Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 17 1 2 3 4 5 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ezquerro
Originally Posted by tyson
Originally Posted by Self-Confident
płyta główna raczej nic do tego nie będzie miała.

Nie pozostaje Ci nic innego jak kupić/podłączyć inny monitor.
juz to robil

mobo sie rypło, koniec tematu

najprawdopodobniej kondensatory na płycie, wymiana kosztuje grosze, powinna smigac dalej
tez tak pisalem ale mowi ze kndensatory nie są wypukłe

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam taki problem. Myslałem ze to wina gry czy cos w tym stylu, bo ostatnio grajac w fife 2010 udawalo mi sie rozegrac 1 czy 2 mecze, potem a to sie gra wyłaczała bo jakis błąd, kilka razy nawet komp mi sie wylaczyl. Tylko ze przed chwila siedzac na gg tez mi sie wylaczyl. System zaczyna padac, kwestia jakiegos wirusa czy o co chodzi, bo jeszce takich cudow nie mialem. Orientuje sie ktos, bo troche zielony jestem w tych kwestiach ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pierwsze co w takiej chwili robisz to sprawdzasz czy sie proc nie przegrzewa
odczytaj temperature procka (jest pelno programow do tego) po dluzszym działąniu (najlepiej gdy procek wlasnie sobie poprawcował) i sprawdz na jakims forum czy to dobra temp dla twojego procka, na pierwszy rzut oka wyglada to na cos takiego ze proc sie przegrzewa i włacza sie zabezpieczenie przed przegrzaniem

drugie - w takich sytuacjach sprawdza sie tez czy ktorys kondensatorr nie jest wypukły

3 moze byc tez cos nie tak z pamiątkami ram, jak masz np 2 moduly to popracuj najperw torche na jednym a potem na drugim, mzoe ktoras z ksoci ram sie psuje - ale to sie rzadko zdarza

tez mialem raz resety znikąd - okazało sie ze akurat dwie kosci kosci ram ze sobą kłociły, nie jest zalecane wstawianie roznych wielkosci, np 512 a druga kosc 256

najmniej mi to wyglada na wirusa, one raczej ta nie działają, to raczej cos sprzetowego,a le nidgy nie wiadomo

zasiłka moze sie psuc i puszaczac za małe/ z duże napiecie
wiec porgramem diagnostycznym sprawdz tez czy napiecia nie mają za duzych odchyłow, jak dobrze pamietam tolerowany pdchył to 5%

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by gizmo
Mam taki problem. Myslałem ze to wina gry czy cos w tym stylu, bo ostatnio grajac w fife 2010 udawalo mi sie rozegrac 1 czy 2 mecze, potem a to sie gra wyłaczała bo jakis błąd, kilka razy nawet komp mi sie wylaczyl. Tylko ze przed chwila siedzac na gg tez mi sie wylaczyl. System zaczyna padac, kwestia jakiegos wirusa czy o co chodzi, bo jeszce takich cudow nie mialem. Orientuje sie ktos, bo troche zielony jestem w tych kwestiach ?

wylacza sie czy restartuje??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak do tej pory dwa albo trzy razy mi sie wyłączył. Kości ram nie maja tutaj znaczenia bo to laptop. Nie wiem moze to czysty przypadek ale dwa razy padł mi przy fifie i dzisiaj przy gg, jak siedze na necie to wszystko jest ok. Moze to faktycznie wina procka, trzeba sprawdzic. W kazdym badz razie dzieki za odzew.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Jak do tej pory dwa albo trzy razy mi sie wyłączył. Kości ram nie maja tutaj znaczenia bo to laptop. Nie wiem moze to czysty przypadek ale dwa razy padł mi przy fifie i dzisiaj przy gg, jak siedze na necie to wszystko jest ok. Moze to faktycznie wina procka, trzeba sprawdzic. W kazdym badz razie dzieki za odzew.

Lepiej sprawdz temp. grafiki, a nie procka.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Kylo

A moze nalezy zaczac od wyczyszczenia/odkurzenia kompa ? smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by amkwish
Originally Posted by Kylo

A moze nalezy zaczac od wyczyszczenia/odkurzenia kompa ? smile

Jesli komputer pamieta czasy Chrystusa nawet wskazane wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Lapka mam od roku, takze do czasow Chrystusa troche mu brakuje wink Temp procka jest chyba ok a o temp grafiki i czyszczeniu laptopow troche wlasnie zaczalem czytac.

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
poszukuję pogramu do usuwanie zbędnych/starych plików z rejestru a także plików nieużywanych pod windows 7, poleci ktoś cos? smile

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Danielsan
poszukuję pogramu do usuwanie zbędnych/starych plików z rejestru a także plików nieużywanych pod windows 7, poleci ktoś cos? smile

Auslogics, pełna wersja na peb.pl

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Mam taki problem że przy nagrywaniu płyt.
Po jakichś 18-20 sekundach od rozpoczęcia wyskakuje mi "Błąd zapisu". Czym to może być spowodowane ? Wina nagrywarki, programu czy płyt ?? Używam Nero 8.

old hand
old hand
co nagrywasz? na jakiej plycie? probowales cos innego nagrac? (w celu wyeliminowania bledu nagrywarki)

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
głównie filmy

próbowałem i inne dane jak muzyka, ale ciągle to samo, płyty zmieniałem takoż i ciągle to samo ( raz płytki TDK raz EMTEC)

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
sprobuj innym programem nagrac np. burn4free

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
próbowałem ten sam rezultat

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wgraj nowy firmware do nagrywarki, w zaleznosci od tego jaka masz.
Testuj rozne programy do nagrywania (ewentualnie inne wersje nero), rozne predkosci nagrywania i inne opcje z zamykaniem plyty lub tez bez.

Ps. Pogrubiona czesc powolila mi niedosc, ze wyplacac tak jak trzeba kazda plyte to takze mimo 6-letniej nagrywarki idealnie wyplacac aktualne gry na x-boxa co juz nie jest tak oczywiste.
Oczywiscie zgodnie z prawem tylko i wylacznie zgrywalem kopie orginalow laugh laugh laugh wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
przede wszystkim napisz jaki masz system
sprawdz czy masz ustawiony tryb DMA albo UDMA
wyglada mi na to ze masz stary komputer albo system gdzie trzeba wlaczac takie rzeczy jak DMA ale moge sie myslic
Originally Posted by vindom
Po jakichś 18-20 sekundach od rozpoczęcia wyskakuje mi "Błąd zapisu". Czym to może być spowodowane ? Wina nagrywarki, programu czy płyt ?? Używam Nero 8.

wyglada mi na to ze masz stary komputer albo system gdzie trzeba wlaczac takie rzeczy jak DMA ale moge sie myslic

w kazdym razie chodzi najprawdopodobniej o transmisje danych z twardego dysku przez RAM i na plyte CD/DVD zadne tam wina plyt czy firmware - jak juz to sciagnij starsza wersje nero mi jedna tez robila bluescreena a sciagnalem starsza i pomoglo

K
old hand
old hand
K Offline
mam zamiar kupic nowego laptopa, dawno sie nie interesowalem tym tematem, mozecie cos polecic? chodzi mi o jakis konkretny model, w gre wchodzi zakup lapka tych firm:

- toshiby
- della
- hp

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline

Originally Posted by vindom

w kazdym razie chodzi najprawdopodobniej o transmisje danych z twardego dysku przez RAM i na plyte CD/DVD zadne tam wina plyt czy firmware - jak juz to sciagnij starsza wersje nero mi jedna tez robila bluescreena a sciagnalem starsza i pomoglo [/quote]

Notebook HP 6735s - niepełne dwa lata od daty kupienia
system Win XP
DMA -> włączone automatycznie

parę miesięcy temu jakoś 2-3 takich problemów nie było

Strona 3 z 17 1 2 3 4 5 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, Lukasz111, rafal08, Sensei, burbon), 3,442 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,230
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025