|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
No właśnie, czy skupiamy się na tym dlaczego ktoś coś mówi, z kim współpracuje, itd., itd., itd... czy jednak spojrzymy tylko i wyłącznie na to co mówi i czy ma w tym rację?
Bo w tym momencie dziwi mnie to, że jeśli powiedziałby to np. jakiś polityk to byłoby super i cacy... ale że chodzi o Bońka to już zaczyna się narzekanie.
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
Zibi Boniek 
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Art.......mimo,że nie gram w pokera a z kasyna dokonałem samowykluczenia też jestem za pełną legalizacją wszystkich usług bo tylko to gwarantuje legalne wejście buka na rynek. Aczkolwiek już kiedyś pisałem,że jestem Sobie w stanie wyobrazić przejściową sytuacje,że będziemy mogli grać tylko w zakłady wzajemne. Ale to raczej czysta abstrakcja. IMO nawet po wejsciu tego gówna w życie nic sie nie zmieni poza ugruntowaniem w świadomości graczy,że sa przestępcami.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ Agassi
1. Legalizacja kasyna na dzień dzisiejszy w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nikt tego nie chce. Chcą monopolu, chcą położyć łapę na interesie w 100%
2. "IMO nawet po wejsciu tego gówna w życie nic sie nie zmieni poza ugruntowaniem w świadomości graczy,że sa przestępcami."
To zależy od niuansów prawnych w ustawie, których ani Ty, ani ja nie jesteśmy w stanie sami ocenić. Jedynie gdybać. Ocenią to prawnicy, biorący kasę za konkretne usługi dla konkretnych firm.
Są przykłady krajów, gdzie jednak wszystko się zmieniło. A nasi "spece" teoretycznie mieli wystarczająco dużo czasu, żeby to dokładnie sprawdzić. Jeśli rzeczywiście ich intencją jest rzeczywisty ban dla Polaków. Ale kwestie intencji to znów gdybanie i koło się zamyka.
Tak więc powtórzę po raz setny: czekamy, nie gdybamy.
|
|
|
|
|
|
|
Art......jakie to kraje poza Francją ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
BTW, nie ma dalej tematu ustawy w harmonogramie prac podkomisji w tym tygodniu.
Z tym, że doszło posiedzenie Sejmu w przyszłym tygodniu... Bo nie przypominam sobie, aby były cztery posiedzenia w marcu pierwotnie planowane...
|
|
|
|
|
|
|
Tego posiedzenia 24-25 nie licz bo to jest specjalnie tylko dla OFE i ustaw zdrowotnych.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tego posiedzenia 24-25 nie licz bo to jest specjalnie tylko dla OFE i ustaw zdrowotnych. Toteż nie liczę posiedzenia Sejmu w kontekście głosowania, a możliwości zorganizowania prac podkomisji, skoro posłowie i tak są na miejscu.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Art......jakie to kraje poza Francją ? Francja wystarczy. Nie wierzę w "moc" poszczególnych krajów. Wierzę w to, co czarno na białym jest w ustawie. Do tego i tylko tego będą się odnosić.
|
|
|
|
|
|
|
Art......jakie to kraje poza Francją ? Francja wystarczy. Nie wierzę w "moc" poszczególnych krajów. Wierzę w to, co czarno na białym jest w ustawie. Do tego i tylko tego będą się odnosić. Francja ma ARJEL a Polska nie ma NIC Mówisz,że wierzysz w to co jest w ustawie, to Ci przypomne,ze jak byk stoi "strony po polsku,skierowane do Polaków ..." to ten niby wyznacznik,który znika przy braku obsługi w języku polskim i pozostaje tylko łapanie gracza po końcówkach sieci teleinformatycznych 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dokładne sformułowanie brzmi:
"...lub usługa jest kierowana do usługobiorców na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności dostępne jest korzystanie z niej w języku polskim."
Ogólną przesłanką jest więc w ogóle kierowanie usług do usługobiorców na terenie RP, a jedynie jej szczególnym, jedynym wymienionym przypadkiem, jest obsługa w języku polskim.
I znów jak mantrę : prawnicy ocenią.
|
|
|
|
|
|
|
Raczej nie trzeba byc prawnikiem,żeby wpaść na to,Że strona po angielsku nie jest skierowana w szczególności do.......Polaków 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ale można wpaść na to, że kierowaniem usług do usługodawców na terenie RP, jest możliwość rejestrowania gościa, który ma adres w Polsce, i nie trzeba do tego być prawnikiem, nieprawdaż ?
|
|
|
|
|
|
|
Można Skoro półtorej roku zajmuje żołnierzom Kaplicy przygotowanie się do namierzania nielegalnych obecnie automatów to nawet nie chce myśleć ile czasu zajmie Im osiągnięcie jak On to ładnie nazywa "gotowości operacyjnej" aby realizować zamierzenia tej nowelizacji 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mnie gotowość Kapicy w ogóle nie wzrusza.
Wzrusza mnie za to gotowość buków. Tylko pytanie, do czego ..?
Nie powiemy nic ponad to, co wałkowaliśmy już dziesiątki razy. Trzeba czekać i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Mnie gotowość Kapicy w ogóle nie wzrusza.
Wzrusza mnie za to gotowość buków. Tylko pytanie, do czego ..?
Nie powiemy nic ponad to, co wałkowaliśmy już dziesiątki razy. Trzeba czekać i tyle. A Ja jakoś o buki jestem spokojny okey stop poczekamy zobaczymy pozdro
|
|
|
|
|
|
|
O 11.00 posiedzenie podkomisji bedzie transmisja live dla zainteresowanych na stronie Sejmu w
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
W miarę mądrze gada ktoś teraz. Wiecie kto to?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|