|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
po co program, tyle lepszych przegladarek na rynku a Ty siedzisz na najgorszej, najwolniejszej i najbardziej niebezpiecznej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
FireFox + adblockplus + inne przydatne wtyczki np do poczty,YT itp itd i masz wszystko czego potrzeba .I żadnych wkurzających reklam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Ja osobiscie polecilbym ASUSa. Uwazam ze sa to laptopy najmniej awaryjne. Sam z takowych korzystam i jeszcze zadnego problemu nie mialem. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
bez wahania wzialbym della ale minusem dla mnie jest brak klawiatury numerycznej;/ tak coraz bardziej sie przekonuje do wlasnie asusa i lenovo
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Witam. Potrzebuję pomocy, bo podczas włączenia komputera, zanim się załaduje XP, a czasami także gdy juz trochę używam kompa, ... komputer sie restartuje  ...potem ponowne załadowanie iiii czekam w napięciu  czy znowu restart czy pójdzie dalej  W miarę dalszego uzywania, jest już ok, ale i tak istnieje obawa, ze w coś wejdę i może znowu nastąpić reset Co jest Panowie nie tak  Coś zaczyna wysiadać?. Komp był formatowany, ale ten przerażajacy tik pozostał Używam antywira AVG Zresztą jak nie było żadnego to było to samo. Dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pewnie sie powtarzam ale wygląda na koidensatory podczas uruchaminia jest najwiekszy pobor mocy stad sie może wtedy resetować sprawdz czy nie są wypukłe ja mialem takie same objawy i byla wina kondensatorow
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dzięki Tyson, sprawdzę ... A jeśli będą, to....  ....mam poczytać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki Tyson, sprawdzę ... A jeśli będą, to....  ....mam poczytać  jak będa to lecisz do serwisu i ci nowe podłączają , jakies 4-5 dych
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a jak zaden kondensator nie bedzie wypukły to moze być błąd związany z Ramem
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
pewnie raczej to te kondensatory, no to polecę  ... Dzieki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pewnie raczej to te kondensatory, no to polecę  ... Dzieki nie, nie leć na darmo najpierw otwroz obudwe i sprawdz je
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w kazdym razie na 90% wygląda to na problem hardwarowy
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
pewnie raczej to te kondensatory, no to polecę  ... Dzieki nie, nie leć na darmo najpierw otwroz obudwe i sprawdz je Tajest  oczywiscie  ....  Najchętniej sama bym je wymieniła 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pewnie raczej to te kondensatory, no to polecę  ... Dzieki nie, nie leć na darmo najpierw otwroz obudwe i sprawdz je Tajest  oczywiscie  ....  Najchętniej sama bym je wymieniła  poważnie mowie, jak wyglada kondensator to ci powie google no i sprawdzisz czy są idealnie płaskie wszystkie inaczej polecisz na darmo to moze byc tez sprawka ramu, kości mogą sie gryźć - wtedy musisz w ramach testu posrpawdzac ich prace osobno może być cos nie ten teges z przesyłem danych z dysku: czyli z tasmą , sprobuj wtedy podlaczyc pod inne wejsc dysk itd ale obudowe sama rozkrecisz , no nie mow ze nie
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
ależ wiem, ze poważnie  Przeciązenie mocy, to najbardziej prawdopodobna przyczyna, bo np. wkładam płyte w CD i znowu to samo....nie wykluczam pamieci, bo rzeczywiscie troche jej brakuje... Dzięki Tyson za życzliwość i pomoc 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ależ wiem, ze poważnie  Przeciązenie mocy, to najbardziej prawdopodobna przyczyna, bo np. wkładam płyte w CD i znowu to samo naped CD z tego co wiem zuzywa 5-7 Wat , czyli mało to moze ansuwac to o czym tez pisalem: przepływ danych, bo z dysku i z napedu cd dane idą takimi samymi tasmami dzieje sie to regularnie przy odtwarzaniu płyty z napedu? oooo i jak mogłem zapomnieć: zasilacz może siadac: moze dla przykłądu puszczac któeś z napięć za małe i gdy procesor potrzbeuje dużo mocy (np przy uruchamniau jak w twoim przypadku) wtedy jadła mu brakuje i jest zwiecha ale najpierw rozkrec obudowe i sprawdz kondensatory
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
dzieje sie to regularnie przy odtwarzaniu płyty z napedu? Tak regularnie...rzeźbi, rzeźbi krócej , dłużej ....iiii pada... Jutro sprawdzę kondensatorki... i tak jak mówisz, posprawdzam całą resztę. Komputer ogólnie działa bez zarzutu, gdy juz sie pozwoli uruchomić. Gdy chodzi 24/24h to jest wszystko ok, ale nie ma potrzeby aby łaził całą dobe. Boje sie tylko za kazdym razem, gdy go włączam, ze w końcu padnie płyta gł. Jest jeszcze taki objaw (rzadki, ale jednak), że monitor sie nie włącza...hm
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam. Potrzebuję pomocy, bo podczas włączenia komputera, zanim się załaduje XP, a czasami także gdy juz trochę używam kompa, ... komputer sie restartuje  ...potem ponowne załadowanie iiii czekam w napięciu  czy znowu restart czy pójdzie dalej  W miarę dalszego uzywania, jest już ok, ale i tak istnieje obawa, ze w coś wejdę i może znowu nastąpić reset Co jest Panowie nie tak  Coś zaczyna wysiadać?. Komp był formatowany, ale ten przerażajacy tik pozostał Używam antywira AVG Zresztą jak nie było żadnego to było to samo. Dzięki za pomoc. mialem podobny przypadek, wymiana zasilacza pomogla
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie mam taki problem, wciąż zmienia mi się data i godzina w systemie, zazwyczaj na 2000 rok, poza tym jak zamykam system to po zamknięciu ponownie się restartuje. poprzednio miałem viste na której miałem takie objawy, wkurzyłem się i zainstalowałem oryginalną 7 i dalej jest to samo, najgorsze ze jak zmieni się data to przy otwieraniu wyszukiwarki pojawia się komunikat o niezgodności certyfikatu strony. Domyślam się że coś się dzieje z lapkiem lub z biosem skoro dwa systemy maja te same problemy , tylko co ? bo ja nie kumaty jestem w te klocki 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|