Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 16 1 2 9 10 11 12 13 15 16
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by rcsade
Ciekawą konfigurację podałeś, mam tylko dwa przysłowiowe "ale"

1)Zamierzam go kupić na dłużej - stąd moja myśl by procek był już solidniejszy. Ciężar nie gra tak dużej roli,jako że nie mam w pokoju zbyt wielkiej powierzchni wolnej, więc musiałem ograniczyć się do laptopa.

2)Z tego co zauważyłem to obydwa modele posiadają HDMI - tzn sprawdzałem to na stronie z pełną specyfikacją.

W każdym bądź razie dzięki za opinię na temat samsungów, mam nadzieję że ktoś jeszcze coś o tym napiszę.
Pozdrawiam.

1) tak małej róznicy miedzy prockami nie odczujesz podczas normalnej pracy na komputerze czy tam nawet przy jakiejś obróbce foto /video .No chyba ze masz zamiar coś projektować smile

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
gdzie w viście mogę usunąć starego flashplayera?
bo w dodaj/usuń nie ma ikonki a żeby zainstawować nową łatkę trzeba usunąć starą. z góry dzięki za pomoc.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Też dobry sprzęt ale co mam poiedzieć jak nie wiem do jakich zastosowań ci potzrebny laptop ,jakie masz wymagania ?
Bedziesz go z sobą nosił, bedziesz na nim obrbiał foto /video ,jakieś projektowanie , jakies programy rachunkowe , gry video .
Ciężko coś powiedzeć jak w ciemno . Napisz czego oczekujesz i do czego go głównie używał,

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Znajomy wrzucił plik na wrzuc.to
Link jest zakończony .wt
Jest tam sam pilk .doc [tak ja to widzę]

ale w opisie pliku jest coś takiego

Rozmiar
Data dodania
Typ
md5sum
Pobrania

Pytanie - co to jest dokładnie to md5sum ?? Jest możliwość wrzucenia trojana czy innego tego typu syfu , że osoba z zewnątrz tego nie widzi ??

Pooh-Bah
Pooh-Bah
md5sum - to jest rozmiar pliku, zazwyczaj jest podawany kontrolnie aby pobierający po uzyskaniu informacji o jego wielkości mógł zweryfikować czy pobiera odpowiednią paczkę (plik) bez jakichkolwiek modyfikacji.

Raiders.
Apropo laptopa. Chce go używać przede wszystkim w domu (kupuję laptopa gdyż nie dysponuję miejscem by wcisnąć stacjonarny)Komputer ma służyć głównie do obróbki video, oczywiście internet i te sprawy, jeśli chodzi o gry to chciałbym aby w miarę dobrze chodził Championship Manager.
Oczywiście chciałbym by starczył mi on na troszkę czasu..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Apropo laptopa. Chce go używać przede wszystkim w domu (kupuję laptopa gdyż nie dysponuję miejscem by wcisnąć stacjonarny)Komputer ma służyć głównie do obróbki video, oczywiście internet i te sprawy, jeśli chodzi o gry to chciałbym aby w miarę dobrze chodził Championship Manager.
Oczywiście chciałbym by starczył mi on na troszkę czasu..

No to Ja Ci doradzę tak ,jak dysponujesz kwotą np 3 tys PLN to weź najlepszą konfigurację za tą cenę . JA zrobiłęm tak samo rok temu a i nie żałuję .
A te kompy które podawałeś same BDB i spokojnie starczą ci do takich zastosowań przez 3-4 lata .
Na dzień dzisiejszy nie wykorzystasz 100% mocy procka przy tych zastosowaniach .
Patrz przedewszystkim na jakość wykonania ,bezawaryjnosć ,konfiguracja . 3 kryteria a w praktyce sprawdza się świetnie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A ja mam pytanie o Antyvirusy, jakich programów używacie i jakie możecie polecić? Chodzi mi zarówno o darmowe jak i płatne.

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
darmowy to chyba tylko avg free wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bo tak czytam na necie i każdy co innego chwali. Obecnie używam wersji demo McAfee, która była już zainstalowana na laptopie, ale zbytnio nie przypadł mi do gustu, żeby wykupować na cały rok.

Może Panda? Dość dużo pochlebnych opinii.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Od siebie polecam Avira Antyvir - darmowy i nie zamula systemu (nawet na laptopach z 256mb).
Uzywam od dobrych kilku lat i nie narzekam.

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
Originally Posted by _Korver_
A ja mam pytanie o Antyvirusy, jakich programów używacie i jakie możecie polecić? Chodzi mi zarówno o darmowe jak i płatne.

od prawie dwóch lat mam Eset Smart

nie narzekam, wszystko ok, chroni komputer, sieć i e-maile

kosztuje bodaj 120-130 zl rocznie, wiec 12 zl m-c, żaden wydatek

Polecam

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Eset Smart & F-Secure Internet Security to moim zdaniem najlepsze komercyjne programy antywirusowe.

JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
Originally Posted by DJ SOSNA
Eset Smart & F-Secure Internet Security to moim zdaniem najlepsze komercyjne programy antywirusowe.

nie zgapiaj Sosna grin piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by _Korver_

ja używam darmowego COMANDO internet Security ,pełen pakiet ochrony za free z świetnym fireallem + skaner online ESET (2 x w tyg) +Marlwerbytse ( raz w tyg) i od 2 lat nie mam żadnego syfu na lapku .
Z płatnych to tylko ESET godny uwagi
Originally Posted by agr1
Od siebie polecam Avira Antyvir - darmowy i nie zamula systemu (nawet na laptopach z 256mb).
Uzywam od dobrych kilku lat i nie narzekam.
CHłopie daruj sobie to pseudo cos, zrób skan skanerem online np ESET i zobacz ile masz syfu na kompie.
Avast to tylko pierdułka która ma na celu oszukać windowsa ze jest chroniony ,ten program puszcza wszystko co możliwe .

P
enthusiast
enthusiast
P Offline
Originally Posted by raiders_
ja używam darmowego COMANDO internet Security
chyba chodzi o Comodo?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by pijanica
Originally Posted by raiders_
ja używam darmowego COMANDO internet Security
chyba chodzi o Comodo?

No dokładnie ,małe nie dopatrzenie .:P

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Też od nowego roku mam Comodo. Wcześniej był Norton Antivirus 2003 i też co do wirusów dawał radę.

Teraz pytanie, jak wpływa na laptopa hibernacja? Często trzeba go resetować, czy można cały czas używać tyko hibernacji?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki wszystkim za odpowiedzi odnoście antywirusów piwo

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Witam,

Czy ktoś ma pojęcie czy można - a jeśli tak, to w jaki sposób - ściągnąć filmiki (skróty meczów) z ekstraklasa tv?

Pozdrawiam.

Strona 11 z 16 1 2 9 10 11 12 13 15 16

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, latajaca_holenderka, Lukasz111, burbon, aker, alfa, 11kera11, betowiec, poozon, rymoholik, JelineK), 919 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,836,727
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025