Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 49 z 51 1 2 47 48 49 50 51
Joker
Joker
Originally Posted by saturas25
Midas +12,5%, a zanosi się na dużo więcej, przy dobrych wiatrach nawet na dwucyfrówkę na wiosnę. Ja czekam do co najmniej 6, a potem się zobaczy. Żałuję, że przeznaczyłem na tą spółkę mniej kasy niż na inne.
Karen znowu na dnie i to dno może się jeszcze trochę pogłębić, ale w końcu powinno być jakieś wybicie.
Zaczyna mnie martwić BBZ, bo dokupiłem jeszcze "Zenka", jest to dla mnie najważniejsza spółka, a nie wygląda to dobrze- po jednodniowym wzroście błyskawiczne spadki, złe nastroje inwestorów, widmo spadków nawet poniżej złotówki :/. No nic, traktuję BBZ długoterminowo, ale jednak nie chcę zejścia poniżej 1,05.

ja tez nie chce grin , przy mojej cenie zakupu 0,80jestem spokojny na razie
cieszy kernel smile
ogólnie idiotenhossa trwa nadal
ale dopoki edek nie przebije 1,42 , jestesmy dalej blisko zakretu , stad nadal trzymam dolarki

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Originally Posted by Rysio Ochudzki
Franek kimono [stojeipatrze.blogspot.com] smile Ciekawe co na to mlodzi, wyksztalceni, kredyciarze z wielkich miast smile Czyzby przed Nimi byla perspektywa niewolnictwa na x lat wink warosc majatku w dol,a spalata kredytu... blush

nic , robole i chłopstwo sobie poradzi , ci piersi maja jakis fach i sobie poradza , ci drudzy to kasta chroniona przez oligarchow , a ynteligenci beda zrec po smietnikach , głosujac nadal na swoich oprawców byleby rezim utrzymał ich status ynteligenji grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Od razu niewolnictwo przez x-lat? A nie łatwiej po prostu zostawić taki domek/mieszkanko bankowi? Straty banku uzupełni natomiast podatnik (Rysio Ochudzki). I wszyscy będą zadowoleni, oprócz Rysia smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w Polsce zostawienie mieszkanka bankowi nic nie da, bo poddajesz się egzekucji do wyższej kwoty niż nawet bierzesz. jeśli bank sprzeda mieszkanie i nie pokryje to długu to resztę mają prawo dalej ściągać.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
zawrot glowy od sukcesow [praca.wp.pl] smile

Bogacimy się! W tym roku za średnią krajową kupimy 230 dorodnych karpi. Rok temu stać nas było tylko na 229, a w 2008 r. – 230. Oznacza to, że nasze zarobki znowu zaczynają rosnąć. tongue

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
1. inflacja rośnie, to i zarobki hehe
2. prezesi banków cieszą się jezeli ktoś nie może spłacić kredytu hipotecznego, bo po 5 latach taka nieruchomość traci na wartości i sprzedają ją swoim kolesiom ...[ np. w usa okazało się że kiedy ludzie mieli przejściowe problemy ze spłatą, i te problemy minęły i mogli uregulować wszystkie zaległości to prezesi banków nie byli tym zainteresowani.Toczy się tam śledztwo o to, ale to dobrze wiecie.]
3. no ale mieszkać gdzieś trzeba , jak ktoś może to nawet w kartonie na dworcu. Jak się da.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
Originally Posted by Rysio Ochudzki
zawrot glowy od sukcesow [praca.wp.pl] smile

Bogacimy się! W tym roku za średnią krajową kupimy 230 dorodnych karpi. Rok temu stać nas było tylko na 229, a w 2008 r. – 230. Oznacza to, że nasze zarobki znowu zaczynają rosnąć. tongue

znalazłam tych, którzy wykupili te wszystkie karpie i czytamy artykuły typu ''zawrót głowy od sukcesu ''. Wystarczy promocyjna cena i już jest artykuł w gazecie.

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
promocja schabu też dobra
laugh

Joker
Joker
I jak tam byczki , wkrótce zjazd w dół grin europa i chiny oraz zamkniecie kontraktów choćby dlatego i tu nawet Fed wam nie pomoze , a na Edku spodziewajcie sie przełamania na 1,30 w nowym tygodniu smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by ELDORADO
I jak tam byczki , wkrótce zjazd w dół grin europa i chiny oraz zamkniecie kontraktów choćby dlatego i tu nawet Fed wam nie pomoze , a na Edku spodziewajcie sie przełamania na 1,30 w nowym tygodniu smile

no pewnie ze tak teraz sobie moze byc tongue
realizuje papiery krotkoterminowe a dlugoterminowe i tak trzymam na longa smile
poza tym przewiduje ze zjazd moze byc nawet do konca I kwartalu, znaczy chcialbym zeby byl bo by sie troche dokupilo papierow po taniosci - takze pierwszy raz od dawna bede sciskal kciuki za Twoja koncepcje Eldo grin

wyrzuc w koncu tego smieciucha "zielonego" grin

Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
Originally Posted by ELDORADO

wyrzuc w koncu tego smieciucha "zielonego" grin

wyrzucę , jak przekroczy 3,50 na pln ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Eldo, myslisz że przyjmiemy euro? zdążymy?
czy Polska jest takim tygrysem europy o jakim mówiło się o estonii i łotwie? jak to się potem zakończyło?
cuda, panie, cuda.

Joker
Joker
Originally Posted by mura
Eldo, myslisz że przyjmiemy euro? zdążymy?
czy Polska jest takim tygrysem europy o jakim mówiło się o estonii i łotwie? jak to się potem zakończyło?
cuda, panie, cuda.

nie wiem raczej nie , a to dobrze dla nas choc czy ja wiem , bo kiedy złoty zleci na pysk , eksport moze nie wystarczyc i długi zawalą nasz kraj dobrobytu grin

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Dług Polski denominowany w walutach obcych to nieco ponad 21% całego długu publicznego. Reszta to dług w złotych.

A z zagranicznego, czyli ok 180 - 200 mld zł po dzisiejszych kursach, ok 70% jest w euro, ok 13% w dolcach, i po 7% CHF i jen + reszta.

Scenariusze mogą być różne, warto znać te wszystkie proporcje.

T
old hand
old hand
T Offline
Jesli ktos chce wchodzic na dlugo w usdpln to widze to tak :

[Linked Image]

Ja bym sie decydowal na to wyzej (okolice 3.09).

Joker
Joker
Jak długoterminowo to prosze smile kurs USD/PLN determinuje edek
Po czerwcowych dołkach nastapiła korekta na 1,42 , teraz mamy ruch powrotny technicznie edek jest "skazanys korekte " na testowanie czerwcowego dołka , choc po drodze bedziemy mieli pewnie jakas korekte , która jednak nie przekroczy 1,40 , wtedy nalezałoby dokupic dolca i spokojnie czekac na okolice 1,18 na edku wywalajac wtedy dolca , powinien przekroczyc 3,50 za pln, w pierwszym kwartale przyszłego roku

POZDRO
ELDO

T
old hand
old hand
T Offline
* Zeby bylo jasne : napisalem 'na dlugo' w sensie zajecia dlugiej pozycji na tej parze.

Joker
Joker
franek terminator , wkrotce kupie sobie mieszkanko od młodej esemesowej małpki za połowę jej ceny zakupu smile
ale paka na kernelku poszła , trzymam go nadal smile

T
old hand
old hand
T Offline
slabe swieta dla kredyciarzy nurek

usdpln - stara linia trendu zamienila sie w linie oporu.
edek - testowanie glownej lini trendu wzrostowego na razie bez powodzenia

Dzien bez rozstrzygniec. Jak zawsze wszystko w rekach edka. kasa

Pozdrawiam

Strona 49 z 51 1 2 47 48 49 50 51

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, rymoholik, burbon, aker, Lukasz111), 1,676 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,271
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025