|
|
Hard-hitter
|
|
Hard-hitter
zastanawiam się nad Skugorem
jakoś Trevisan zupełnie mi na hard nie pasuje ... Trevisan to jeden z agresywniejszych Włochów w Tour. Jego styl jak najbardziej pasuje na hard, tym bardziej na ten z AO. zgadzam się, strona ITF też podaje, że jego ulubioną nawierzchnią jest hard ... to dlaczego tak go omija i jeżdzi grać praktycznie tylko na mączce ? Skugor to też żaden wielki grajek w sumie  a Trevisan jak mnie pamięc nie myli kiedyś jeden z lepszych juniorów świata ... odpuszczam  a co możesz powiedzieć więcej o nawierzchni w tym roku ? kogo będzie promować, a kto będzie miał problemy ?  Tak w skrócie: Plexicushion Prestige to pod względem prędkość średni hard, na dodatek z dość wysokim kozłem odbicia. Dla porównania Decoturf z USO jest szybszy i piłki odbijają się od kortu z niższym kozłem. Plexicushion to nawierzchnia promująca graczy regularnych, prezentujących bardziej kontrolowaną agresję i z pewnością nie dyskwalifikuje claycourterów. Co do Trevisan, nie wiem, co mu po głowie chodzi, wiem, że ma duży potencjał uderzenia, do najcierpliwszych nie należy,a wolny hard jest w sam raz dla niego. Oczywiście abstrahując od wyniku mecz, bo to dla mnie no bet. Ale kurs na Skugora błędnie oszacowany.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ten Luke Saville to jakaś kreowana na gwiazdę tenisa w Australii w przyszłości postać czy po prostu małolat przeciętny?
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Widzę wiele osób pakuje kesz w Schoorela. Na chwilę wypadlem z tenisa ale możecie mi przybliżyć czemu akurat na niego dajecie monety? Guez nie jest chyba aż tak tragiczny 
|
|
|
|
|
Krecik
|
|
Krecik
Widzę wiele osób pakuje kesz w Schoorela. Na chwilę wypadlem z tenisa ale możecie mi przybliżyć czemu akurat na niego dajecie monety? Guez nie jest chyba aż tak tragiczny  pewnie jeden mecz z Federerem o tym przesądził
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ten Luke Saville to jakaś kreowana na gwiazdę tenisa w Australii w przyszłości postać czy po prostu małolat przeciętny? nawet nie jest przecietny http://www.itftennis.com/juniors/players/activity.asp?player=100097043z mega kelnerami w juniorach wygrywa, trafi na kogos lepszego to szybki mecz
|
|
|
|
|
Hard-hitter
|
|
Hard-hitter
to na podstawie jego jednego meczu.
Luke Saville
– Ofensywny baseliner. – Jeszcze nieukształtowany młodzian (1994), chaotyczny, ale widać w nim potencjał. Jest nastawiony ofensywnie, ale potrafi utrzymać się w wymianie, kontrolować agresję, gdy może, to przyspiesza – bez gwoździ wbijanych w kort, ale wywiera na rywalu presje raz za czas notując winnersy, zmuszając go do błędów. W jego arsenale z głębi kortu dominują zagrania krosowe (bez dobrych kątów). Nieźle biega między liniami. – Nie trzyma się linii końcowej, jego atutem jest dobre poruszanie się do przodu – szybkość ataków, ale szwankuje celność uderzeń otwierających (ratuje go często ich siła), czucie volleyowe przeciętne. – Pierwsze podanie płaskie, kąśliwe, ale szwankuje celność, urozmaicanie kierunków, na ad side bardziej efektywny (groźny na zewnątrz) - rywal popełnia więcej błędów, na deuce side urozmaicenia i celność gorsze, sporo piłek posyła na ciało, mało na zewnątrz. Czasem próbuje po pierwszym podaniu serve&volley. Drugie podanie zagrywane zazwyczaj przez środek, ale głębokie i całkiem kąśliwe. – FH lepszym skrzydłem, ofensywny gdy ma czas na przygotowanie uderzenia, rozrzuca nim rywala po korcie, lubi ustawić się do odwrotnego; zmuszony do obrony w pełnym biegu zazwyczaj odpowiada krosem. 2BH bardziej nieregularnym skrzydłem, mniej efektywnym posyła nim sporo piłek na podtrzymanie wymiany (ale bez balonów), nieregularna głębia, szczególnie w obronie, co naraża go na kontry, gdy ma czas na złożenie się do uderzenia potrafi mocno zaatakować wzdłuż linii;czasem w defensywie używa krosowego slajsu. – Przy returnie nastawiony agresywnie, slajsy, bloki incydentalnie. Pierwszy serwis stara się odbierać tuż sprzed linii końcowej – returnuje bardzo wcześnie, generuje sporo błędów. W drugi serwis wchodzi głębiej w kort, atakując go (lepszy z BH) - kąśliwe piłki przeplata wieloma błędami. – Passingshoty bez precyzji, zazwyczaj posyła piłki na ciało.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
myślę Platini, że ze względu na mecz z Fedexem wszyscy w niego inwestują ja mu nie ufam i nie gram tego meczu, bo Guez akurat czasem potrafi zaskoczyć 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i dzięki włodar za trzy słowa o nawierzchni 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Grubo włodar , dzięki  czyli Mahut go zrobi bez mydła? Ogólnie to nie znam się na tenisie, więc czy jest możliwość, że puszcza młodego tubylca, bo i tak wejdzie do turnieju głównego np z dziką kartą? Czy jak przegra to papa? Bo nie wiem czy się łakomić na 1.07 :I
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Grubo włodar , dzięki  czyli Mahut go zrobi bez mydła? Ogólnie to nie znam się na tenisie, więc czy jest możliwość, że puszcza młodego tubylca, bo i tak wejdzie do turnieju głównego np z dziką kartą? Czy jak przegra to papa? Bo nie wiem czy się łakomić na 1.07 :I Mahut nie jest zawodnikiem, którego można grać po 1.07. Bez względu na rywala
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Właśnie nie rozumiem czemu każdy gdzie nie poczytam daje na Schoo  Być może jest właśnie tak jak piszesz młody i Rusedski  Też na niego nie postawię.
|
|
|
|
|
Hard-hitter
|
|
Hard-hitter
W grudniu, podczas walki o WC AO urwał seta Luczakowi, więc pomimo niewielkich szans, po 1,07 bym nie ryzykował 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ok, więc dubel Dancevic+Kavcic i styka, dzieki 
|
|
|
|
|
Hard-hitter
|
|
Hard-hitter
Mitchell to kolejny Australijski duży talent, więc to 1,17 na Kavcica mnie trochę śmieszy 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Aha  więc właśnie pytałem do do Dancevcia bo chce zagrać grubo. Jakiś podobny clayowiec co Ungur tam siedzi gdzieś? 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Mitchell to kolejny Australijski duży talent, więc to 1,17 na Kavcica mnie trochę śmieszy  ogladalem jego trzy mecze w futuresie w australi miesiac temu i taki troche drewniany jest, ale uderzyc fajnie potrafi
|
|
|
|
|
Krecik
|
|
Krecik
na Belucciego też poszło w górę, szkoda, że pobrany tylko po @1.75
|
|
|
|
|
Hard-hitter
|
|
Hard-hitter
Aha  więc właśnie pytałem do do Dancevcia bo chce zagrać grubo. Jakiś podobny clayowiec co Ungur tam siedzi gdzieś?  klasyfikując Ungura jako clayowca prędzej czy później stracisz pieniądze 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Widzę wiele osób pakuje kesz w Schoorela. Na chwilę wypadlem z tenisa ale możecie mi przybliżyć czemu akurat na niego dajecie monety? Guez nie jest chyba aż tak tragiczny  pewnie jeden mecz z Federerem o tym przesądził jak nie teraz, to kiedy. forma wyborna, a rywal średni. 1-0 w h2h mnie nie boli.
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
włodar, a jakie są Twoje peffy z kwali? 
|
|