Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
veteran
veteran
Originally Posted by mez
Originally Posted by Pawcias
Żyj złudzeniem. Zawsze jest równomiernie rozłożona.

Jak ktoś zadaje konkretne pytanie, oczekuje konkretnej odpowiedzi, czy skrótu myślowego?

Prawdopodobieństwo trafienia kursu 1,10 zawsze będzie dalekie od 90,9%. Na ogół wynosi poniżej 86%.

To już nie jest skrót myślowy, tylko spora różnica.

to naloz marze 12% na zaklad dwudrogowy na kursy 1,1 i 11,0 i napisz mi jak beda wygladaly te kursy po nalozeniu marzy

Trochę niespotykana marża, generalnie duża. Z braku laku proszę bardzo, 5 sekund roboty (a zrobionym w 3 dupeczki jestem):
zaczynasz od prawdopodobieństwa czyli 90,9% vs. 9,1%. Potem jedziesz zgodnie ze ze wzorem który podałem kilka postów wcześniej.

Reasumując: na jedynkę masz 1,00 - 1,01; na dwójkę 6,82 - 9,67 ( w zależności od widzimisię buka).

Bonus: Unibet
veteran
veteran
To bardzo ekstremalny przykład, dlatego tutaj wyjątek potwierdzi regułę: prawdopopdobieństwo nierównomiernie może się rozłożyć w stosunku do kursów. Weź pod uwagę jedną rzecz: przy tak skrajnym rozkładzie i liczeniu kursów 0,01 inaczej być nie może. W każdym innym przypadku równomierność jest "niemal" (industry odds też się czasem myli, ale ich pomyłki równoważą się z sumą pomyłek graczy) stuprocentowa. piwo

veteran
veteran
Originally Posted by Wychowany_Na_Nalewce
Nie łudzę się, że ktoś coś napisze, ale spróbować można.

Czy ktoś wie w jaki sposób bukmacherzy obliczają kursy inplay dla dyscyplin, gdzie jedną ze zmiennych jest czas (np. koszykówka, piłka nożna)?

W tenisie, gdzie zakończenie rozgrywki nie zależy od czasu, a sam mecz ma przebieg turowy jest to łatwe.

Koleś od BetAngel stworzył programik, który pokazuje true odds w zależności od wyniku i czasu dla piłki nożnej. Chciałbym zrobić coś podobnego dla kosza (NBA), ale nie wiem właśnie jak powinna wyglądać formuła wyliczjąca p in play.

W dowolnym momencie p można obliczyć na podstawie p przedmeczowego, aktualnego spreadu, czasu oraz possession arrow - pytanie jak?

Podsumowując temat, który zaraz zgaśnie śmiercią naturalną: Dokładnie tak samo jak przed meczem. Dodają tylko dwie zmienne do równania (czas + aktualny wynik) zmniejszając payout. Ewentualnymi zmiennymi mogą być kartki, wykluczenia graczy, drobne urazy w trakcie meczu. Nie ma kminy. Wszystko proste jak konstrukcja cepa.

P.S. Jeśli buk nie wie co zrobić z kursem zawiesza rynek do momentu jak się dowie.

Strona 2 z 2 1 2

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, burbon, Sensei, forty, ANZELMO, DzikiPawel, 11kera11, alfa, aker), 7,646 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,315
Posty5,842,192
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026