Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 30 z 51 1 2 28 29 30 31 32 50 51
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
idm na nowych szczytach hossy, poziomach nienotowanych od ponad 2 lat
czy to koniec? ponoć kto ma jaja ze stali, to dobiera na korektach
tu ogień jeszcze się nie wypalił, ba, szykuje się byczo qwa:)

Bonus: Unibet
Joker
Joker

member
member
co sądzicie o STARK u jakby złapać po 0,05 i opylić po 0,06 ?

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline

mura - zrobiłem analizę techniczną idm i jestem zadziwiony.Chyba odkryłeś perełkę.Spółeczka cichutka,nie jest o niej głosno,gdyby tak przy zwiekszonych obrotach przebiła 3,60 zł to może być ciekawie ? Dlaczego ma się "korekcić" ? A co byś powiedział o silnym wybiciu sie z formacji ? Byłoby to miłe,prawda ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
technika swoje, ale w długim terminie liczą sie fundamenty. technika może być kołem zamachowym wzrostów. i zawsze, in-long term, znajda się tacy, którzy będą kupować/sprzedawać pod jakieś formacje.
ktoś tu kiedyś napisał, że idm nie ma fundamentów. ciekawe czy opinia się zmieniła. liczy się umiejętność przewidywania.
spójrz jaką furorę robi idea tfi. a niedługo idm wprowadzi ich na gpw. to samo quercus. i dochodzi jeszcze electus. są też plotki o zajęciu się ubezpieczeniami. jaki pakiet i plany ma norge bank?
jakie plany ma west lb - bank, który powinien być kupiony lada moment?
jaka instytucja(-e) zaczęły zapuszczać kotwicę w spółce?
bo teraz to już chyba tylko naiwniak stwierdzi, że żaden podmiot nie parkuje autobusów w idmie.
pytań jest bardzo dużo, ale giełda to lubi. czuję, że plany są bardzo ambitne i niełatwe do realizacji. ale to jest to ryzyko, to jest ta szansa, jaja. na to, by rezygnować z nadmiernej bieżącej konsumpcji, a w perspektywie 2 lat zmiażdżyć inflację i mieć kilka razy więcej, nic nie robiąc.
prezes chce w ciągu 2-3 lat doprowadzić idm do w20.
wiec dlaczego miałbym teraz sprzedawać? skoro rynek się rozkręca, a idm jest zagadką, która rośnie. jest spółką, która przeszła ciernistą drogę, bo ze szczytu hossy i poziomu 11zł, spadła do ledwie kilkudziesięciu groszy. niby nie miała już nic do zaoferowania, wszystko było jasne, a nagle ktoś na poziomie 3,60 - po wzroście od maja o 60% ładuje do worka pakiety po kilkaset tysięcy akcji.
nagle ktoś, kto mógł zebrać akcje z rynku, kupuje je w pakiecie po nieosiągalnej, jeszcze niedawno wydawało się, cenie. kto wziął 8mln akcji?
jeśli hossa potrwa, to w jej obliczu jestem spokojny o idm.

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Vedia smile znów nabiera wiatru w żagle, okolice 2 zł. realne jeszcze w tym roku
Kupiłem trochę Dudy i Relpolu, moim zdaniem potencjalne grzanki
co powiecie ?

P
newbie
newbie
P Offline
Witam!
nie wiem czy byla walkowana juz sprawa Polbank (LF) Fundusz Zagraniczny Subfundusz BRIC .
Sam BRIC (brazylia,rosja,indie,chiny) to nic innego jak stawianie na ich rozwoj.
Jestem ciekaw waszych opini odnosnie inwestycji w cos takiego. Poki co tandem zyskow wyglada dosc obiecujaco, a sama perspektywa np takiej Brazylii gdzie beda odbywac sie MS w pilke i IO 2 lata pozniej daje szanse na ewentualny wzrost jednostek.

Joker
Joker
dolarek znowu dolarek cena ponizej 2,90 to dla mnie miod smile

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
warto go zakupić,czy liczycie na większe spadki?

Joker
Joker
Originally Posted by mirasPL
warto go zakupić,czy liczycie na większe spadki?

do 2,80 moze, ale to juz ryzyko , wsparcie dzisiaj na 2,90-2,92 zostało przełamane , ja nie wytrzymalem i kupiem go od dillera za 2,89 ( gram zywa gotowa )
moim zdaniem celem jest 3,20 a moze jeszcze wyzej , gospodarka usrakow ruszyla , a dzisiejsze dane z niemiec byly bardzo słabe , a skoro usraki sie ruszaja , to podwyzka stop na zielonym jeszcze bardziej prawdopodobna , a wtedy ponad 3,50 na dolcu bardzo moziwe smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
usraki to muszą najpierw zadbać o nowe miejsca pracy,
a 3,5 to było gdy:
a) wydawało się, że przez lehmanna wali sie cały globalny system bankowy
b) opony greckie paliły zagrodę eurokołchozu i wydawało się, że jewrozona sie rozpada

czy możliwe jest w najblizszym czasie analogiczny wariant c) to nie wiem.
jesli tak, to trzeba bedzie spieprzac z rynku.
na razie jednak zakotwiczyłem siermiężnym sprzętem i nawet nie rozgrzewam silników frown

Joker
Joker
Originally Posted by mura
usraki to muszą najpierw zadbać o nowe miejsca pracy,
a 3,5 to było gdy:
a) wydawało się, że przez lehmanna wali sie cały globalny system bankowy
b) opony greckie paliły zagrodę eurokołchozu i wydawało się, że jewrozona sie rozpada

czy możliwe jest w najblizszym czasie analogiczny wariant c) to nie wiem.
jesli tak, to trzeba bedzie spieprzac z rynku.
na razie jednak zakotwiczyłem siermiężnym sprzętem i nawet nie rozgrzewam silników frown

Marcin smile wqystarczy zwykła podwyżka stóp na dolcu nawet o te 0,25 , wystarczy ? wystarczy smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie ma szans na podwyżki stóp na razie,
prędzej włączą drukarki

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
zgadzam sie z mura , o wiele szybciej pojda drukarki w ruch niz podwyzki stop , na taki krok nie maja odwagi i jescze dlugo nie beda mieli !

Eldo stawiasz na 3000 wig w listopadzie a jednoczesnie zakladasz rajd na zielonym ??!!

dobrze wiesz ze 3,5 ba nawet 3,2 na dolcu to bylaby mala rzeznia na parkiecie, no moze nie rzeznia ale napewno ponizej 2500

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wywaliłem dziś borka, nie wchodzę w nową emisję.
przyznam, że czekam z gotówką. na takim rynku nie widzę na razie żadnych spółeczek :/

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by mura
wywaliłem dziś borka, nie wchodzę w nową emisję.
przyznam, że czekam z gotówką. na takim rynku nie widzę na razie żadnych spółeczek :/

na Astarcie widac oznaki wyraznej poprawy i zastanawiam sie czy nie bedzie kolejnego marszu w gore w najblizszym okresie ?!

IDM rano mocno korekcil i tez zastanawialem sie w jakim kierunku pojedzie ale teraz widze ze jednak dalej polnoc po krotkim odpoczynku ?!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wahadłowym kapitałem dobralem idm, mysle że zrobia teraz kilka % w górę do ostatniego szczytu, a pozniej bedzie zależało od sytuacji na szerokim.
ale horyzont dlugoterminowy bez zmian, proforma:)

Joker
Joker
dolarek smile czyzby udało mi sie w piatek wychwycic lokalną górkę na Edku ?
Irandia śmierdzi mi coraz mocniej , a w kolejce przeciez nastepne eurowe trupy.....
chcecie płacić na Irlandie? hehe
co do akcji w zasadzie zgodze sie z Marcinem , ale ja konsekwentnie stawiam na bbz

POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hmm no może tak być. ale jak usraki obronią linię szyi to mogą pocisnąć orgra (może ruszą drukarki?)
w sumie to drukarki ruszą, pytanie kiedy
irlandia to wiadomo, że to taki preteskt, jesli nie zmieni sie polityka (a niewiele na to wskazuje) to jak problemy zacznie miec francja to bedzie sie dzialo
w sumie slabsze euro byloby teraz na rękę europie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://stojeipatrze.blogspot.com/2010/10/interwencja-tu-drukowanie-tam.html

po wczesniejszych słowach Dudleya, i wczorajszych bena helicoptera, chyba już mało kto ma watpliwosci czy drukarki w stanach ruszą...
pytanie kiedy
i reszta swiata zaczyna już grac pod taki scenariusz...

Strona 30 z 51 1 2 28 29 30 31 32 50 51

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, Sensei, latajaca_holenderka, betowiec, alfa, JelineK, burbon), 292 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,837,257
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025