Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 14 1 2 5 6 7 8 9 13 14
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Trzymam kciuki!

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Geremi
Trzymam kciuki!

tez 3mam i ZDROWIA ZYCZE !!!

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Cześć,
długo się nie odzywałem ale naprawdę nie miałem kiedy,
ale najważniejsze to to że operacja się udała w 100%, wbrew temu co twierdził konował, nie waham sie użyć takiego określenia, z Polski gówno wie i raczej gówno umie lub jest zwykłym chu.jem któremu się po prostu nie chciało.
Nie umiem tego wytłumaczyć inaczej, być może kiedyś to odszczekam i jeśli będzie jakikolwiek, choćby najmniejszy powód to to zrobię.
Ale na tą chwile, guz został usunięty całkowicie, co więcej, zostało wszystko oczyszczone i nie ma wątpliwości gdzie jest loża po guzie, a gdzie zdrowe tkanki, co jest szalenie ważne z punktu widzenia radiologów którzy będą musieli dokładnie wyliczyć obszar do ewentualnych naświetlań.
Ewentualnych dlatego, ponieważ nie jest powiedziane że będą one konieczne w ogóle, a przynajmniej na tą chwilę, po prostu operacja poszła tak dobrze że tutejsi lekarze, a było wczoraj konsylium złożone z profesora operujacego który jest naprawdę jednym z najlepszych, jak nie najlepszym na świecie, radiologa i najlepszego w Europie onkologa który konsultuje rózne przypadki dzieci z całej Europy, a także świata, i wczoraj się głowili co zrobić z Kacprem, decyzję podejmą w przyszłym tygodniu bo w piątek nie byli pewni co począć, brakuje jeszcze badań histopatologicznych wycinków guza, jest np kwestia czy się nie uzłośliwił, był w klasyfikacji WHO sklasyfikowany jako II stopień.
Nie chcę tu tłumaczyć wszystkiego, bo zależności jest cala masa i byłoby mi ciężko wszystko opisać ale, najważniejsze jest to:
Kacper w dniu operacji został wybudzony, następnego dnia dostaliśmy go z powrotem na oddział do pokoju, z godziny na godziny było widać poprawę, nie ma żadnych uszkodzeń neurologicznych, wczoraj kazał się ubrać i wstał, przeszedł się ostrożnie, i po obiedzie kazał się zabrać na spacer, co prawda we wózku ale juz w pobliskim parku znów się przeszedł spokojnie.
Dzisiaj pozwolona nam na weekend pójść do domu, Kacper nie dostaje żadnych leków, nawet przeciwbólowych, wykonuje wszystkie czynności normalnie tylko spokojnie i bez forsowania, głowę ma całą obandażowaną i to jak i rana pooperacyjna jeszcze mu doskwierają ale funkcjonuje prawie normalnie i bez ograniczeń,
jak usłyszałem że możemy wyjśc na weekend to myślałem że profesor sobie żartuje ale jak sam stwierdził, nie ma ŻADNYCH medycznych przeciwskazań żebyśmy wyszli, mamy wrócić w poniedziałek, a Kacper ma zapowiedziane że ma do niego przyjść na nogach bo inaczej go nie wpuści!:)

Tak jak ostatni miesiąc był dla nas najczarniejszym koszmarem, tak ostatnie dni są jak piękny sen, nie potrafię tego opisać.
Nie potrafię opisać tych różnic, między tym co było w Polsce a tym co zastaliśmy tutaj, nie chcę obrażać polskich lekarzy jako całości ale służba zdrowia jako system, w Polsce jest dziesiątki lat za Europą.

Kacper w Polsce po 1 operacji teraz leżałby na OIOMie, a tu...tak jak napisałem wyżej.
Różnica w osobie operatra jest kolosalna, w sprzęcie uzywanym przy operacji jeszcze wieksza, pokazano nam sprzęt do operacji to nie wiedziałem czy jestem w centrum sterowania lotami kosmicznymi czy w szpitalu, ba, nam to pokazano żebyśmy się nie martwili, podczas operacji było po za obsługą medyczną, 2 lekarzy którzy w każdej chwili mogli przejąć "operację".

O obsłudze medycznej można napisać tylko dobre słowa, każda, dosłownie każda osoba z którą mieliśmy styczność była miła, kompetentna i bardzo, bardzo życzliwa, kłopotów praktycznie żadnych, każdy miły i uśmiechnięty począwszy od pielęgniarek pukających do drzwi pokoju za każdym razem i nigdy przed 8 rano, zakładających opaskę z imieniem i nazwiskiem nie tylko Kacprowi ale i jego ulubionej maskotce która była z nim i przy operacji i zaraz po na OIOMie, a skończywszy na salowym który wiózł Kacpra na salę operacyjną udając formułe 1.
Ktoś kto nie spędził w poslkim szpitalu zbyt długo ciężko będzie wytłumaczyć róznicę ale ta jest naprawdę nie róznicą, a przepaścią.
Naprawdę nie chcę narzekać na polskich lekarzy jako takich bo my chocby podczas poszukiwań najlepszego dla Kacpra rozwiązania spotykalismy się z porządnymi ludzmi i dobrymi lekarzami ale system opieki zrowotnej jako całość to jedno wielkie ścierwo!

Nie potrafię opisać jak jesteśmy szczęśliwi widząc Kacpra w takim stanie, jest co prawda słabiutki jak osika ale uśmiechnięty, chce się bawić grać w swoje ulubione gry planszowe.

To czego dokonał ten człowiek który Kacpra operował to mistrzostwo świata, pokazywałem rezonans pooperacyjny znajomemu neurochirurgowi w Polsce, ściągnął sobie to badanie i zadzwonił do mnie mówiąć że wykonanie takiego czegoś w Polsce na dzień dzisiejszy nie jest możliwe.

Brakuje mi słów w repertuarze, gardło mam ściśnięte przez wielkie wzruszenie i gdybym miał te słowa wyartykułować to nie byłbym w stanie bo bym się poryczał jak dziecko!

Ja to piszę, Kacper siedzi obok i rozwiązuje zagadki, za chwilę zjemy obied i idziemy na spacer bo jest piękna pogoda, około 24 stopni:)

Dziękuję wszystkim którzy nam pomogli, wszystkim którzy pozwolili nam powalczyć o życie naszego dziecka,
to pewnie nie koniec tej walki bo ten rodzaj guza lubi odrastać ale tak dobra operacja daje duże nadzieje na normalne życie naszego ukochanego synka.
W przypadku tych guzów 2 operacja bardzo rzadko udaje się tak dobrze, czyli rzadko udaje się tak dokładnie wszystko usunąć, tu się udało, potwierdził to i operator i rezonans po operacji.
A to wszytsko pozwala wierzyć że Kacper tym samym trafia do tej nielicznej grupy dzieci które mają duże sznase na wyleczenie!

Dziękuję Wam!!!:)

przepraszam, to co powyżej może jest trochę chaotyczne ale mam nadzieję że oddałem to co chciałem napisać:)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hura

Miło coś takiego przeczytać. smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Kacper dał radę piwo

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
az sie lezka w oku kreci hura grin

M
veteran
veteran
M Offline
brawo Kacper!!Tak trzymaj stary!

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
aplauz

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Biszop
Kacper w Polsce po 1 operacji teraz leżałby na OIOMie, a tu...tak jak napisałem wyżej.

Pisalem Ci o tym smile

Bardzo mnie cieszy, ze wszystko dobrze poszlo.

Czas wracac do normalnego zycia, Biszop, powodzenia i duzo zdrowia dla Was wszystkich smile piwo

Profesor
Profesor
No i pięknie

Powodzenia smile

Io sono Interista
Io sono Interista
wspaniała wiadomość ! hura

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
teraz juz bedzie tylko lepiej smile

Ana <3
Ana <3
nie wiem czy wiesz, Biszop, ale wbijamy się na 18tkę Młodego boks grin

piwo

G
veteran
veteran
G Offline
Originally Posted by Ciągutka
nie wiem czy wiesz, Biszop, ale wbijamy się na 18tkę Młodego boks grin

piwo

Jestem! :);)

P
old hand
old hand
P Offline
najpierw przyjedziemy na Komunię. Nie bądź Biszop zaskoczony jak Kacper dostanie: 26 rowerów, 38 zegarków, 129 złotych łańcuszków, 24 laptopy i inne smile

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Biszop cieszę się razem z Tobą i pozdrawiam Ciebie,Kacpra i Twoją żonę oraz życzę dużo zdrowia.Wiara czyni cuda - jak widać nie jest to pusty slogan.

S
addict
addict
S Offline
rośnij zdrów mały Kolego...

Blade Runner
Blade Runner
Kacper - o ile pamiętam - ma tutaj konto na forum. Czekamy więc na pierwsze 10k postów smile

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
najpiekniejsza wygrana tego forum - piwo piwo piwo

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Boubson
najpiekniejsza wygrana tego forum - piwo piwo piwo

Śmiało mozna stwierdzić, ze tak wielu userów znów na leTkim plusie smile

"Kto nie ma odwagi marzyć, ten nie ma siły do walki"

Do tego tematu ta sentencja pasuje jak ulał.

Strona 7 z 14 1 2 5 6 7 8 9 13 14

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (Szuman, rafal08, Lukasz111, latajaca_holenderka, alfa, Sensei, burbon, wHiTe_StAr, 11kera11, poozon, ElNinho[mmdea]), 2,668 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,544
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025