Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 17 1 2 14 15 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nikt nie ma neta stacjonarnego od ery??

Bonus: Unibet
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Komputerowcy.. smile

Istnieje program, który:
- pokaże innym użytkownikom cały mój pulpit i wszystko co na nim wykonuję online.
- będą to mogły widzieć osoby, którym na to zezwolę.
- będziemy mogli rozmawiać w grupie online.

W sumie nic innego jak konferencja, z wykorzystaniem mojego pulpitu jako ekranu projektora.

Ktoś coś zna?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by wwwujek
Komputerowcy.. smile

Istnieje program, który:
- pokaże innym użytkownikom cały mój pulpit i wszystko co na nim wykonuję online.

W sumie nic innego jak konferencja, z wykorzystaniem mojego pulpitu jako ekranu projektora.

Ktoś coś zna?

team viewer - ale chyba bez czatu online

ponadto vnc - tez chyba bez czatu

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by tyson
Komputerowcy.. smile

Istnieje program, który:

Ktoś coś zna?

Super!
Oba jednak pozwalają na kontrolę mojego pulpitu z dowolnego miejsca na świecie. Czy aby w ten sposób nie zrobię sobie kuku, gdyby tak ktoś przeszedł zabezpieczenia?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Komputerowcy.. smile

Istnieje program, który:

Ktoś coś zna?

Super!
Oba jednak pozwalają na kontrolę mojego pulpitu z dowolnego miejsca na świecie. Czy aby w ten sposób nie zrobię sobie kuku, gdyby tak ktoś przeszedł zabezpieczenia?

vnc bedziedsz musial odpowiednio skonfugurowac - przy zlym skonfugurowaniu faktycznie bedzie ci mogl kazdy wbic do kompa

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
vnc bedziedsz musial odpowiednio skonfugurowac - przy zlym skonfugurowaniu faktycznie bedzie ci mogl kazdy wbic do kompa

Pobrałem ten pierwszy, działa nawet bez instalacji, jest głos, nawet rejestracja całej prezentacji.. MEGA SPRAWA! Dzięki!

Ana <3
Ana <3
gdy ma się parę systemów przy ładowaniu komp pyta się o wybór.

komp pyta się mnie, który sys wybrać (dwa xp wystwietla) a jest tylko 1. drugiego nie ma (usuniecie i zalozenie nowych partycji i nowa instalacja). nawet jak klikne w te druga, to wisi, bo nic nie ma.

wszystko rozchodzi się o XP.

jak usunąć tę listę? żeby nie pytał się o wybór?

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
moj komputer > wlasciwosci > zaawansowane > uruchamianie i odzyskiwanie (ustawienia) > edytuj
i skasuj recznie drugi system, nie bedzie listy po uruchomieniu wink

Ana <3
Ana <3
piwo

mądrego to czasem dobrze poczytać hura

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mam netbooka, samsung N130
z WinXP, instalka na partycji
jak na takim cudzie przywrócić ustawienia fabryczne, tzn sprzed pierwszego uruchomienia i ustaiwenia nazw komputera, administora itp, w sensie wyczyścić do zera, bo z poziomu instalki z tej partycji mogę formatować itp i tak pamięta początkowe ustawienia

komputer z odzysku i irytuje mnie nazwa komputera i admina systemu wink (ktoś miał poczucie humoru wink )

szukałem, nie znalałem, pytam smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Panowie..

Moja Piękna coś zrobiła z kompem.. Przy ładowaniu systemy pojawia się komunikat, że brak jakiegoś pliku. Mam ten plik u siebie i najchętniej bym o skopiował. Dam radę zrobić do w DOSie ale..

Mam kompletna pustkę w głowie, jak mam wywołać DOSa w komputerze..? Systemu nie ładuje, awaryjnego też nie, awaryjnego z wierszem poleceń też nie, ostatnia poprawna konfiguracja nie działa..
Jak wkładam Windowsa XP i robię naprawianie systemu przez R, to w końcu dochodzi do wiersza poleceń, ale nie mogę zejść niżej niż C:\windows

Co mogę zrobić?

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
jesli mozesz podlacz Jej dysk do Twojego compa i uruchom komputer

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Oba to notki.. nie da rady.

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Wtedy u siebie widziałbym Jej dysk, tak? Kabla USB A-A tez nie mam..

old hand
old hand
Panowie..

Moja Piękna coś zrobiła z kompem.. Przy ładowaniu systemy pojawia się komunikat, że brak jakiegoś pliku. Mam ten plik u siebie i najchętniej bym o skopiował. Dam radę zrobić do w DOSie ale..

Mam kompletna pustkę w głowie, jak mam wywołać DOSa w komputerze..? Systemu nie ładuje, awaryjnego też nie, awaryjnego z wierszem poleceń też nie, ostatnia poprawna konfiguracja nie działa..
Jak wkładam Windowsa XP i robię naprawianie systemu przez R, to w końcu dochodzi do wiersza poleceń, ale nie mogę zejść niżej niż C:\windows

Co mogę zrobić?

Jest pewien komunikat, ze walnieta jest jakas bibkioteka (niestety nie pamietam dokladnie ktora), ale problem ten nie dotyczy software-u, a hardwear-u. Cos sie w kompie ze sprzetu gryzie.
Sam to mialem z jakies pol roku temu. Pomoglo wylaczanie poszczegolnych podzespolow. Okazalo sie, ze tasmie laczacej twardziela cos odwalilo.

P
enthusiast
enthusiast
P Offline
Może stwórz bootowalnego pendrive i użyj polecenia copy.
Jak stworzyć taki pen: bootowanie z pendrive [forum.pcfoster.pl]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie..

Co mogę zrobić?
w pierwszej kolejnosci uruchom z linii sprawdzanie dysku z naprawianiem wykrytych błedów poleceniem:

chkdsk /f /r

jakiego pliku brakuje? jesli jakiegos dll'a, to na płycie instalacyjnej sa wszystkie w wersji skompresowanej wg schematu: "nazwabiblioteki.dl_" po zainstalowaniu rozni sie rozszerzenie zamiast dl_ jest dll, ex_ na exe, sy_ sys itp

skopiowac z plyty instalacyjnej mozesz w ten sposob (gdzie d: naped cd )

Expand d:\i386\nazwa.dl_ c:\windows\system32\nazwa.dll

mozna tez przegladac/wypakować jakiegoś spakowanego do *.cab i skopiować:
http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/wxprcons.html

jak brakuje albo uwalilo jakiegoś w rodzaju np pliki rejestrow no to bida, nadzieja tylko w chkdsk /f /r

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Witam,

Mam problem po awarii systemu Widows Vista. Funkcjonuję na Ubuntu, ale nie mogę słuchac polskiego radia on-line (program 3 i 2). Na Viście też miałem problemy, ale znalazłem sobie stronkę internetową, która umożliwiała słuchanie różnych radiostacji on-line. Niestety linki przepadły razem z Vistą. Nie mogę odszukać tych stron.
Stąd mam dwie prośby:
1. Czy słuchacie PR 3 z ofiacjalnej strony ? http://www.polskieradio.pl/9,Trojka
2. Czy znacie jakieś strony umożliwiające słuchanie PR 3 przez Internet ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w mozilla firefox da się słuchać http://www.polskieradio.pl/9,Trojka. w przypadku jedynki albo trójki nie pamiętam, ale musiałem zainstalować realplayer
z zagranicznych stron używam http://www.shoutcast.com/
z stacji tv była sobie kiedys fajna stronka http://atdhe.net/
ale jakaś odmiana czegoś na kształt "FBI" capnęła domenę za łamanie praw autorskich.

kierownik zamieszania
kierownik zamieszania
Originally Posted by twist
z stacji tv była sobie kiedys fajna stronka http://atdhe.net/

==> http://atdhenet.tv/

Strona 16 z 17 1 2 14 15 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, $-man, rymoholik, betowiec, alfa, aker, rafal08, wHiTe_StAr, 11kera11), 1,467 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,332
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025