Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
M
2fast 2furious
2fast 2furious
M Offline
A-Rodd 2:0 @ 1.61 (b365)

Jak dla mnie perełka na dzisiejszą noc smile Dolgopolov to kilka klas niższy poziom. Z całym szacunkiem dla talentu Ukraińca, A-Rodd przy podobnym zaangażowaniu jak w meczu z Matoseviciem, powinien go spokojnie objechać 2:0. Olek to nadal poziom challengerowy, kilka wyskoków w ATP to wszystko, na co go obecnie stać. Jankes na pewno przyjechał tutaj po win, a jedyną osobą, która może mu w tym przeszkodzić to Soda. Co prawda kurs na Andy`ego troszkę urósł w siłę (na początku było 1.50), ale mnie to nie odstrasza, a wręcz przeciwnie - cieszy smile Być może zwycięstwo Olka z szalonym Igorem tak działa na oddsmakerów i graczy, ale jak dla mnie, to Andreev przegrał ten mecz, a nie Olek wygrał. Co tu dużo mówić - mecz błędów.

Last edited by Fro_Lech; 05/01/2011 16:01.
Bonus: Unibet
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Tenis - Doha - 05.01.2011r. 15.00
Veic - Gulbis 0-2 1,50 3/10 Bet365

Wczoraj oglądałem Gulbisa w akcji i jakoś nie mogę sobie wyobrazić aby gość który pastuchowi z Kataru oddał seta i był na przepaści w meczu mógł wyrwać cokolwiek więcej niż kilka gemów w secie. Oczywiście to początek sezonu, ale całkiem na solidnie przygotowanego wygląda Ernest. Potężny serwis i forhand bądź kończący, bądź spychający do totalnej defensywy powinny szybko ustawiać mecz i zniechęcić rywala.

Last edited by Fro_Lech; 06/01/2011 09:35.
O
addict
addict
O Offline
"pastuchowi z Kataru" spadlem z krzesla po tym tekscie :)))
Ale racja, jesli Veic oddaje seta pastuchowi z Egiptu(Katarczycy dali mu dzika bo maja za duzo dobrych graczy z wlasnego podworka) to z Gulbisem nie bedzie mial za duzo do powiedzenia.

Na dzisiaj:
6/10 Kas/Cermak- wczoraj rozprawili sie z Fryta czego sie spodziewalem, Matka odpoczywa w Tajlandii, z Fryta sie widzialem pare dni przed wylotem to mowil ze poczatek bedzie ciezki bo mial dluzsze roztrenowanie i dluzsze wakacje, a rakieta lezala w garazu, z Hanescu grali z biegu i wszyscy wiemy jak to sie skonczylo, mimo to Kas/Cermak to dwaj naprawde solidni deblisci i powinni sobie poradzic z krolem chelkow Braccialim i solidnym Seppa.
5/10 Polasek/Stakhovski: Stachu z singla odpadl bardzo szybko, wiec potrenowac i zlapac rytm meczowy bedzie chcial jak najbardziej, Fognini/Zelenay o ile o tym drugim mozna powiedziec ze ponizej jakiegos poziomu deblowego nie schodzi, to Fognini niech sie pakuje i leci do Australii, bo to co gral z Davydenka to poziom turnieju w Sao Paulo, mimo ze Zelenay i Fognini poradzili sobie w pierwszej rundzie z kolejnym deble z tzw"lapanki"- to dzisiaj nie wroze im podobnego rezultatu

i z singli:
5/10 Blaz Kavcic: Blaza pamietam jeszcze z juniorow, nawet zagralismy razem na jednym turnieju, niesamowicie pracowity, waleczny, bardzo dobrze ulozony technicznie, a mimo to przebil sie do pierwszej setki dopiero w tamtym sezonie. W pierwszej rundzie odprawil Chardego, ktory wiadomo jak to Chardy albo zagra super mecz albo przegra w zenujacym stylu. Na przeciwko Blaza stanie dzisiaj Robert Kendrick, gracz ktory gra cale zycie chalengery, a czasem postanowi skoczyc na wyzszy poziom i sprobowac sil w ATP gdzie nie idzie mu juz tak dobrze. Ostatni dzwonek dla Kendricka, moze pogra jeszcze na poziomie 2 maksymalnie 3 sezony. Blaza po kursie 2.35@ wezme bardzo chetnie bo widze tu value, gdybym mial wystawiac kursy an ten mecz dalbym maksymalnie 1.95 na Blaza.

Last edited by Fro_Lech; 06/01/2011 17:06.
F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Originally Posted by Piostar
Tenis - Doha - 05.01.2011r. 15.00
Veic - Gulbis 0-2 1,50 3/10 Bet365

Wczoraj oglądałem Gulbisa w akcji i jakoś nie mogę sobie wyobrazić aby gość który pastuchowi z Kataru oddał seta i był na przepaści w meczu mógł wyrwać cokolwiek więcej niż kilka gemów w secie. Oczywiście to początek sezonu, ale całkiem na solidnie przygotowanego wygląda Ernest. Potężny serwis i forhand bądź kończący, bądź spychający do totalnej defensywy powinny szybko ustawiać mecz i zniechęcić rywala.

Podpisuje sie po tym...
Wydaje mi sie ze pod koniec drugiego seta Sabry mial jakis uraz bo przerwa miedzy 2 a 3 setem trwala ok.15 minut.Potem Veicowi poszlo juz latwo.Jesli Gulbis bedzie trafial 50% pierwszego serwisu to Veic ma mizerne szanse na zlamanie.A z drugiej strony patrzac Veic to po kazdym 2 serwisie bedzie raczej w defensywie i to bedzie kopalnia punktow dla Ernesta.Wczoraj po 2 serwisie Veica do koncowki 2 seta Sabry robil z nim co chcial...Takze tylko 2-0 Ernest smile

M
old hand
old hand
M Offline
popieram granie Gulbisa choć z dw 2-0 przy jego psychice może być różnie ale to jest taka róznica klas ze racze nawet taki psychol jak Ernest powinnien dać radę ..moj typ dnia to

Kendrick - Kavcic 2 kurs ok 2,1

mecz zawodników takich trochę z cenia całej stawki...doświadczony jankes którego pamiętam szczególnie z dobrej gry na wimbledonie kilka lat temu ale potem jakoś przygasał skupiając się na grze w amerykanskich chelach...Warunki fizyczne podobne , jednak Kavcic młodszy o 8 lat i jak dla mnie regularniejszy...widziałem momenty meczu z Chardym i naprawdę mylił się rzadko a Jeremy jest według mnie lepszym zawodnikiem niż Kendrick..po takim kursie zagram po raz kolejny na wygraną Kavcica...

Last edited by Fro_Lech; 06/01/2011 17:04.
F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Alejandro Falla-Kei Nishikori 2 1.38 6/10 bet365 14:00

Dzis postanowilem ulokowac swoje pieniadze stawiajac na Japonczyka.We wczesniejszej rundzie odprawil Cilica.Kei to inteligentny tenisista potrafiacy wyszukac slaby element gry swojego przeciwnika.Grajac z Falla zapewne Japonczyk bedzie sie staral unikac groznego fh Kolumbijczyka i bedzie posylal mu sporo pilek na bh.

GL

Last edited by Fro_Lech; 07/01/2011 07:40.
MaSha Lover
MaSha Lover
Wbrew temu co było podawane wcześniej przeze mnie, Sportklub nie będzie pokazywał turnieju w Brisbane. Transmisje miały rozpocząć się dzisiaj w nocy od 2:30.

Relacje z turnieju z Chennai pozostają bez zmian - od jutra od 12:30 ruszamy smile

M
2fast 2furious
2fast 2furious
M Offline
Dzięki chłopaki za typ na Kavcic`ia i upewnienie mnie w typie na Gulbisa piwo

Radciu Stepanek @ 1.709 (pinnek)

Co tu dużo pisać. Konik rozkręca się z meczu na mecz. Początek sezonu w jego wykonaniu wygląda równie przyzwoicie, jak w zeszłym roku. O ile z Kamke Radziu nie czuł się jeszcze pewnie, o tyle z Rybką pokazał, że solidnie przepracował zimę i będzie groźny w najbliższych tygodniach.
Na przeciwko Radka stanie dzisiaj trochę zagadkowy Niemiec. Mimo iż Florian nie posiada super mocnego serwisu, to jednak jest on nieprzyjemny dla przeciwnika, przez co sprawia na hardzie trochę kłopotów. Nie napiszę tak mądrze jak Włodar czy Fro nt. jego serwisu, bo takowej wiedzy nie posiadam grin Niemiec zdecydowanie lepiej prezentuje się w defensywie, tylko że w tym meczu Florian może nie mieć czego bronić, gdy Radziu dojdzie do siatki. Mayer większość punktów ciuła w challengerach, notując przy tym kilka dobrych wyników w cyklu ATP i dzięki temu jest tak wysoko w rankingu. W miarę regularnemu, dobrze grającemu przy siatce Radkowi nie powinien jednak przeszkodzić w awansie do następnej rundy. Kurs wysoki, moim zdaniem za wysoki. Być może "wyskok" Floriana w końcówce zeszłego sezonu w Sztokholmie i ogranie Soderlinga (wiadomo, co się dzieje w końcówce sezonu) tak podziałał na odssmakerów, że stawiają go prawie na równi z Radkiem, co wg mnie jest błędem.

Last edited by Fro_Lech; 07/01/2011 17:37.
M
old hand
old hand
M Offline
dziś za lekką stawkę..

Phau(plus 1,5) - Malisse 1 kurs 1,95...może wreszcie sympatyczny Bjorn ugra coś w meczu z Belgiem bo h2h jak na razie 0-5...tutaj jest na to szansa bo Phau gra naprawdę dobrze , motywacji mu nie zabraknie bo w jego żyłach płynie indonezyjska krew i na trybunach też jakby miał wielu kibiców..Xmen mnie zaskoczył tak świetną grą na początku sezonu ale nie wierze ze dziś pojedzie Phau w szybkich 2 setach. Widziałem Niemca na jednym z turniejów halowych gdzie pokonał Mayera i naprawdę prezentował się więcej niż dobrze...dziś niech ugra tylko seta i będę szczęśliwy.

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 06:51.
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Tenis - Doha - 07.01.2011r. 16.00
Nadal - Davydenko [Nadal win 2-0?] No 1,952 1,5/10 Pinnacle

Gram dzisiaj na urwanie seta Nadalowi przez Denkowicza. Wczoraj Rafa miał lekkie kłopoty w meczu z Gulbisem, niestety Łotysz był na tyle "głupi" że nie potrafił tego wykorzystać a i Rafa pomimo że lało się z niego zdrowo walczył dzielnie. Dzisiaj może być jeszcze trudniej, trafia na Nikolaia który na początku sezonu zapiernicza po korcie aż miło, regularność w porządku i może tutaj zabiegać Nadala, który jak pokazują wczesniejsze mecze nie jest w pełni sił. Warto pamiętać że na hardzie Denko wygrał z Nadalem każde spotkanie, przegrywał na cegle i carpecie. Oby panowie dzisiaj zagrali jak rok temu gdzie stworzyli fantastyczne widowisko a Rosjanin wygrał z 0-6 w pierwszym secie.

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 06:50.
F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Tipsarevic-Nishikori 1 1.50 bet365 6/10 15:00

Wczoraj Japonczyk uciekl z pod gilotyny.W 1 secie z Falla za wiele do powiedzenia nie mial,popelnial sporo bledu z bh i te slajsy w decydujacych momentach w out wolaly o pomste do nieba.W 2 seice gdy wydawalo sie ze juz po meczu (0-3*) nastapil zwrot,Japonczyk wygral 6 gemow z rzedu i wyrownal na 1-1 w setach.3 set to jakies jaja:

Serwuje Falla i ma 30-15 wygrywa punkt i powinno byc 40-15 a sedzia mowi po 30-30 ale Falla nic graja dalej,punkt zdobywa Kei i 30-40 (powinno byc 40-30 w tym momencie),nastepnie ladna akcja Kolumbijczyka i Falla juz powoli zchodzil na przerwe po 1 gemie a sedzia krzyczy djus laugh.Falla wtedy dolecial do sedziego i ostra polemika ktora oczywiscie nic nie dala.Wkur***** Falla oczywiscie dal sie zlamac.W drugim gemie celowo wyrzucal pilke w outy.W 3 swoim gemie serwisowym zaczal od serwisow w pol siatki i po chwili bylo juz *3-0 dla Japonczyka ktory ostatecznie wygral pojedynek.

Tipsar wczoraj zostawil dobre wrazenie z dobrze serwujacym Kudryavtsev-em.Ogladalem tylko 1 seta w ktorym po 2 serwisie Kudry spychal go do defensywy i punktowal.

Dzis takze powinien sobie poradzic z Kei

GL

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 06:49.
M
veteran
veteran
M Offline
Ja zagram trochę odważniej niż Piostar i postawię dzisiaj na win Davydenko.
Kola zawsze w meczach z Nadalem gra swój najlepszy tenis, bardzo dużo u niego wtedy gry kątowej. Przy obecnych problemach zdrowotnych może to sprawić Rafie dużo problemów.Klimat panujący w Qatarze na pewno nie sprzyja wyeliminowaniu gorączki u Nadala.
Wczoraj Ernest mógł urwać Nadalowi seta, gdyby nie jego głowa i chęć kończenia pierwszą piłką.
Tak czy inaczej uwielbiam Nadala, ale stawiam dzisiaj na Davydenkę smile

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 06:49.
W
Hard-hitter
Hard-hitter
W Offline
Kwalifikacje do Sydney

Marinko Matosevic - Jaroslav Pospisil 1 1,50 (bet 365)

W kontekście tego meczu mógłbym powtórzyć swój wywód z początku tematu, dotyczący poziomu przygotowań do sezonu Australijczyków i stopnia ich mobilizacji w kontekście Australian Open Series.
Dodam tylko, że Marinko Matosevic to gwiazda grudniowych Australian Open Wild Card Play Off, dzięki którym zapewnił sobie miejsce w MD Australian Open. W turnieju kolejno pokonał Looka, Jonesa aż wreszcie w finale Luczaka po 5 setowym thrillerze (6:1 1:6 6:3 4:6 6:4). Każdy z tych meczów oglądałem i potwierdzam jego solidną formę. Oczywiście nie ma co zestawiać jej z poziomem np. Andy Roddicka, który zdeklasował go na Brisbane, ale na solidnego rzemieślnika Pospisila powinna wystarczyć.

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 12:10.
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kwalifikacje do Auckland

Alberto Brizzi - Roberto Bautista-Agut 2 1,53(Bet365)

Włoch jak to Włoch grywa tylko na clayu i tylko w Europie;-)
Bautista to młode pokolenie hiszpańskiej Armady, który w tamtym sezonie grywał głownie na hardzie i to z całkiem niezłymi wynikami.
Pokonał w tamtym roku na hardzie Mahuta Granollersa i Alvesa.
Według mnie Włoch który w tamtym sezonie rozegrał JEDEN mecz na nawierzchni innej niż clay, przyjechał tutaj tylko na wakacje.

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 17:59.
old hand
old hand
Originally Posted by Bartez_Gambler
Kwalifikacje do Auckland

Alberto Brizzi - Roberto Bautista-Agut 2 1,53(Bet365)

Włoch jak to Włoch grywa tylko na clayu i tylko w Europie;-)
Bautista to młode pokolenie hiszpańskiej Armady, który w tamtym sezonie grywał głownie na hardzie i to z całkiem niezłymi wynikami.
Pokonał w tamtym roku na hardzie Mahuta Granollersa i Alvesa.
Według mnie Włoch który w tamtym sezonie rozegrał JEDEN mecz na nawierzchni innej niż clay, przyjechał tutaj tylko na wakacje.
Podbijam pod ten typ do tego można dołożyc Słodkiego i Smyczka powody praktycznie takie same jak w opisanym meczu.

Last edited by Fro_Lech; 08/01/2011 18:00.
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Tenis - Chennai - 08.01.2011r. 14.00
Tomas Berdych - Stanislas Wawrinka 1 1,588 2/10 Pinnacle

Nie można przejść obok tego kursu obojętnie patrząc na wyczyny i formę obu zawodników w tym turnieju. Staś prezentował się słabo w widzianym przeze mnie meczu z Goffinem w którym to miniaturowy Belg ganiał go zdrowo po korcie, dużo niewymuszonych błędów, a jego główna siła doskonały bh nie istniała zbytnio. Tomek trzy szybkie mecze, sześć łatwych setów. Gra tu lepiej i dzisiaj powinien to udowodnić w spotkaniu z Wawrinką.

Last edited by Fro_Lech; 09/01/2011 07:28.
Strona 2 z 2 1 2

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, betowiec, Sensei, rafal08, rymoholik, alfa, ANZELMO, aker, bukma), 2,013 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,835,398
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025