Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 21 1 2 5 6 7 8 9 20 21
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z tych w/w aut wybralbym Skode ale osobiscie majac niecale 50k (jak sie domyslam, tyle chce przeznaczyc Twoj tesc na auto) to wybralbym chyba jednak inne auto wink

Bonus: Unibet
Mistrz Playoff Zima 2011
Mistrz Playoff Zima 2011
no jeśli chodzi o Skode, to masz rację Linc że troszkę więcej kasy potrzeba (bo zapomniałem o cle, a patrzyłem na Skodziny z Czech)

Ogólnie za tą kasę, osobiście proponowałem mu Volvo S40 lub Saaba 9-3 --> no ale niestety jemu się nie podobają shocked

z Chevroleta już zrezygnował, bo był dziś na giełdzie w Mysłowicach i wnętrze mu się nie podoba (zbyt plastikowe i tu akurat się z nim zgodzę), no ale za taką cenę nie możemy wymagać wszystkiego wink

a Ty co byś proponował? od razu mówię że na starcie Mazda 6,Passat i Mondeo są skreślone smile

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Jeśli chodzi o mnie to teraz jak bym sprzedał swoją V to rozglądał bym się pomiędzy: LeonII 2.0TDI, BMV E90 lub E60, OctaviaII, VW B6, Volvo S60 może coś z tego przypadnie Ci wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Piecia
Jeśli chodzi o Chevroleta to mógłby mieć złote klamki to bym go nie chciał,

chyba że Corvette wink

V
wiesniak
wiesniak
V Offline
http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-320-panorama-super-stan-hit-dnia-C15348961.html

Samochód z pewnego źródła smile
zobaczcie właściciela na fotkach.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by vamo$
http://otomoto.pl/mercedes-benz-e-320-panorama-super-stan-hit-dnia-C15348961.html

hahaa dobre dobre piwo

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Stelmach
Originally Posted by vamo$

hahaa dobre dobre piwo

a mówili że Maybach a to tylko skromny E

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by Marian
no jeśli chodzi o Skode, to masz rację Linc że troszkę więcej kasy potrzeba (bo zapomniałem o cle, a patrzyłem na Skodziny z Czech)

Ogólnie za tą kasę, osobiście proponowałem mu Volvo S40 lub Saaba 9-3 --> no ale niestety jemu się nie podobają shocked

z Chevroleta już zrezygnował, bo był dziś na giełdzie w Mysłowicach i wnętrze mu się nie podoba (zbyt plastikowe i tu akurat się z nim zgodzę), no ale za taką cenę nie możemy wymagać wszystkiego wink

a Ty co byś proponował? od razu mówię że na starcie Mazda 6,Passat i Mondeo są skreślone smile

a czym ten twój wujek jeździł wcześniej ? 105KM nie za mało mu ? przecież w takiej budzie to strach wyprzedzać.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Witam,

Orientuje sie ktos w temacie leasingu / kredytu na zakup auta uzywanego?

Jak wyglada procedura uproszczona? Czy patrza na wynik finansowy firmy z zeszlego roku czy nie? Patrzylem na jakies firmy leasingowe ale chyba najlepiej bedzie jak udam sie do dealera danej marki. Interesuje mnie leasing/ kredyt jakiejs uzywanej 7 letniej toyoty corolli lub yaris, ewentualnie golf lub polo.

Z gory dzieki za pomoc !

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Aha jeszcze jedno, czy w ogole mam szanse na leasing/kredyt jesli firma w zeszlym roku zanotowala strate i mam dzialalnosc dopiero od czerwca 2010 ?

B
addict
addict
B Offline
Mam zamiar w najbliższym czasie kupiś samochód dostawczy, jako że nie miałem do czynienia na dłuższą metę z samochodami innymi niż osobowe, chciałbym uzyskać opinie na temat dostawczaków do 3,5t. Przedział cenowy pomiędzy 12000-15000 netto.Wiadomo, że to będzie auto około dziesięcioletnie lub starsze w tej cenie. Priorytetem dla mnie będzie przyzwoita ładowność około 1500kg, jak najmniejsza awaryjność na komforcie mi nie zależy to ma być wytrzymałe auto na krótkie trasy. Mam do wyboru parę marek. Mercedes Sprinter,Ford Transit, Fiat Ducato, Citroen Jumper, Renault Master czy też Opel Movano może coś innego byłbym wdzięczny za podpowiedź.Dzięki.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z dostawczakami jest chyba jeszcze gorzej niz osobowkami, nikt o nie nie dba, maja cos wozic z punktu a do punktu b, na bank maja krecone liczniki wink bo te auta maja zarabiac wiec nikt nie kupuje auta i nie jezdzi po klika tysiecy km w roku. Wiec jak chcesz auto okolo 10letnie albo starsze wiec przebieg rzeczywisty powinien byc spokojnie ponad 300.000km jak nie powyzej 500.000km wink A tak powaznie to na dzien dobry z listy skreslam takie auta jak, francuskie i wloskie. Stawiam na niemieckie. Jezdzilem ponad 6 miesiecy VW Transporterem 1998r., zrobilem prawie 15000km, byly z nim male problemy ale uwazam, ze mial o wiele wiekszy przebieg niz wskazywalby na to licznik (200.000km). Uwazam, ze wybor powinien byc miedzy LT a Sprinterem. Sprawdz przy wyborze auta rowniez na cene czesci, bo wydatki przy takim wieku i przebiegu auta bede na pewno. Chociaz Ci tego nie zycze. wink

B
addict
addict
B Offline
Originally Posted by Linc
Z dostawczakami jest chyba jeszcze gorzej niz osobowkami, nikt o nie nie dba, maja cos wozic z punktu a do punktu b, na bank maja krecone liczniki wink bo te auta maja zarabiac wiec nikt nie kupuje auta i nie jezdzi po klika tysiecy km w roku. Wiec jak chcesz auto okolo 10letnie albo starsze wiec przebieg rzeczywisty powinien byc spokojnie ponad 300.000km jak nie powyzej 500.000km wink A tak powaznie to na dzien dobry z listy skreslam takie auta jak, francuskie i wloskie. Stawiam na niemieckie. Jezdzilem ponad 6 miesiecy VW Transporterem 1998r., zrobilem prawie 15000km, byly z nim male problemy ale uwazam, ze mial o wiele wiekszy przebieg niz wskazywalby na to licznik (200.000km). Uwazam, ze wybor powinien byc miedzy LT a Sprinterem. Sprawdz przy wyborze auta rowniez na cene czesci, bo wydatki przy takim wieku i przebiegu auta bede na pewno. Chociaz Ci tego nie zycze. wink

Dzięki za podpowiedź :]

U
u Offline
old hand
u
old hand
U Offline

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Panowie...mam takie pytanie samochodowe smile
Kilka dni temu kupilem auto no i tradycyjnie wypelnilem PCC3 czy jak to sie tam zwie i lece do US ( w miejscowosci gdzie jestem zameldowany)zaplacic podatek. Pani w okienku mowi mi, ze w ich systemie jako miejsce zamieszkania mam wpiadany adres warszawski ( bo faktycznie mieszkam i pracuje w wawie ) a ich ni interesuje miejsce zameldowania tylko zamieszkania i odsyla mnie do US w wawie.
Teraz moje pytanie jest takie....czy podatek musze zaplacic w US w wawie i potem znowu gnac do Kielc i tam rejestrowac auto bo tam jestem zameldowany?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by BiZkiT
Kilka dni temu kupilem auto no i tradycyjnie wypelnilem PCC3 czy jak to sie tam zwie i lece do US ( w miejscowosci gdzie jestem zameldowany)zaplacic podatek. Pani w okienku mowi mi, ze w ich systemie jako miejsce zamieszkania mam wpiadany adres warszawski ( bo faktycznie mieszkam i pracuje w wawie ) a ich ni interesuje miejsce zameldowania tylko zamieszkania i odsyla mnie do US w wawie.
Teraz moje pytanie jest takie....czy podatek musze zaplacic w US w wawie i potem znowu gnac do Kielc i tam rejestrowac auto bo tam jestem zameldowany?

tak ale wink

nie jestem do końca pewien ale dowiedz się czy musisz do rejestracji przedstawiać dowód opłaty podatku - kiedyś trzeba było a teraz juz chyba niekoniecznie
więc rejestracja swoją drogą a podatek swoją

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Originally Posted by KeeP

tak ale wink

nie jestem do końca pewien ale dowiedz się czy musisz do rejestracji przedstawiać dowód opłaty podatku - kiedyś trzeba było a teraz juz chyba niekoniecznie
Rejestrowałem 3 miesiące temu, nie jest potrzebny dowód opłacenia podatku

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
Originally Posted by qbasmuggy

tak ale wink

Rejestrowałem 3 miesiące temu, nie jest potrzebny dowód opłacenia podatku

Ale taka zasda obowiazuje? Rejestruje tam gdzie jestem zameldowany a nie tam gdzie mieszkam?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
rejestrujesz w miejscu zameldowania

dla US ważne jest miejsce zamieszkania

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
rejestrujesz w miejscu zameldowania

dla US ważne jest miejsce zamieszkania

I tego potrzebowalem smile Czyli place w wawie i rejestruje w Kielcach smile

Strona 7 z 21 1 2 5 6 7 8 9 20 21

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, latajaca_holenderka, rafal08, forty, przemekwn), 2,772 gości, oraz 19 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,833
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025