|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oct. 5 (Bloomberg) -- Jerome Kerviel was sentenced to three years in prison and ordered to repay Societe Generale SA’s 4.9 billion-euro ($6.8 billion) trading loss by a judge who said the former trader’s actions threatened the existence of the bank.  Ah, te wyroki zachodnich sądów
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oct. 5 (Bloomberg) -- Jerome Kerviel was sentenced to three years in prison and ordered to repay Societe Generale SA’s 4.9 billion-euro ($6.8 billion) trading loss by a judge who said the former trader’s actions threatened the existence of the bank.  Ah, te wyroki zachodnich sądów http://blogue.blox.pl/2010/10/Wzorzec-kozla-ofiarnego.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dolarek  czyzby udało mi sie w piatek wychwycic lokalną górkę na Edku ? chyba nic z tego, Richard. ładują akumulatory do drukarek. świat to wie, nie wie jak się sprzeciwić, więc to kupuje. banki bedą miały jeszcze więcej siana, wrzucą to w akcje i surowce. pompka, hossa, iluzja. mci sie budzi:) myślę, że w tym roku jeszcze jedna nieszkodliwa korekta, ale ogólnie to [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak sobie myślę delikatnie... gdy pisałem o problemach krajów PIIGSu to w mediach było o tym cicho, później była aferka grecka, ale dziś nikt juz nie wierzy, że jakieś małe socjalistyczne państewko, które nomen omen powinno być wyrzucone z unii, może doprowadzić do rozpadu strefy euro. hiszpańska grypa też już w cenach, chcą nawet obniżyc rating dla irlandii, i co? i bagienko, rynek już to wie. gorzej, jak na tapety trafi francja:) ale to myslę, że za rok dopiero.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
MCI  na Dudzie też dzisiaj ładny ruch
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z jakiego miasta ten byczek, mura? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nowy jork, [ Linked Image] pewnie do 10 lat powstanie większy w Szanghaju.
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
pokolenie osób mających teraz ok 60- 70 lat mocno skorzystali na tym etapie ekonomicznym polski,kiedy po waloryzacji pieniądza , 100 tyś zł przekształciło się w 10 tyś. Tylko wiedzieć kiedy znów taki moment nastąpi.
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
znajomi wzięli kredyt hipoteczny i mieszkanie warte 200 tyś, mają za 20 tyś.[ na oko licząc  ]
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
http://stooq.pl/q/?s=audusd&c=3y&t=l&a=lg&b=0Przed kryzysem, w trakcie... i dzisiaj. Ciekawe.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
złoto... srebro... miedź...
up to the sky ?
jakie oceny Panów, nadal można zarobić czy czekamy na koretkę ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
RELPOL 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
dolarek  czyzby udało mi sie w piatek wychwycic lokalną górkę na Edku ? chyba nic z tego, Richard. ładują akumulatory do drukarek. świat to wie, nie wie jak się sprzeciwić, więc to kupuje. banki bedą miały jeszcze więcej siana, wrzucą to w akcje i surowce. pompka, hossa, iluzja. mci sie budzi:) myślę, że w tym roku jeszcze jedna nieszkodliwa korekta, ale ogólnie to [ Linked Image] rynek nie jest iluzją  dzisiaj Edek odbił sie od oporu na 1,40 jak od ściany cel dla mnie to 3,20 na USD/PLN POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
|
|
Astarta  . Wygląda to bardzo źle i prawda jest taka, że to nie jest żadna korekta czy jak to niektórzy nazywają "wyleszczanie", tylko regularne, bardzo duże spadki i to przy tak szybko rosnącym rynku. Po prostu musi się w tej spółce dziać coś BARDZO złego o czym nie wiemy. Liczyłem na to, że chociaż te 75 obronimy, a tu nic z tego. Oczywiście trzymam dalej, ale dzieje się bardzo źle.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rynek nie jest iluzją  dzisiaj Edek odbił sie od oporu na 1,40 jak od ściany cel dla mnie to 3,20 na USD/PLN POZDRO ELDO "The mother of all evil is speculation" pytanie - po co spekulantom odbicie się od sufitu na 1,40, który widzi caly świat? bez sensu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Astarta  . Wygląda to bardzo źle i prawda jest taka, że to nie jest żadna korekta czy jak to niektórzy nazywają "wyleszczanie", tylko regularne, bardzo duże spadki i to przy tak szybko rosnącym rynku. Po prostu musi się w tej spółce dziać coś BARDZO złego o czym nie wiemy. Liczyłem na to, że chociaż te 75 obronimy, a tu nic z tego. Oczywiście trzymam dalej, ale dzieje się bardzo źle. tak bardzo zle to nie jest ale pisalem o tym na poczatku wrzesnia , mozna sprawdzic, ze sprzedaje w granicach 85-90 to Eldo mi napisal o pozbywaniu sie slabego akcjonariatu  Takze pozdrowienia od slabego akcjonariatu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mura co myslisz o IDM w tej chwili ??
wydaje mi sie ze to tylko korekta ktora wyjdzie na zdrowie przy dalszych wzrostach , narazie stoje z boku bo wszedlem z Borkiem w emisje ale kto wie czy nie skusze sie jak jeszcz troche spadnie ?!
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Astarta  . Wygląda to bardzo źle i prawda jest taka, że to nie jest żadna korekta czy jak to niektórzy nazywają "wyleszczanie", tylko regularne, bardzo duże spadki i to przy tak szybko rosnącym rynku. Po prostu musi się w tej spółce dziać coś BARDZO złego o czym nie wiemy. Liczyłem na to, że chociaż te 75 obronimy, a tu nic z tego. Oczywiście trzymam dalej, ale dzieje się bardzo źle. tak bardzo zle to nie jest ale pisalem o tym na poczatku wrzesnia , mozna sprawdzic, ze sprzedaje w granicach 85-90 to Eldo mi napisal o pozbywaniu sie slabego akcjonariatu  Takze pozdrowienia od slabego akcjonariatu  kolejny juz raz "pijesz " do mnie i starasz sie cos udowodnic nieomylny inwestorze  nic Ci do moich akcji moich pieniedzy i do mnie ad persona , paniatno ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Eldo zle mnie zrozumiales bo nigdy do Ciebie nie "pilem" tylko bronie sie przed Twoimi atakami a to jest roznica !!! Ja napisalem tylko ze realizuje zyski na Astarcie i przenosze sie na Kernela a Ty od razu przypusciles atak ze trwa pozbywanie sie slabego akcjonariatu i wyleszczanie !!!
Ja jestem jak najbardziej omylny i nie mam takiego doswiadczenia jak Ty z tym ze ja potrafie sie do tego przyznac a Ty do pomylki NIGDY !!!
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|