|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Ograniczenie do 40 - jechałem 73
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Chyba komornik sie tym potem zajmuje 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
W podkarpackim to maszynka do zarabiania pieniędzy dla komendanta Policji jest w Jaśle. Mnie ostatnio cyknął tam przenośny radar, a miesiąc wcześniej drogówka w innym miejscu dojazdu do miasta mnie zatrzymała.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Witam , pewnie już była gdzieś w tym temacie odpowiedz na moje pytanie , ale no 13 stron to jednak troche jest. Sprawa wygląda tak , wczoraj dzwonili do mnie , ze fotoradar mnie zlapal dnia 10 sierpnia tego roku , do nich przyszlo to zgloszenie dopiero 24 listopada , moje pytanie - czy to nie za dlugi czas troche trwania tego wszystkiego czy to normalne , i zadne przedawnienie jeszcze nie nastapilo? Z góry dzieki za odpowiedz . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Przedawnienie nastąpiło i sprawa zostanie przekazana do sądu. Nie dość, że zapłacisz mandat to dodatkowo obciążą cię kosztami sądowymi. Tak wiem, chore to ale przerabiałem temat i odwoływałem się od kosztów sądowych bo przecież to nie moja wina, że tak długo namierzali mnie jako sprawce wykroczenia. No ale nie dało rady nic zrobić. Koszty sądowe wyniosły mnie 85 zł. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
500zl za głupotę na mieście .
Da radę obniżyć koszta ? Zwłaszcza że od 3 dni nie pracuje i nie mam żadnej umowy aż do konca lutego !
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Niestety. Mozesz jedynie zlozyc wniosek o rozlozenie mandatu na raty
|
|
|
|
|
BKS Sparta
|
|
BKS Sparta
Da radę obniżyć koszta ? Zwłaszcza że od 3 dni nie pracuje i nie mam żadnej umowy aż do konca lutego ! to samo mialem jakies 1,5 miiecha temu jeszcze niie zaplaciilem a w pon przyslano wezwanie nie poszedlem ale niedlugo bedziiie trzeba isc zeby rozłozyli na raty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dostalem mandat za zaparkowanie na ulicy Szlak w Krakowie. Ile teraz sie buli? i czy warto, czy moze sie upiecze. samochod firmowy Pytalem taksówkarza jak parkowalem, czy na tej ulicy jest za darmo, ale chyba byl nietutejszy bo zaklinal sie ze nie. albo wspolpracowal z kutasami. zorientowalem sie, ze wlepili mi mandat, jak juz jechalem, wyfrunał mi spod wycieraczki kolo radia krakow, balem sie zaparkowac:-) swoją drogą, jakby mi zajebali auto, to po tygodniu dostalbym umorzenie dochodzenia. Ale na wlepianie mandatow nigdy nie brakuje ludzi, srodkow i ... komputerów 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a stałem tam z trzy godziny gora
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Da radę obniżyć koszta ? Zwłaszcza że od 3 dni nie pracuje i nie mam żadnej umowy aż do konca lutego ! Możliwość: odroczenie, rozłożenie na raty, umorzenie - częściowe, całkowite (teoretycznie). Organ właściwy: Wojewoda, postępowanie na wniosek. Podstawa umorzenia: int. prywatny, publiczny, w tym przyp. prywatny (publiczny - jako zas. zaufania obyw. do Org. - doktrynalna, orzecznicza). Ewent. post. egz. z tyt. niezapłacenia mandatu wykaże, że możliwości ukaranego nie pozwolą nawet na opłacenie kosztów post. egzek. Int. prywatny - zła sytuacja zobowiązanego, niemożność poniesienia zapłaty mandatu bez znacznego uszczerbku dla zobowiązanego (rodziny, osób pozost. we wspólnym gosp. domowym itd.), dokumentacja - wszystko: od zapłaty za rachunki, po rachunki za leki, itd., itp., zaśw. z Org. (US, UP, itd.). Jeżeli będziesz chciał złożyć taki wniosek - internet - poradzisz sobie. Ustawa z 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych. We wniosku nie podajesz (nie musisz) podstawy prawnej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
WTF  Master teraz normalne posty pisze?  a gdzie fotka buraka na traktorze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
WNN masz rację, na forum/forach (? - pytajnik) lepiej wklejać obrazki niż pisać, po wpisie (tzw. normalnym) w temacie obok, utwierdziłem się jeszcze bardziej, przez pisanie (nie moje), krew mi czasami nabiera większej prędkości - nie mam wpływu (chyba). ;-)
Lem Stanisław mi się przypomina gdy zaczynam czytać (czasami - przypomina). ;-)
Nie mam dzisiaj obrazka, a szukać mi się nie chce. Chciałem zrobić nowy temat i wkleić karpia ale na poważnym ;-) forum nie wypada.
Parafrazując Kazika Mam generalnie taki pogląd na sprawę, że życie jednorakie nie jest, "więc trudno jakby obiektywne prawdy na ten temat wygenerować a potem nagradzać wygenerowanych nagrodami!"
Taram! ;-)
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
ile przyszło ? jakieś odsetki?
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
rok temu dostałem również zdjęcie z tego fotoradaru w tym miejscu i również "od tyłu". Szkoda, że sam nie wpadłem na pomysł takiej korespondencji z nimi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z innej beczki: gdzie mozna sprawdzic czy ma sie jakies mandaty do zaplacenia?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|