Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 29 1 2 3 4 28 29
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kenneth Bjerre smile

Bonus: Unibet
no risk no fun
no risk no fun
Wygrales browar na GP w Lesznie jak bedziesz tongue

veteran
veteran
cicho wszędzie, głucho wszędzie..sezon ogórkowy w pełnej krasie smile

Przeglądając ostatnio oferowane obecnie zakłady żużlowe, oferowane przez buki, wypatrzyłem taki oto tłusty kursik:

Nicki Pedersen wygra GP 2011, kurs 11.00 - Ladbrokes

Uważam, że kurs jest nieco przesadzony, patrząc obiektywnie na szanse Nikosia na powtórzenie swoich wyczynów z 2003,2007, czy 2008 roku.Nie twierdzę przez to, że to pewniak albo zdarzenie wysoce prawdopodobne, ale typuje Pedersena w trójce zawodników, mających największe szanse na wygraną w GP, obok Tomcia i Rudego.O ile buki potwierdzają moją ocenę odnośnie Golloba i Crumpa(wystawiając na nich kursy 3 i 5), o tyle Pedersena typują dopiero szóstego w kolejce po tytuł, wyżej oceniając szanse Sajfutdinowa, Hampela i debiutującego Koldiego !

Rozumiem, że dwa ostatnie chude lata w GP, poważnie zachwiały wizerunkiem Dzika-dominatora, ale stawianie go na równi z bezjajecznym Hampelem,albo debiutantem Kołodziejem, jest lekkim nieporozumieniem.Tak samo nie widzę jako mistrza Sajfutdinowa, którego decyzja o ściganiu się w 1 lidze, jest krokiem w tył w jego karierze, a długa absencja w cyklu GP na pewno mu nie pomogła.Wiem, że takie potraktowanie tej trójki jest wybiórcze, ale ja naprawdę nie wierzę w mistrzostwo któregokolwiek z nich.

Jak już pisałem mistrzem zostanie ktoś z trójki "starych mistrzów".Nie potrafię wskazać czemu akurat Nicki ale według mnie za tym gościem przemawiają 2 podstawowe rzeczy, których brakuje i Gollobowi i Crumpowi.

Przede wszystkim Nicki jest niesamowitym fighterem(czyt.chamem) smile Ten gość nie ma kompletnie szacunku dla swojego rywala i nie boi się ścigać, atakować żadnego innego żużlowca, często w sposób bezpardonowy, a nawet brutalny.Tam gdzie Crump, czy Gollob ustąpią, zwolnią, przepuszczą, tam Nicki otworzy gaz, przytrzyma, wepchnie kogoś w dechy.Nie twierdzę, że mnie takie podejście Nickiego rajcuje,stwierdzam jedynie pewien fakt, o którym wie każdy.Przez ostatnie dwa lata, akurat taka agresja przyniosła Nickiemu więcej szkód, niż pożytku ale mocno wierzę, że Nicki po tych doświadczeniach zmądrzeje i zacznie bardziej kontrolować swoje zachowanie na torze i poza nim.Chodzi mi o to, że po tych doświadczeniach będzie wiedział kiedy powalczyć ostro w pierwszym łuku, a kiedy odpuścić sobie rozbijanie Emila, lub napieprzanie gołymi rękami po telebimie smile

Tym bardziej, że Nicki nie jest typem bezmyślnego zabijaki, a jedynie gościem, który zawsze walczył o najwyższe lokaty, nagrody itp., nie zważając przy tym na zdrowie i plany innych.

Drugim argumentem, który silnie przemawia do mnie, jest niesamowicie wybujałe ego Pedersena, co zaznaczyłem wcześniej.Pamiętam jak po jednym biegu, z którego Dzik został kontrowersyjnie wykluczony, wykrzyczał on do kamerzysty, że sędziowie torpedują takimi wykluczeniami jego plan dogonienia, a właściwie przegonienia Rickardssona w ilości zdobytych złotych medali GP.Porównajcie to sobie z celami i pragnieniami Golloba, który aż do poprzedniego roku, zawsze na początku każdego sezonu nieśmiało przebąkiwał, że "może w tym roku uda mu się wreszcie zdobyć upragnione GP".Tomek marzył zawsze o złotym medalu GP, który udało mu się zdobyć i po którym Tomek opowiada o sobie, jako o zawodniku spełnionym.Pedersen z trzema mistrzostwami jest gościem kompletnie niezadowolonym, bo nie marzy mu się zdobycie ich kilka razy.On po prostu musi być Najlepszy

I to by było na tyle.Podsumowując:kurs miodzio, szanse całkiem, całkiem.Chyba warto zaryzykować

P.S. Prosze Adminów, o przeniesienie mojego posta do tematu GP 2011, gdy już taki powstanie. Senk ju

Speedway Liga
Speedway Liga

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
k...........a to pozostaną tylko wspomnienia ?

#1 WorldSpeedway
#1 WorldSpeedway
Na yt jest trening falubazów w gorican. Pierwsze skojarzenie... pierdzace motorynki.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Green Arrow
Na yt jest trening falubazów w gorican. Pierwsze skojarzenie... pierdzace motorynki.
w Krsko trening grin

jednym słowem zabito piękno sportu żużlowego.......

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Originally Posted by Green Arrow

zdaje sie ze nazwy ekip pisze sie z duzej litery wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nazwy tak ale falubazow nie wink ewentualnie duza litera mozna napisac Falubaz, tak jak Unia - unistow laugh

a co do tematu - przestancie z tym komarkami, pojedzie razem czterech to nie bedzie tak zle wink

PS. A jeszcze do ortografii to nazwy miast pisze sie duza (wielka) litera np. wspomniany Gorican grin

old hand
old hand
albo ... tyfusów laugh

no risk no fun
no risk no fun
Pedały z fimu wycofaja ten syf dopiero jak ktos sie zabije a z

tego co mowia to w czerwcu i lipcu bedzie to nie takie trudne.

old hand
old hand
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2...-dla-sportowefaktypl-nowe-tlumiki-sa-su/
tu poczytajcie jak wygląda sytuacja.
ieeeebać białe kołnierzyki !

K
journeyman
journeyman
K Offline
Originally Posted by Amir_Khan
Pedały z fimu wycofaja ten syf dopiero jak ktos sie zabije a z

tego co mowia to w czerwcu i lipcu bedzie to nie takie trudne.

Mam podobne zdanie, czekajmy cierpliwie aż jeden z Anglików lub Duńczyków porobi się w brytyjskiej lidze i będzie po problemie, a myślę że na tych kopnych wyboistych torach nie będzie to wielkim problem plus brak objeżdżenia w początkowej fazie sezonu da spore żniwa w postaci kontuzji. Szkoda, że Polska nie umie tzn nie chce przekuć swojej wiodącej pozycji w tym sporcie na wymierne czyny.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ale pyrkawki masakra jednym slowem ;/

no risk no fun
no risk no fun
jeszczeeeeeeeeeeeee tego lata Koldi bedzie mistrzem swiataaaaaa

N
Pooh-Bah
Pooh-Bah
N Offline
Caelum Stal Gorzow 2.75 Falubaz Zielona Góra 3.25
Unibax Torun 4.33 Unia Leszno 6.00
Tarnow 17.00 Marma Rzeszow 34.00
Betard Wroclaw 67.00 Wlokniarz Czestochowa 101.00
bet365 shocked laugh

no risk no fun
no risk no fun
torun darmo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Amir pisałeś że Faulbaz bierze złoto tongue

Toruń 4,33 laugh boks

no risk no fun
no risk no fun
to bylo przed nowymi tlumikami

old hand
old hand
Tylko Falubaz wink spodziewałem się jeszcze niższego kursu, te tłumiki nie przejdą. Bedzie gnój w tym sezonie na maksa po 3 kolejkach będą się przesiadać na stare

Strona 2 z 29 1 2 3 4 28 29

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, alfa, Lukasz111, burbon, aker, Sensei, $-man), 1,734 gości, oraz 11 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,762
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025