krótko). Ma jakieś kropki na drzwiach kierowcy. Sprzedawca twierdzi, że ma przejechane 150 000 km, auto kupione od kobiety. Chce za nią 6000 PLN z opłatami, do wymiany olej i uzupełnienie klimy. Jak zajechałem do niego w piątek to jeszcze nawet nie zdążył jej wyczyścić, a właśnie się za nią zabierał, przejechałem się kawałek (też po drodze z dziurami), to nie słyszałem aby w zawieszeniu coś stukało, a wszystko ładnie sztywno chodziło. Do tych 6k PLN musiałbym dołożyć ze 2k PLN na gaz + rejestracja, wymiana oleju i ta klima, ubezpieczenie wyszło by coś w granichach 9 k PLN. Sprzedawca często sprowadza te Lagunki i raczej mu schodzą, sam go poleca. Mnie troche odsuwa wielkość tego samochodu jak na 2 osoby no i duża pojemność powiązana z większymi opłatami :/
Niestety jestem laikiem w sprawach samochodów. Co sądzicie o tych dwóch autach, co ewentualnie byście polecili w tych granicach pieniężnych ?
Z góry dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dodam, że na początku rozglądałem się za autem w granicach 5k - 7k PLN i dlatego może coś w tych granicach byście polecili. Nie potrzebuje sportowego auta, a raczej coś do ekonomicznej jazdy, nie za stary, aby nie za dużo palił.
Pomóżcie laikowi w czym mam się rozglądać :/
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
radeke to ma być auto do przewozu jakiś większych rzeczy? kombi/sedan? czy sam bedziesz jezdził? ja osobiscie kupiłem bravo 1,9JTD 245k przebieg z 1999r. za 5k. rozrząd powymieniany był itp. do roboty tylne zawieszenie plus olej filtry i nic tylko jeździć więc moge polecić. Cena tania bo ogołem to troche blacharki do robienia ( zero rdzy - troche poobijany bo chłopak z gór nim jezdził ) ale narazie nie ruszam tego bo nie ma kapusty 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
radeke to ma być auto do przewozu jakiś większych rzeczy? kombi/sedan? czy sam bedziesz jezdził? ja osobiscie kupiłem bravo 1,9JTD 245k przebieg z 1999r. za 5k. rozrząd powymieniany był itp. do roboty tylne zawieszenie plus olej filtry i nic tylko jeździć więc moge polecić. Cena tania bo ogołem to troche blacharki do robienia ( zero rdzy - troche poobijany bo chłopak z gór nim jezdził ) ale narazie nie ruszam tego bo nie ma kapusty  jeśli nie ma rdzy a tylko poobijany to bez sensu to robić. Inwestować w auto za 5K skoro jeździ...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dokladnie  ja mam vectre A  zwana "super kozą"  jakis miesiac temu gosc wjechal mi w lewe przednie nadkole... samemu wyklepalem tylko tyle zeby drzwi od kierowcy sie otwieraly i nie mam zamiaru tego robic... z OC goscia dostalem praktycznie tyle ile samochod jest wart... wiec zrobilem mechanike a blacharke zostawiam bo nie ma sensu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Grande za 16 z 07? jesli byłby to rocznik 2004-2005 to cena by mnie nie dziwiła a tak, coś za tanio
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Grande za 16 z 07? jesli byłby to rocznik 2004-2005 to cena by mnie nie dziwiła a tak, coś za tanio no właśnie o to chodzi  coś tu nie gra
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zlodzieje sie wycwanili daja ogloszenie, dobre auto za niska cene umawiaja sie z Toba na stacji benzynowej jak juz jestes w drodze to jeszcze dzwonia czy bedziesz kupowal za gotowke dojezdzasz auta nie ma, ale sa łyse karki ktore przyjechaly "odebrac" Ci kase... niestety te historie wydarzyly sie naprawde o czym mozna bylo poczytac na forum bezwypadkowe.net
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to niezłym trzeba byc k*rwa jełopem, zeby sie na stacji benzynowej umowic ogladac samochod z obcym gościem itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z ciekawości: jakieś lepszy pomysł na miejsce? może pojechać pod komendę od razu. Stacja miejsce jak każde inne, chyba lepsze takie niż w szczerym polu
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Na samochodach to ja sie nie znam, ale chce kupic jakiegoś SUVa z kratka, jeszcze w tym roku, zeby VAT odlliczyc. Miał być Tuareg, ale nie da sie kupic z kratka wiec odpada, teraz mam dwie opcje, albo VOLVO XC60, albo Honda CRV. Moze ma ktos takie auto i podzieli sie opniami. Bardziej mi sie podoba VOLVO, tyle ze do listopada trzeba czekac, HONDA od ręki praktycznie. A jeśli wybiore VOLVO to z jakim silnikiem i wyposazeniem bedzie optymalnie? Moze jakies inne pomysly?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z ciekawości: jakieś lepszy pomysł na miejsce? może pojechać pod komendę od razu. Stacja miejsce jak każde inne, chyba lepsze takie niż w szczerym polu pod domem u samego sprzedawcy? nigdy sie nie spotkałem z umawianiem sie na stacji i z gory bym olał człowieka ktory takie cos mi proponuje. jak jest obawa, ze pojade na przeglad do jakiegos jego koleżki to biore mape czy odpalam zumi w telefonie. juz kilka razy bylem z kims kto kupował auto i nigdy sie po stacjach benzynowych nie umawialismy.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|