Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 17 1 2 3 4 5 6 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam!
Mam problem z siecią bezprzewodową. Sąsiedzi udostępniają mi internet routerem tp linka. Ja mam Laptopa Asusa eee pc 1001 (mały laptop). Rozłącza mnie co jakiś czas. Czasami pokazuje że jest połączone i internet chodzi. Czasami jest ikonka z krzyżykiem i niby internetu być nie powinno a chodzi. Ciężko mi to ogarnąć. Na większym laptopie chodzi wszystko dobrze nie przerywa. Może to kwestia tego ze w małych laptopach jest słabsze wifi? Proszę o jakieś rady.
Dziękuję

Bonus: Unibet
D
enthusiast
enthusiast
D Offline
tak standardowo to: sciągnij najnowsze sterowniki do wifi z ze stronki asusa http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl i wyłącz firewalla jakiego tam masz (również systemowego)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by vindom
Mam taki problem że przy nagrywaniu płyt.
Po jakichś 18-20 sekundach od rozpoczęcia wyskakuje mi "Błąd zapisu". Czym to może być spowodowane ? Wina nagrywarki, programu czy płyt ?? Używam Nero 8.

przede wszystkim napisz jaki masz system
sprawdz czy masz ustawiony tryb DMA albo UDMA
wyglada mi na to ze masz stary komputer albo system gdzie trzeba wlaczac takie rzeczy jak DMA ale moge sie myslic

w kazdym razie chodzi najprawdopodobniej o transmisje danych z twardego dysku przez RAM i na plyte CD/DVD zadne tam wina plyt czy firmware - jak juz to sciagnij starsza wersje nero mi jedna tez robila bluescreena a sciagnalem starsza i pomoglo

Notebook HP 6735s - niepełne dwa lata od daty kupienia
system Win XP
DMA -> włączone automatycznie

parę miesięcy temu jakoś 2-3 takich problemów nie było[/quote]
to jest to wina programu do nagrywania plyt jesli sprzet nie jest wadliwy a raczej nie. Sciagnij jakies stare prehistoryczne nero jak nie pomoze reinstalka systemu a jak i to nie pomoze to sprzet

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Originally Posted by andegawen
Mam taki problem że przy nagrywaniu płyt.
Po jakichś 18-20 sekundach od rozpoczęcia wyskakuje mi "Błąd zapisu". Czym to może być spowodowane ? Wina nagrywarki, programu czy płyt ?? Używam Nero 8.

przede wszystkim napisz jaki masz system
sprawdz czy masz ustawiony tryb DMA albo UDMA
wyglada mi na to ze masz stary komputer albo system gdzie trzeba wlaczac takie rzeczy jak DMA ale moge sie myslic

w kazdym razie chodzi najprawdopodobniej o transmisje danych z twardego dysku przez RAM i na plyte CD/DVD zadne tam wina plyt czy firmware - jak juz to sciagnij starsza wersje nero mi jedna tez robila bluescreena a sciagnalem starsza i pomoglo

Notebook HP 6735s - niepełne dwa lata od daty kupienia
system Win XP
DMA -> włączone automatycznie

parę miesięcy temu jakoś 2-3 takich problemów nie było

to jest to wina programu do nagrywania plyt jesli sprzet nie jest wadliwy a raczej nie. Sciagnij jakies stare prehistoryczne nero jak nie pomoze reinstalka systemu a jak i to nie pomoze to sprzet [/quote]

zgodnie z sugestią sprawdziłem, ewidentnie wina sprzętu

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
mozesz jeszcze spróbowac: Manager Urzadzen -kanały IDE i je odinastalowac a pozniej restatart systemu(system sam je zainstaluje na nowo po restarcie) aha i jeszcze jak masz jakies wirtualne napedy to tez radze dla pewnosci odinstalowac .... jak i to nie pomoze to juz raczej tylko wina sprzetu

K
old hand
old hand
K Offline
Originally Posted by Kaznodzieja
mam zamiar kupic nowego laptopa, dawno sie nie interesowalem tym tematem, mozecie cos polecic? chodzi mi o jakis konkretny model, w gre wchodzi zakup lapka tych firm:

- toshiby
- della
- hp

podrzuci ktos jakis wart uwagi model, na dzisiaj jakie jest minimum jesli chodzi o lapka (procek, grafika itp)?

przegladalem toshiby to zauwazylem ze cos im poskapili wejsc usb, wszystkie te co widzialem maja po 2 wejscia

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
hp odrzuc na wstepie strasznie sie grzeja i w usa 90% refubrished lapków do kupienia do był HP czyli awaryjne. Mimo, że znam 2 kolesi co mają HP i sobie chwalą. JEdnak wolałbym nie ryzykować z ta firma.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Demaskator
tak standardowo to: sciągnij najnowsze sterowniki do wifi z ze stronki asusa http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl i wyłącz firewalla jakiego tam masz (również systemowego)
Sterowniki najnowsze ze strony. Firewall czyli zapora systemu windows tez wyłączona. Pobiera IP i maske podsieci, ale ma problem z pobraniem bramy domyślnej. Wszystkie kreski w poziomie sygnału na full a pisze brak połączenia. Sam nie wiem gdzie może leżeć przyczyna.

K
old hand
old hand
K Offline
Originally Posted by Self-Confident
hp odrzuc na wstepie strasznie sie grzeja i w usa 90% refubrished lapków do kupienia do był HP czyli awaryjne. Mimo, że znam 2 kolesi co mają HP i sobie chwalą. JEdnak wolałbym nie ryzykować z ta firma.

masz jescze Self-Confident jakies wskazowki, ktorymi kierowac sie przy wyborze? moze polecisz jakis model?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kaznodzieja bierz Sony Vaio nie bedziesz już chciał innego laptopa smile

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
zobacz jaki numer IP dostajesz i jeżeli jest to 192.168.0.xxx to brama pewnie będzie 192.168.0.1, jeżeli Twój przydzielony IP to 192.168.1.xxx to brama będzie 192.168.1.1 i analogicznie do innych numerów IP. pozniej te ustawienia wprowadz :

Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie sieci bezprzewodowej -> Zakładka Ogólne -> w polu "To połączenie wykorzystuje następujące składniki" zaznacz Protokół internetowy (TCP/IP) -> Właściwości -> Zakładka Ogólne -> Zaznacz Użyj następującego adresu IP. -> wpisz adres maska ładuje się sama, wpisz bramę domyślną (jak ja znalezc napisałem powyzej)

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Panowie nie działa mi małe "Ą" tzn nie reaguje skrót "alt+a"

ś ć ź ż działa normalnie

mam klawiaturę programisty

jakiś program blokuje mi ten skrót???

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ati2evxx.exe
Jeśli nie to wujek google będzie wiedział...

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
prawdopodobnie jakis program stawiam ze zwiazany z kartą graficzna ma ten skrót przypisany

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by micha$
Ati2evxx.exe
Jeśli nie to wujek google będzie wiedział...

nie widze na swojej liście takiego procesu...

ostanio instalowalem tylko kasperskiego..moze on...?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wejdź w ustawienia i poszukaj skrótów...

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Potrzebuje dzialajacy serial do Microsoft Office Ultimate 2007, albo dobra strone na ktorej moge go znalezc.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Experto
Potrzebuje dzialajacy serial do Microsoft Office Ultimate 2007, albo dobra strone na ktorej moge go znalezc.

J67F8-BB7GM-8VPH2-8YMXP-K49QQ

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
http://www.chip.pl/testy/notebooki/notebooki-duze/fujitsu-siemens-amilo-pa-3515

czy tego laptopa da sie podlaczyc jakos do tv, tak, zeby obejrzec na nim film? nie znam sie za bardzo na tych zlaczach, slyszalem tylko, ze da sie za pomoca wejscia HDMI, ale takiego chyba w tym laptopie nie ma (w linku sa wymienione parametry co ma a czego nie ma). Jesli tego wejscia nie ma, to da sie go jakos inaczej podlaczyc do telewizora? dzieki za pomoc wink

1
1
Najprościej dwa przewody DVI (laptop) - HDMI (TV) który będzie odpowiadał za obraz oraz Minijack - Minijack aby przekazać dźwięk.

Pierwszy kosztuje kilkanaście zł drugi kilka.

Strona 4 z 17 1 2 3 4 5 6 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Lukasz111, rafal08, burbon, Sensei, 11kera11, latajaca_holenderka, betowiec), 3,372 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,231
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025