|
|
|
|
krecz tylko przypomnę że teraz nie rządzi pis a platforma obywatelska. kurde na plotku o tym nie piszą WTF?  ja mam wy*****e na lewo, prawo i jeszcze na centrum mam w******e bo co by się nie działo to krzyż w parlamencie i tak będzie wisiał choć nie tam jego miejsce  chodzi o to żeby zrobili jakieś medialne przyblokowanie, pod byle pretekstem, bo taka jest taktyka tego tworu zwanego pisem; no ale dla nich priorytet to rozgrzebywanie smoleńskiej mogiły. Na pewno BF Ci nie będzie kazał kasy wypłacać. W najgorszym scenariuszu w POlsce nie pogramy. aha i nie zapominajmy o gorących pozdrowieniach dla kamińskeigo, rycha, mira, zbycha i reszty kurewskiego stada. Tu się zgadzam  peło tylko że to przez pisdowską mendę z cbaa media dostały na talerzu nieudolnych 'biznesmenów' z peło, co następnie tłuszcza przed tv chapnęła bez gryzienia i wysrała nad ranem 10.04. Nie wiem czy to nowa moda ale ostatnio na kilku innych forach dało sie zauważyć kilku nowych userów nawet o tym samym nicku baaardzo straszących co to bedzie jak nowelka wejdzie w życie min. ban na MB,Neteller i oczywiście wszystkie buki nas zbanują .........Mi to śmierdzi marnym prowo. BTW czytając zagraniczną prase branżową natknąłem się na notkę o nowelizacji,gdzie było napisane,że Polski rząd cały czas nie przedstawił zgody KE na ten projekt a bez tego nie może on wejść w życie i jako przykład podano Danie,gdzie już zatwierdzony projekt zmiany podatkow dla hazardu miał wejść w życie 1 stycznia tego roku nagle został zastopowany przez KE co najmniej do końca marca. Także spokojnie trzeba poczekać.  mam modne skarpetki i modny parasol to w necie też muszę być modniś  A jeżeli chodzi o przesuwanie dat to dobrze wiemy że nie o to nam przecież chodzi... chociaż w z perspektywy jesieni to nie koniecznie musi okazać się złe  a Ciebie to nie wyrzucili niedawno z polityki?Bo pie.dolisz jak tamten kropka w kropke
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
IMO tak gdzieś do końca kwietnia to będzie hitem
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Znow-zaplona-znicze-ulicami-ruszy-tlum-przed-Palacem-stanie-krzyz-To-potrwa-tydzien,wid,13114402,wiadomosc.html?ticaid=1bbf4&_ticrsn=5
a w maju bardzo odczuwalne podwyżki cen choćby żywności znowu zdołują i tak juz niskie słupki PO a dodatkowa cenzura sieci jeszcze byc może wbrew UE na pewno ich nie podniesie.
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/485620,pokerzysci_skarza_ministra_finansow.html
|
|
|
|
|
|
|
http://www.tvn24.pl/fakty.htmlostatnie kilka minut o pokerze i kaplicy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no dobra a w syt jak powiedzmy fortuna wejdzie na rynek i wysle mi po zakonczeniu roku podatkowego pit 8c to tam bede mial tak jak z gieldy kwote ogolna i jak udowodnie urzedowi skarbowemu ze to np 100 wygranych po 500 kazda?? regulamin jest jasny wszelkie podatki placi firma bukmacherska i to sie nie zmieni
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
To jak nie bedzie mozna grac na taka skale w internecie to znowu beda kolejki w STS jak w 98 roku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To jak nie bedzie mozna grac na taka skale w internecie to znowu beda kolejki w STS jak w 98 roku  moze wtedy bardziej oplacalne bedzie prowadzenie punktu ajencyjnego
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Na pewno bardziej oplacalne niz w tej chwili 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
już widzę te kolejki przy takich zasadach i podatkach ja np. nie zagram u polskiego bukmachera ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A jakby ta banda gamoni jakoś przepchała tą nowelizację ustawy, to od kiedy może ona obowiązywać? Maj/ czerwiec? Chociaż oczywiście wszyscy trzymamy kciuki żeby nic z tego nie wyszło 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
kolejna informacja na temat nowej ustawy ( właściwie nic nowego, ale z ostatniej chwili):
http://fakty.interia.pl/polska/news/zaklady-bukmacherskie-w-internecie-znow-beda-legalne,1595064
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
kolejna informacja na temat nowej ustawy ( właściwie nic nowego, ale z ostatniej chwili):
http://fakty.interia.pl/polska/news/zaklady-bukmacherskie-w-internecie-znow-beda-legalne,1595064 Już widać jak to jest przedstawiane: granie przez net będzie legalne. I gawiedź się cieszy. Kapica mówi: Nie wszystko zależy od losu i maszyny. Tam uczestnik musi coś więcej niż tylko przyciśnięcie przycisku, bo trzeba się znać na tym zakładzie wzajemnym. I nie wie, że przy takich podatkach to już się niczym nie różni od ruletki czy jednorękiego?
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Kapica jest debilem, który nie ma pojęcia o czym mówi.
Do maszyn się nie wypowiadam - nigdy nie grałem i mnie kompletnie nie interesują, ale o pokerze to koleś bzdury opowiada jeśli uważa to za grę losową.
Cały artykuł tendencyjnie napisany pod publiczkę, dokładnie jak to wspomniał Moonchild.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Od 23. minuty. W sumie to ja się dziwię, że TVN tak to przedstawił. Ale dobrze zrobione, takie coś może jedynie pomóc. +
|
|
|
|
|
|
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/zaklady-bukmacherskie-w-internecie-znow-beda-legalne,1595064 he,he Kaplica szybko zorientował się,że wczoraj w TVN dał dupy wiec dziś musiał przypomnieć społeczeństwu, że poker to hazard  ale maszyna juz ruszyła i coraz głośniej mówi się,ze w cywilizoanej części Europy gra w necie to standard a nie przestępstwo.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
/zaklady-bukmacherskie-w-internecie-znow-beda-legalne/ Najlepsze jest to "znów". Tak jak by według Kapicy kiedykolwiek były 
|
|
|
|
|
|
|
/zaklady-bukmacherskie-w-internecie-znow-beda-legalne/ Najlepsze jest to "znów". Tak jak by według Kapicy kiedykolwiek były  dokładnie  a jaka kolejka do rejestracji działalności w MF aż sie od zgranicznych buków odpędzic nie mogą 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ale z drugiej strony patrząc...
Im ta ustawa będzie bardziej "nieproporcjonalna", tym lepiej. Tym większe prawdopodobieństwo, że w praktyce nic się nie zmieni.
A jak zaczną zmieniać, kombinować, może dodadzą pokera, albo obniża o ileś tam punktów podatki itd... Wtedy może być różnie. Wtedy rzeczywiście może być ban dla Polaków, a parę firm wejdzie do Polski z nazwa.pl.
|
|
|
|
|
|
|
Art pamiętaj,że każda kolejna zmiana w tej nowelizacji to kolejna notyfikacja 
|
|